Dell dumpt haar roots en komt in de detailhandel in Azië

Dell, ‘s werelds op een na grootste computerfabrikant, heeft plannen aangekondigd om computersystemen bij verkooppunten in Azië-Pacific te verkopen, echter geen Australische keten is benoemd.

Dit volgt reeds aangekondigde plannen van het bedrijf om de systemen te verkopen via Wal-Mart in de Verenigde Staten.

Omkeren van een 23-jaar oude bedrijf beleid, Dell vorige maand begonnen met de verkoop goedkope desktop-pc’s op de enorme Wal-Mart-keten in de Verenigde Staten. Op donderdag kondigde een uitbreiding van dit programma, met plannen om systemen te verkopen door middel van verschillende winkelketens in Oost-Azië.

Toch heeft Dell weigerde bepaalde bedrijven op dit moment op te geven.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Tijdens een persconferentie in Singapore, Paul-Henri Ferrand, hoofd van de operaties voor Dell in Azië-Pacific (met uitzondering van Japan, China en Zuid-Korea), verklaarde Dell was in gesprek met verschillende partners.

“Wat we willen ervoor zorgen dat we pas onze aanpak per land en per doelgroep via deze [retail] kanalen de klanten die we willen gaan na,” zei Ferrand in een rapport van Reuters.

In tegenstelling tot de Amerikaanse strategie, die betrokken is de verkoop van slechts één laag geprijsde desktop door middel van Wal-Mart, zal Dell zijn gehele assortiment bij verschillende retailers en markten in Azië richten.

Ferrand vertelde ook gemonteerd media dat terwijl de groei van de industrie was het gemiddelde op 14 procent, de groei van Dell in de regio Azië-Pacific was bij 20 procent per jaar, met een nog grotere groei in nieuwe markten, zoals Pakistan, de Filippijnen en Indonesië.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren