Chromebooks: bedreiging op lange termijn voor Intel

Chromebooks: U ofwel hou van ze of je haat ze, maar je moet toegeven dat ze zijn te groeien in de mobile computing ruimte. Scholen zijn snapping ze op en consumenten zijn zich bewust van de goedkope laptops met Chrome OS.

Microsoft besefte al vroeg dat Chromebooks zijn een bedreiging voor de dominantie met Windows genoten in de computerwereld. Sommige van de eerste advertenties voor Windows en de Surface tablets werden regelrecht gericht op de Chromebook.

Zie gerelateerde; Het grote voordeel van de Chromebook meer dan Windows, Macs

Als Chromebook omzet blijven groeien, vormen zij een bedreiging voor Microsoft op de lange termijn. Windows zal nog steeds de 800lb gorilla in de onderneming, hoewel, dus de belichting is niet zo slecht als het zou kunnen zijn.

Acer Chromebook 13: Eerst met Nvidia Tegra K1; Review: Acer C720 Chromebook met Core i3, maar toch best value, zes maanden met de Acer C720 Chromebook: Nog steeds goed voor $ 199; Chromebooks: Going offline te concurreren; Chromebooks: Geplakt tussen een rots en een goedkope plek, 11 tips en trucs voor de Chromebook; Acer C720P Chromebook (hands on): Touch tegen een redelijke prijs; een dag met de Acer C720 Chromebook; Acer C720 Chromebook eerste indrukken: Snel en goedkoop; Chromebooks: onwaarschijnlijk slagveld voor Intel vs. ARM, HP Chromebook 11 hands on: Distraction-free schrijven met levendige weergave; Google kondigt nieuwe Chrome-apparaten van Acer, Asus, HP en Toshiba; Chromebook Pixel: Een van de beste laptops die ik heb gebruikt, Acer onthult eerste Chromebook met Haswell voor $ 249; Chromebook Pixel: 5 tips en trick; Chromebook Pixel handen op (foto’s)

Dat is ook het geval met Intel, de maker van de CPU, dat tot voor kort werd gevonden in vrijwel elke PC op de planeet. Zelfs Microsoft’s concurrent in de pc-ruimte, Apple, heeft Intel inside.

Het zal erger worden met Nvidia het invoeren van de Chromebook markt, zoals de Tegra-processor is een goede pasvorm voor de laptops met Google binnen.

Spreken van Intel inside, dat doet denken aan de enorm succesvolle marketingcampagne van de chipfabrikant erg. Het meest waarschijnlijk als je naar beneden in de voorkant van een computer zat, werd je geconfronteerd met dat kleine sticker die duidelijk gemaakt dat Intel was het voeden.

Dit had het effect op de computer gebruikers onbewust gelijk de PC met Intel. Iedereen wist dat Intel liep de show, dansen techs in clean room pakken en alles. Als het een computer, Intel binnen was het ergens doet haar magie.

Het tij begon te draaien toen introduceerde Microsoft Windows RT te draaien op systemen met een ARM-processoren in plaats van Intel. De chip reus kon niet blij mee zijn geweest, en er waren waarschijnlijk een achterkamer gesprekken tussen Microsoft en Intel bespreken van de verandering.

De Bring Your Own Device fenomeen is omvorming van de manier waarop IT wordt gekocht, beheerd, geleverd en beveiligd. Onze redacteurs en analisten zal ingaan op wat het betekent, de belangrijkste producten die betrokken zijn, hoe om te gaan, en waar het heen gaat in de toekomst.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Windows RT heeft nergens heen, dus Intel executives waarschijnlijk slaakte een zucht van verlichting. Dat gevoel van business as usual duurde niet erg lang duren, zoals laptops met Chrome OS van Google sloop in beeld.

De meeste Chromebooks gebruiken Intel-processors, dus het is niet een verloren zaak. Maar sommigen van hen lopen die vervelende ARM-chips, zoals Windows RT-systemen, en dat betekent dat er geen Intel inside.

Het helpt niet zaken die Chromebooks met ARM-processors draaien zeer goed en hebben OK gedaan in de markt. De lichtgewicht besturingssysteem is ontworpen om goed te draaien op minder hardware, en dat betekent dat er geen Intel-technologie nodig is.

Het gaat om erger te krijgen, Nvidia het invoeren van de Chromebook markt, zoals de Tegra-processor is een goede pasvorm voor de laptops met Google binnen. Dat moet Intel zorgen meer dan een beetje. Dit is een directe aanval imago van de Intel, zoals Chromebook eigenaren ontdekken dat ze niet Intel inside nodig.

Aangezien deze Chromebooks zonder Intel-hardware verspreid via scholen, worden de studenten gaan om te wennen aan hen. Het zal niet lang duren voordat de volgende generatie van de computer kopers vergeet Intel. Dat moet een zorg voor de reus processor maker.

Extra Chromebook dekking

Intel is een gigantische onderneming en de Chromebook is niet van plan om al haar activiteiten te stelen met alle middelen. Maar net als hij doet voor Windows, het verwijderen van de associatie van Intel met computers gaat om een ​​blijvend effect te hebben. De computer koper van de toekomst is niet van plan om te geven als er sprake is Intel inside.

De Chromebook doet het goed op school, en dat betekent dat de volgende generatie van PC kopers wordt steeds blootgesteld aan hen. Hoewel dit betekent dat ze opgroeien zonder Windows, het betekent ook dat ze niet eens na te denken over Intel. Dat is een bedreiging voor de lange termijn aan Intel en haar bijna-monopolie op de processors voor computers.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test