Cybercrime gouden eeuw meer dan in twee jaar?

Het gouden tijdperk van cybercrime tot een einde zodra 2014 kon komen, volgens Kaspersky Lab oprichter Eugene Kaspersky – zolang de wereld verandert hoe het coördineert op het creëren van wetten om internet te regeren.

Eugene Kaspersky, (Credit: Michael Lee / de website Australia)

Sprekend op de website Australië en presenteren op AusCERT 2012 deze week, Kaspersky sloeg het traditionele model van de regelgeving voor techniek en cybercriminaliteit, bekritiseren van traag en ongeschikt.

“Traditionele voorschriften – het is ver, ver, ver achter de realiteit,” zei hij.

AusCERT; AusCERT 2013: PRISM, zeep en kittens; AusCERT; AusCERT 2013: het maken van spullen veilig sinds 1993; AusCERT; AusCERT 2013: Nigeriaanse scam slachtoffer vertelt haar verhaal, AusCERT; Amerikaanse regering heeft geen idee hoe cyberoorlog Loon: Ranum

Hij vergeleek het met het schrijven van een boek over nieuwe veiligheidskwesties (die hij benaderd was te doen, maar achtte het als onmogelijk).

“Kom op, het is niet mogelijk. Als er een boek is gedrukt of gepubliceerd op een andere manier, het is verouderd. De geschiedenis van de IT-beveiliging, ja, maar niet de huidige tijd, omdat het tijd kost. Zelfde met regelgeving.”

Dit betekent niet dat Kaspersky niet regelgeving ondersteunt. In plaats daarvan zei hij dat de wereld nodig heeft om het te doen op een slimmere manier. In plaats van het bestuur voor het internet versnipperd over verschillende regio’s, die vervolgens leidt tot chaos tussen de verschillende overheden als ze proberen om de definities en bedoelingen van afzonderlijke stukken wetgeving met elkaar te verzoenen, Kaspersky zegt dat het verplaatsen van de governance-model naar een verenigd lichaam heeft meer zin.

Volgens Kaspersky, zijn overheden nu al beginnen om wakker te worden en te verplaatsen naar een globaal model, en hij zei dat als het werkt zoals bedoeld, zal dit resulteren in een wereldwijde internet overheid die verantwoordelijk is voor het internet en zijn wetten zou zijn – wetten die in turn zou worden goedgekeurd en vervolgens door nationale overheden met de nodige aanpassingen, om de wetgeving te harmoniseren.

“Ik denk dat uiteindelijk zullen we al deze regelingen en bevoegdheden in de plaats in 2014, [of] 2015 misschien wel,” zei hij.

Zijn redenering voor deze datum is dat Interpol haar toegewijde Command and Coordination Centre in Singapore zal zijn afgerond tegen die tijd.

“Ik denk dat [het] einde van de cybercrime gouden eeuw zal zijn,” zei hij.

Echter, erkende hij dat er een inherent gevaar betrokken bij iedereen die te veel regelgevende bevoegdheid, of het reageren op problemen met onevenredige wetgeving.

‘Hoe [we] stoppen regeringen wanneer [zij zijn gegaan] te ver? Wanneer overheden teveel regelgeving in te voeren op het internet? Als de overheid wil alles onder controle? Dat is er nu in het Verenigd Koninkrijk, bijvoorbeeld, “zei hij.

Hun systemen zijn aangesloten, en de politie zal de toegang tot deze gegevens, zonder enige orde te hebben, zonder toestemming van een rechtbank of de rechter. De politie zal zoveel macht over het volk, dus ik ben echt bang over.

Hij benadrukte dat, hoewel het versnellen van regelgeving noodzakelijk is, moet het niet ten koste van de privacy.

“Wees niet te snel zijn. Maak het niet te sterk te maken. Gewoon laten wat ruimte voor onze privacy,” zei hij.

AusCERT 2013: PRISM, zeep, en kittens

AusCERT 2013: het maken van spullen veilig sinds 1993

AusCERT 2013: Nigeriaanse scam slachtoffer vertelt haar verhaal

Amerikaanse regering heeft geen idee hoe cyberoorlog Loon: Ranum