Cisco: Cybercriminelen vallen massale spam in het voordeel van gerichte aanvallen

Naarmate de eerste helft van 2011 ten einde loopt – zes maanden dat een aantal van de meest ernstige online inbreuken op de beveiliging voor ondernemingen en de overheid ooit heb gezien – Cisco heeft een nieuwe security rapport het aanpakken van de verschuiving in de activiteit voor cybercriminelen gepubliceerd.

Er is een zonnige kant en een zeer donkere kant aan de resultaten van dit rapport, getiteld “Email Attacks: This Time It’s Personal ‘, die was gebaseerd op de antwoorden van 361 IT-professionals uit 50 landen.

Sprekend op een media-evenement in San Bruno, Californië. Op donderdag, Tom Gillis, vice president en general manager voor de Security Technology Business Unit bij Cisco, uitgelegd wat Cisco heeft gezien als de “evolutie van de bedreigingen,” die kan worden doorbroken af als de “vier C’s” van de motivatie

Voor zover massale spam gaat, hebben de prikkel en de feitelijke werking van die aanvallen aanzienlijk gedaald. Laten we eens een kijkje bij enkele van de positieve hoogtepunten uit het onderzoek

Concurrentie (Notoriety door het raken van mensen met een e-mail aanvallen wereldwijd); Commerce (Spam, de verkoop van dingen zoals kruiden, enz.); Crime (Stelen creditcard- en sofi-nummers), Country (meer politiek gemotiveerde, geavanceerde aanvallen)

Echter, volgens Patrick Peterson, een chief security-onderzoeker bij Cisco, de aard en de beloningen voor meer serieuze heists, zoals gerichte aanvallen, zijn veel lucratiever. Deze verschuiving vond plaats echt ergens rond 2010, dat is duidelijk gebaseerd op de vorige nummers.

Hier is een momentopname van waar meer ernstige aanvallen zijn op weg als de belangrijkste security aanvallen verschuiven van massa spam om gepersonaliseerde aanvallen

Laten we nu eens kijken naar de bottom line: wat is dit kost bedrijven en zelfs regeringen over de hele wereld, het geheel genomen, de geschatte kosten van gerichte aanvallen op organisaties 1290000000 $ per jaar?. Cisco schat dat cijfer breekt aan voor elke $ 1 verloren als gevolg van geïnfecteerde gebruikers, bedrijven besteden een extra $ 2,10 voor de sanering en dan $ 6,40 voor de reputatie reparatie.

Dus wat we allemaal doen? Het is duidelijk dat bedrijven en overheden zijn het verlaten van te veel mazen open voor persoonlijke gegevens van klanten en burgers.

Toegegeven, er is veel meer media-hype over het hacken en inbreuken op de beveiliging van dit jaar, vooral na de aanval op Sony’s PlayStation Network in april. Dat is gewoon leidde tot een overstroming van de aandacht van de kant van de media, de consument / burger en hackers die een kans zag.

Niettemin, iedereen moet meer actie tegen cyberaanvallen te nemen. Dat is niet alleen bedrijven (die zeker een verantwoordelijkheid om hun eindgebruikers), maar ook de eindgebruikers maar ook door meer waakzaam en nauwgezet bij het gebruik van e-mail, het delen van accountgegevens, het installeren van firewalls, enz.

Dagelijks massale spam volumes gedaald van 300 miljard berichten in juni 2.010-40000000000; financiële rendement van massale spam / e-mail aanvallen daalde met meer dan 50 procent ten opzichte van $ 1100000000 in juni 2010 tot $ 500 miljoen in juni 2011

In de afgelopen 12 maanden hebben Spearfishing aanvallen verdrievoudigd, gepersonaliseerde oplichting, kwaadaardige en gerichte aanvallen hebben allemaal opgestane viervoudig, Vissen campagnes kunnen ten minste 10 keer de winst van een massale spam aanval netto

Dit is ook een kans voor een aantal IT-gerichte ondernemingen wereldwijd, waaronder Cisco, zoals uiteraard de behoefte aan nieuwe en betere digitale beveiliging platforms heerst. Er is het gezegde dat “alle publiciteit is goede publiciteit,” maar dat is niet noodzakelijk waar voor bedrijven die slachtoffer zijn van grote hacking banen, zoals Citigroup, Sega en Nintendo zijn geweest. Deze bedrijven gaat nodig hebben om hun veiligheidsnormen, en dat is waar dit ineens winstgevend voor tech bedrijven gericht op het ontwikkelen van beveiligingsoplossingen zou kunnen zijn.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Hackers richten en verlamde al-Qaida communicatie; LulzSec gelekt AT & T-documenten schetsen LTE uitrol en iPad 3; Electronic Arts wordt het nieuwste gaming hack aanval slachtoffer; 5 vragen te stellen over de dood van Osama bin Laden, Global Security: is studie beperkt?

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport