Corporate governance bedoel niet squat als genegeerd

De grap gaat dat, “het is alleen verkeerd als je gevangen”, zo vals spelen in de klas of roken op school gronden is alleen tegen de regels als de leraar je betrapt.

Maar, terwijl het breken van de regels kunnen niet altijd leiden tot ernstige gevolgen, niet vast te houden aan kritische business rules ernstige gevolgen kan betekenen.

Diverse zakken van de Singaporese overheid deze week waarschijnlijk zit een rood hoofd nadat ze werden betrapt aan hun laars lappen, wat ik zou overwegen, vrij eenvoudig beleid en richtlijnen.

In zijn evaluatie van hoe de publieke gelden en middelen werden gebruikt, de auditeur-generaal Office (AGO) rapporteerde ernstige vervalt dat over verschillende ministeries en overheidsinstellingen te snijden. Overtredende kantoren onder het Ministerie van Defensie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, de minister-president, en zeer ironisch, belasting van het land collector Inland Revenue Authority van Singapore (IRAS).

Tech industrie; Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers, veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tikken; Start-Ups; Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië, Cloud, APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud

De auditeur-generaal identificeerde een reeks vergissingen die voornamelijk het gevolg van minder-dan-stringent beheer van contracten en aanbestedingen waren, en een gebrek aan discipline in de manier waarop benoemd personnels onderzocht voorstellen.

Het Instituut voor Technisch Onderwijs (ITE), bijvoorbeeld, geïmplementeerd een document management systeem in 2007 voor S $ 1.390.000, daarbij verwijzend naar de noodzaak van een “geconsolideerde centrale directory … aan alle medewerkers in staat stellen om collectieve kennis te benutten in ITE” te leveren. Twee jaar na de inzet, de AGO opgemerkt dat slechts 28 procent van de beoogde gebruikers daadwerkelijk gebruik van het systeem.

De IRAS werd getikt voor opgemerkt “tekortkomingen” in de verwerking van prestatiepremies, wat resulteerde in zowel overbetaling en onderbetaling.

Nog zorgwekkender is, omdat het agentschap regelt een industrie die de website Azië bestrijkt, de Media Development Authority (MDA) gepleegd verschillende ernstige vergissingen die heel gemakkelijk kunnen worden geïnterpreteerd als corruptie – iets dat de Singaporese overheid altijd heeft gestaan ​​stevig tegen.

Onder een waslijst van fouten de MDA gepleegd, twee onder het toestaan ​​van een omroep om zijn licenties te verlengen, hoewel het niet heeft voldaan aan een bepaalde aandoening, en niet het opleggen van boete van in totaal S $ 308.220 voor de underperformance van een provider in een uitbestedingsovereenkomst.

Een reeks vervalt in de administratie van een specifiek initiatief van de MDA is vermeldenswaard. In 2007, het agentschap toegezegd S $ 40.000.000 verdelen over een periode van vijf jaar te helpen groeien de lokale interactieve en digitale media sector (IDM). Dubbed de microfinanciering Scheme, het initiatief maakt IDM startups subsidies van maximaal S $ 50.000 per ontvangen.

Aanvragen voor dergelijke fondsen worden beoordeeld en aanbevolen door MDA-verkozen tot “mentoren”, waarvan de aanbevelingen moet dan worden geëvalueerd en ondersteund door drie “experts”. Richtlijnen voor de microfinanciering regeling bedongen verbieden te verdelen gelden voor startups die zijn ingesteld en die eigendom zijn van de gekozen mentoren, en de bij de evaluatie experts niet kan worden zakelijke partners van de mentoren.

In haar controle werden de AGO geïdentificeerd vier startups, die fondsen had ontvangen, eigenlijk opgericht en mede-eigendom van hun mentoren. Bovendien is een startup die werd goedgekeurd om de subsidie ​​te ontvangen werd beoordeeld door een deskundige die aandeelhouder was, terwijl een expert betrokken bij de evaluatie van negen andere startups was een zakenpartner van de mentor die de startups aanbevolen.

In alle subsidies uitgedeeld onder de microfinanciering Scheme op de gevallen uitgekozen door de AGO bedroeg S $ 800.000.

Deze vervalt zijn teleurstellend, op zijn zachtst gezegd, want iedereen met een dosis gezond verstand zou hebben eenvoudig de duidelijke belangenconflict in alle de gemarkeerde gevallen herkend.

Het is ook bijzonder teleurstellend omdat de Singaporese overheid veel inspanning heeft gezet en bracht vele jaren de bouw van algemeen erkende reputatie van het land als een die stevig op transparantie en verantwoording is geworteld.

Als onze ervaring met Enron, de Lehman Brothers en Satyam ons niet iets te leren, op zijn minst, wijst hij op de noodzaak van een sterke corporate governance vast te stellen, en om de hechting van cruciale zakelijke beleid en richtlijnen te volgen.

Singapore regering heeft altijd het belang van een verblijf vrij van corruptie en het heeft goed gedaan om dit doel te bereiken, rangschikking de derde plaats in de wereld van de index van de minst corrupte landen. Maar, het moet ook beseffen dat vergissingen zoals die benadrukt door de AGO, zijn zuurverdiende reputatie in een flits kan aantasten.

Ik heb geen twijfel dat de MDA opgericht die richtlijnen om ervoor te zorgen de microfinanciering regeling zal worden toegediend met de grootst mogelijke transparantie en integriteit, maar alle goed bedoelingen zal betekenen niets als het niet lukt om ervoor te zorgen dat beleid worden strikt nageleefd door alle betrokken partijen.

Elke slip zal snel worden geïnterpreteerd, zij het ten onrechte dus, door Singapore’s meest fervente critici als een gebrek aan verantwoording. En de overheid kan zich niet veroorloven om elke gelegenheid te bieden, met name die gemakkelijk kunnen worden voorkomen met een betere governance, voor een dergelijke zinloze nitpicking.

Het goede nieuws is echter dat het uitgezonden de accountants om de mazen en de ministeries en agentschappen nu betrokken weten wat ze nodig hebben om te herstellen bloot te leggen.

Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië

APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud