Cray Titan systeem neemt supercomputer kroon

Oak Ridge National Laboratory had de snelste supercomputer met een systeem genaamd Titan, die van Cray en Nvidia technologie, volgens het twee keer per jaar Top500 lijst.

Titan torent hoog boven Top500 supercomputer lijst (album)

In het bijzonder, Titan is een Cray XK7 systeem dat 17,59 Petaflop / s hit (quadriljoenen; berekeningen per seconde) op de Linpack benchmark. Titan beschikt over 560.640 processors, met inbegrip van 261.632 Nvidia K20x accelerator kernen.

De resultaten zullen worden aangekondigd op de SC12 supercomputing conferentie maandag.

Overall, 23 systemen hebben Petaflop / s prestaties;. 62 systemen worden met behulp van Nvidia GPU’s om berekening te versnellen;. 7 worden versneld door Xeon Phi-processors van Intel;. 84,6 procent van de systemen maken gebruik van processoren met zes of meer kernen;. Intel-processors worden gebruikt in 76 procent van de Top500-systemen. AMD is in 12 procent van de systemen en IBM’s Power-processors hebben 10,6 procent van de taart;. IBM heeft zes van de top 10 systemen en 32 vermeldingen in de top 100.; IBM heeft 192 vermeldingen in de lijst Top500 gevolgd door HP bij 149 en Cray op 30.

Titan gestoten Sequoia, een IBM BlueGene / Q-systeem, No. 2. Sequoia is geïnstalleerd in het Lawrence Livermore National Laboratory en werd nummer 1 in juni. Sequoia — 16,32; Petaflop / s — heeft 1.572.864 kernen. De rest van de top 5 opgenomen Fujitsu K computer in Kobe, Japan, een BlueGene / Q-systeem genaamd Mira in het Argonne National Laboratory en een ander BlueGene / Q-systeem genaamd JUQUEEN aan het Forschungszentrum Jülich in Duitsland.

Dell ook gekraakt de top 10 lijst met Stampede, een systeem gebaseerd op PowerEdge-servers en Xeon Phi-processors van Intel. Stampede is geïnstalleerd aan de Universiteit van Texas in Austin.

Door de geografie, de VS hadden 251 van de top 500-systemen met Azië met 123 systemen. Europa heeft 105 systemen. Er zijn 72 high performance computing-systemen in China geïnstalleerd.

Onder de opmerkelijke gegevens

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren