Dell gaat mobiel device management fray

Dell op dinsdag geschetste plannen om een ​​Mobile Device Management-speler met een algemene doelstelling van duwen uit een schare van kleinere leveranciers met een bredere aanpak geworden.

De inspanning, schetste bij Dell World, belicht drie ontwikkelingen. Ten eerste, Dell werkt aan de software business te versterken en worden gezien als iets meer dan een server en pc-leverancier. Bovendien, Dell, net als andere grotere spelers, variërend van IBM naar Citrix, zijn op zoek om te profiteren van een verspreide markt voor mobile device management. En tot slot, BlackBerry’s strijd hebben een schare van bedrijven aangespoord om te kijken naar mobiliteitsmanagement alternatieven.

Speciaal verslag: De Bring Your Own Device fenomeen is omvorming van de manier waarop IT wordt gekocht, beheerd, geleverd en beveiligd. We kijken naar wat het betekent, hoe om te gaan, en waar het heen gaat in de toekomst.

Tom Kendra, general manager en vice president van systeembeheer bij Dell, stelde in een interview dat ondernemingen zullen moeten verschillende verkopers van mobiele telefoons te consolideren en te werken met een meer strategische partner. “Er zijn oplossingen van veel mensen”, zegt Kendra. “Laptops worden beheerd op een manier. Er worden uitgegeven mobiele apparaten en anderen voor BYOD. Bedrijven die vroeg ging met MDM hebben AirWatch, Good and MobileIron. Het probleem bedrijven hebben is dat er te veel backends te beheren.

Het bedrijf is de lancering van NetVault Backup 10 en een “scale-up model” voor zijn deduplicatie-systemen;. Dell’s Information Management analytics toepassingen zullen worden uitgerold aan de Temple University, Kennesaw University en de Concordia University in een toneelstuk voor het hoger ed en student management tools. ; Applicatie performance monitoring is nu beschikbaar als een service.

Sterker nog, de klanten op een recente de website BYOD en mobiliteit panel aangegeven dat zij tevreden waren om te wachten op MDM 2.0, of een shakeout dat het veld van de verkopers zou snijden uit meer dan 100.

Bijvoorbeeld, Tony Harte, directeur van de infrastructuur en zakelijke oplossingen op Deksels, een grote hoed retailer, zei

We hebben een aantal basisfunctionaliteit in de plaats te kunnen deze apparaten te beheren, maar we zijn echt een soort van wachten op BYOD 2.0 te raken voordat we significante investeringen. Onze risico is waarschijnlijk niet zo hoog als de life sciences dus, het biedt me een beetje tijd om te wachten op de volgende generatie van deze MDM waanzin om rond te komen.

De uitdaging voor Dell is dat het grotendeels onbekend als een mobile device management-speler. Gartner’s Magic Quadrant — een onvolmaakte, maar bekende metrische — wijst op het huidige veld, die niet zijn Dell. Kendra, echter, ziet een opening. “De herziening tarief voor mobile device management is buitengewoon hoog,” zei Kendra.

Dell mobiliteit management software is een koppeling van verworven technologie, toegangsbeheer en beveiliging aan het management en mobiliteitsbeleid versmelten. Kendra zei ook Dell gericht op het toekomstbestendig zijn software om te werken met draagbare technologieën.

Het bedrijf, waarvan de belangrijkste toonhoogte is dat het unified mobiliteit ondersteuning via cloud en software as a service kan bieden. Mobile Suite Dell’s valt uiteen in endpoint management voor apparaten zoals smartphones, tablets, laptops en sensoren en biedt vervolgens container management om aparte werk en persoonlijke content.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Ondertussen zal het bedrijf te verkopen vier jaarlijkse abonnementen voor verschillende onderdelen van het beheer van de mobiliteit software evenals collaboration tools.

Overall, Dell had een vaste mobiliteit stack, maar de toonhoogte is vergelijkbaar met andere leveranciers. De beste kaart te spelen, echter dat Dell de onderneming relaties. Het valt nog te bezien hoe Dell tarieven in een overvolle mobiliteitsmanagement ruimte.

Onder andere punten van Dell

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test