Chinese domeinnamen binnenkort naar S’pore

SINGAPORE – Vanaf 23 november, bedrijven en consumenten in het land in staat zal zijn om URL of webadressen te registreren op basis van Chinese karakters.

In een verklaring vrijgegeven dinsdag, de nationale domeinnaam registrar Singapore Network Information Centre (SGNIC) zei dat het zal de registratie van Chinese domeinnamen over het tweede niveau en derde niveau adressen die eindigen op “.sg”, “.com.sg”, “te aanvaarden. org.sg “,” .edu.sg “en” .gov.sg “.

De registratie zal worden uitgerold in fasen, te beginnen met de overheid op november 23. Trademark houders en anderen zullen moeten wachten tot januari 2010 voordat ze URL-adressen op basis van Chinese karakters kan registreren.

Chinese domeinnamen zullen gebruikers een ruimere keuze te bieden en toe te voegen aan het assortiment van domeinnamen hier momenteel beschikbaar zijn, Lim Choon Sai, general manager SGNIC, zei in het persbericht.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Wij geloven dat dit tijdig, gezien de groeiende belangstelling, met name bij bedrijven hier, om de Chinese markten, die meer comfortabel voelen met behulp van hun eigen taal te bereiken “, aldus Lim.

Volgens SGNIC, landen zoals China, Japan en Korea, waar Engels niet de primaire taal, bieden reeds domeinnamen in hun moedertaal.

SGNIC zal beginnen met het aanbieden Chinese domeinnaam registraties in drie fasen, het opladen van een premie voor degenen die registreert in de beginfase. Na de eerste fase lanceert op 23 november, bedoeld voor overheidsinstanties, zal de tweede fase van start 7 januari 2010, en zal open voor merkhouders die hun handelsmerk hebben geregistreerd bij de Intellectual Property Office van Singapore. De derde fase zal beginnen 25 maart volgend jaar en de aanvragers zal moeten vork uit een prioriteit vergoeding.

Het grote publiek te lanceren voor de Chinese domeinnamen zal beginnen vanaf 10 juni 2010, volgens SGNIC, waarin wordt geconstateerd zal de marktvraag en de ontwikkelingen te volgen om te bepalen of domeinnamen in andere talen moeten worden aangeboden.

SGNIC in 2005 had proeven met meertalige domeinnamen uit te voeren.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen