Cisco neemt Pure Networks, home networking software

Cisco Systems heeft kabel set-top boxes en je huis, samen met de routers. Nu wil dat de software die je hele thuisnetwerk elkaar zet.

Cisco, die vastbesloten is om een ​​grote consumenten-speler en een onderneming kolos, op woensdag dat het Pure Networks, een thuisnetwerk management software bedrijf zal kopen voor $ 120.000.000. Met de verhuizing Cisco hoopt in te luiden “home networking 2.0” waar de huizen zijn multimedia en netwerkapparaten en applicaties te integreren. Pure in combinatie met Linksys en Scientific Atlanta geeft Cisco een grote digitale huiskamer footprint.

Klinkt bekend? Cisco eyeballing hetzelfde thuisnetwerk concept dat iedereen, van Microsoft naar Apple jaagt.

In een verklaring, zei Cisco

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De overname van Pure Networks levert Cisco met een volledig geïntegreerde home networking-management oplossing die ook als basis voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen, instrumenten en mogelijkheden voor consumenten om te gebruiken in een steeds “verbonden life” zal dienen thuis, op het werk en onderweg.

Pure is al een partner van Linksys, zodat de integratie vlot moeten gaan.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’