Dreamforce: Innovatie onder de internet van de dingen en verhalen van klanten

Marc Benioff, CEO van Salesforce.com bracht een goede hoeveelheid van zijn keynote presentatie van het succes van de klant. Hij benadrukte dat het belangrijk is ervoor te zorgen dat die stem van de klant luid en duidelijk te horen is. Vinnie Mirchandani en ik hou van die benadering. Loopt altijd het risico dat een klant minder dan 100% enthousiast oplossing van een leverancier is. Dat telt veel minder dan de authenticiteit van een klant brengt aan de tafel in een onderhandeling. Salesforce.com is een van een zeldzame handvol leveranciers die ‘krijgt’ dit punt. Het is een geweldig spel te maken als je een aantal 85.000 mensen ingeschreven bij uw congres.

nieuwe nadruk Salesforce.com’s op het ‘internet of things’ is goed gepositioneerd. Vinnie is op een traan over dit onderwerp voor enige tijd en zijn nieuwe boek The New Terchnology Elite, benadrukt het tempo waarin de klanten enthousiast zijn het ontwikkelen van oplossingen die niet alleen zichzelf helpen, maar kan worden omgezet in kansen in de markt in hun eigen recht. Nogmaals, we praten over een aantal van die innovaties en de richting ze nemen.

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context