Chromebook oorlogen: Pixel versus Samsung Series 5 550

Op mijn test machine tafel, ik heb, Google’s nieuwe Chromebook Pixel. Ernaast, ik heb wat er was de snelste Chromebook voordat het, het is; Samsung Series 5 550 Chromebook. Is de Pixel beter? Ja. Geen vraag over. Maar, hier is de echte vraag: Is het $ 850 beter?

Dat is geen vergissing. De Pixel geeft voor $ 1.299. Sommige mensen zijn nog steeds aan het bijkomen van Chromebook Pixel sticker shock. De Samsung Series 5 550 kost slechts $ 449. Yow! Dat alles voor een Chrome OS-gebaseerde laptop die net heeft de Chrome webbrowser draait op de top van een Ubuntu-gebaseerde Linux-distributie.

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat er, op geen enkele manier dat iedereen een Pixel zal kopen. Ik vind het moeilijk om mezelf te geloven, dus ik besluit om te vergelijken en het contrast van mijn Samsung S5 550 met de Pixel te zien als ik de Pixel prijskaartje zou kunnen rechtvaardigen.

Chromebook Pixel handen op (foto’s)

Ter verdediging van de Chromebook Pixel, Google’s Pixel Chromebook is Microsoft’s delight; De Chromebook Pixel kostte me een hoop geld, Google’s grote Chromebook Pixel gok: Kan het upend Windows tegen een hoge prijs; Chromebook Pixel van Google: Pushing the cloud naar de begrenzing

Dus, laten we beginnen met de hardware. De 550 wordt geleverd met een dual-core Intel Celeron_867 processor draait op 1,3 GHz. Het omvat 4 GB RAM-geheugen, een 16 GB solid state drive (SSD) en een 12,85-inch scherm aangedreven door Intel HD Graphics. De 550 beschikt over 802.11 a / b / g / n Wi-Fi, Bluetooth, een Gigabit Ethernet-poort, een HD-camera, twee USB 2.0-poorten, een 4-in-1 memory card slot en een DisplayPort voor externe beeldschermen. Dat is niet veel in de weg van de systeembronnen, maar je hoeft niet veel voor Chrome OS nodig hebben. Ik heb de mijne gebruikt voor maanden en ik heb nog nooit voelde een gebrek aan macht.

De pixel is een veel krachtiger machine. Voor een CPU maakt gebruik van een 1,8 GHz Intel Core i5-processor, voor het geheugen, het heeft 4 GB RAM en een 32 GB SSD voor opslag. Het display, op 12,85-inch beschikt over 2560 x 1700 resolutie en 239 pixels per inch, is veel indrukwekkender dan de 550. Het komt ook met 802.11 a / b / g / n Wi-Fi, een HD-camera, een paar USB 2.0-poorten, een 2-in-1 SD / MMC-kaartlezer, en DisplayPort. Het een ding dat de 550 is dat de Pixel niet het geval is, is een Gigabit Ethernet-poort.

De Pixel voelt zeker sneller. Om te zien hoe snellere processor kracht van de Pixel’s zelf objectief manifesteerde, gooide ik de meest populaire webbrowser benchmarking tests bij beide machines.

Ik ben begonnen met SunSpider JavaScript 0.9.1, de grand-papa van JavaScript-benchmarks. Op SunSpider, waar de lagere resultaten zijn beter, de Pixel was niet helemaal twee keer zo snel als de 550. De Pixel scoorde 480,4-milliseconden aan de 550-776,3 milliseconden.

Vervolgens heb ik geprobeerd het paar op Google’s nieuwste Web-browser benchmark Octane. Deze test is gebaseerd op Google’s eerdere V8 test suite. Net als SunSpider, meet JavaScript-prestaties. Met deze test hoger is beter. Nogmaals, de Pixel, met een score van 11.846 was bijna twee keer zo snel als de Samsung met zijn 5585 score.

Bewegen langs, ik probeerde de twee met de FutureMark ‘s vendor-neutrale Vredestichter. Net als de anderen, deze test meet JavaScript-prestaties, maar evalueert ook HTML5 prestaties. Op Vredestichters waar hogere beter is, was Pixel, wederom veel sneller dan de 550 met een score van 3753 tot 2142.

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Op de Mozilla / Firefox Kraken 1.1 benchmark waar de lagere scores zijn beter, wat denk je er gebeurd? Ja, dat klopt, Pixel won opnieuw. Maar deze keer was het meer dan twee keer zo snel als de 550 met een resultaat van 2,265.5-milliseconden tot 4,962.4-milliseconden.

Last, but not least, ik testte zowel RoboHornet, de nieuwste webbrowser benchmark. In deze test, hogere scores zijn beter, en terwijl de Pixel comfortabel won, heeft zij niet wegwaaien de 550 als het aan de andere tests had, met een eindscore van 120,68-80,61.

Voor de levensduur van de batterij, vond ik dat de Samsung Series 5 550 deed het beter dan de Pixel. Mijn 550 geslaagd voor het laatst voor bijna zes uur met een enkele lading. De Pixel kwam uit op net iets meer dan vijf uur.

Dus, als alles wat je zou gaan om de twee enkel op strikt specificaties oordelen, het Pixel is de duidelijke winnaar … maar een winnaar dat je $ 850 meer zou betalen voor? Ik denk het niet! Maar wacht, er is meer.

De Samsung Series 5 550 is een prima, goedkope laptop. Het voelt goed en het werkt goed. De Pixel anderzijds, met bewerkte aluminium behuizing, neerwaarts rechts vrij. Het is een van de weinige laptops die ik buiten van een Apple Store dat is eigenlijk aantrekkelijk gezien.

Het is schoonheid is niet alleen betrekking diep. De; scherm is zo goed, zo niet beter, dan het Retina-display op een 13-inch MacBook Pro. In eerste instantie dacht ik niet dat het zou een groot verschil maken voor mij. Dan zette ik de Pixel vlak naast de 550. Wow. Wat een verschil! Het was als het zien van een beat-up VW bug naast een 2013 Mercedes-Benz CL-Klasse. OK, dus voor werk doeleinden, kan ik door met mijn 550, maar nogmaals, en met gevoel, wow.

Het scherm van de Pixel is een touchscreen, maar gezien haar uiterlijk, zou ik liever niet aanraken. Gelukkig is de brede, gevoelige touchpad en de goed gespreid toetsenbord, laat me de computer gebruiken zonder enige noodzaak om het touchscreen te gebruiken.

Wat het besturingssysteem en applicatiefunctionaliteit betreft de twee Chromebooks identiek. Beiden draaien Chrome OS – wat anders zou ze? Als je Chrome OS, net als ik, zult u van de Pixel voor zijn andere functies. Maar, zo ver als wat u kunt doen met één, er is niets fundamenteel je kunt doen met de Pixel dat je niet kunt doen met de, Samsung’s $ 249 ARM-powered Chromebook.

De Pixel komt met een extra, toegevoegde functie echter, naast zijn goede looks, kan dat sommige kopers te beïnvloeden. Het wordt geleverd met een terabyte aan gratis Google Drive cloud storage voor drie jaar. Op $ 49,99 per maand, dat is een $ 1,800 waarde. Hmmm …

OK, dus nee, in en van zichzelf, de Pixel is niet de moeite waard $ 850 meer dan de Samsung Series 5 550, maar als je serieus cloud-storage nodig hebt – ik bedoel als u al uw kleine business ‘bestanden te verplaatsen naar de cloud – dan is de Pixel is eigenlijk een koopje. Je zou betalen $ 499 meer dan die drie jaar voor diezelfde opslag.

Dus, terwijl het voor de meeste gebruikers Chromebook, de Pixel, ondanks het ziet er geweldig uit, is het geld niet waard. Maar als je klaar bent om Google Drive voor de meeste van uw opslagbehoeften bent, dan ja, het Pixel is eigenlijk een koopje. Wie weet?

 verhalen

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare