Defensie IT-banen gaan na Lockheed Martin deal

Het Australische ministerie van Defensie heeft uitgewezen dat 42 IT-medewerkers van de afdeling na de ondertekening van een contract met Lockheed Martin voor de centrale verwerking diensten hebben verlaten, met een waarde in de buurt van AU $ 1 miljard.

In mei vorig jaar, Defensie het contract getekend als onderdeel van de AU $ 1900000000 IT hervorming van de infrastructuur en applicaties van 280 kleinere datacenters consolideren in 11 nationale en drie internationale faciliteiten.

Sprekend over de aanbesteding in juni 2013, Ministerie van Defensie CIO Dr Peter Lawrence zei dat de verhuizing zal een betere beveiliging van gegevens, met schaalbaarheid en beheer van de infrastructuur ook veel eenvoudiger geworden betekenen.

“Met alle processen op een plaats zullen dingen centraliseren. Dus het gemakkelijker moet op tijd kunnen zowel de applicaties en de infrastructuur van een gecentraliseerd, die over een periode van tijd, gemakkelijker eigenlijk beheerder toegang tot gemeenschappelijke gegevens, “zei hij.

Op dit moment, wanneer we willen een besturingssysteem op onze servers te upgraden, hebben we om te gaan overal. We kunnen servers in elk van die 280 locaties. Het is een tijdrovende en lastige taak.

De sluiting van een aantal van de faciliteiten hadden verwacht werd leiden tot ontslagen, en het werd eind vorig jaar gemeld dat banen zou gaan vanaf februari of maart. In antwoord op een vraag over de mededeling van Shadow minister van Defensie Stephen Conroy, de afdeling bevestigd dat 42 medewerkers ontslag had genomen als gevolg van de deal.

“Alle ontslagen waren vrijwillig,” het departement zei in antwoord op een vraag over de aankondiging.

Een business case geïdentificeerd die maximaal 128 werknemers ontslagen als gevolg van de centrale verwerking diensten contract zou kunnen worden gemaakt, maar het Ministerie van Defensie heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar op de vraag of veel meer ontslagen zouden worden gemaakt – vrijwillig of anderszins .

De Eerste Principes Herziening van het Ministerie van Defensie eerder deze maand aanbevolen verdere consolidatie van de applicaties en systemen binnen de afdeling, met meer toezicht op IT gegeven aan CIO Peter Lawrence.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze