CommBank en Telstra mee wereldwijde datacenter alliantie

De Commonwealth Bank of Australia (CBA) en Telstra hebben zich aangesloten bij de stal van grote namen in de onafhankelijke IT-consortium Open Data Center Alliance (ODCA).

Gelanceerd in 2010, het doel van de ODCA is het samenbrengen van IT-managers van bedrijven te brengen over de hele wereld op een gezamenlijke standaarden voor cloud computing en datacenters te bouwen. Een andere lokale speler, de National Australia Bank (NAB) is al een deel van de ODCA.

Tot nu toe heeft de Alliantie verschillende datacenter gebruik van modellen, die leden zich inzetten voor het gebruik van hun datacenter inkoop en planning beslissingen te begeleiden gepubliceerd. Leden kunnen ook helpen bij het ontwikkelen ODCA roadmaps door middel van verschillende werkgroepen binnen het Bondgenootschap.

“Op basis van hun jarenlange ervaring in het leveren van innovatie, best-in-class dienstverlening aan hun klanten, zal CBA en Telstra een waardevolle rol spelen in het helpen van de ODCA ontwikkelen standaard eisen voor cloud computing te spelen”, zei ODCA directeur Marvin Wheeler in een verklaring.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

CBA CIO Michael Harte zei dat zijn bedrijf is al een pleitbezorger voor cloud computing aan klanten en medewerkers ten goede komen.

“Dat is de reden waarom we actief betrokken zijn in de industrie organisaties zoals de ODCA, die helpen om normen vast te stellen en te versnellen innovatie om sneller, efficiënter rijke services te leveren op de vraag, niet alleen voor onszelf, maar voor de bredere belangen van de industrie en economisch voordeel.”

Er zijn momenteel meer dan 300 leden in de ODCA, waaronder BMW, Disney Technology Solutions and Services, Deutsche Bank, China Unicom, en JPMorgan Chase.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren