E-mail nog steeds innoveren maar sociale comms stelen schijnwerpers

Elektronische post blijft een onmisbaar communicatiemiddel voor vele innovaties, maar op de technologie hebben vertraagd in tempo en zijn meestal gericht op het verbeteren van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, die niet het genereren van zo veel hype als sociaal-based, instant communicatie, industrie waarnemers opgemerkt.

Sinds het eerste bericht meer dan vier decennia geleden door Ray Tomlinson werd gestuurd, “interessante veranderingen en opmerkelijke verbeteringen” in e-mail heb het getransformeerd van die alleen worden gebruikt in de academische wereld om een ​​rijke functionaliteit hulpmiddel voor mensen om te gebruiken in hun persoonlijke en het werk arena, zei Krishna Baidya, industrie manager van de ICT-praktijk bij Frost & Sullivan Asia-Pacific, in zijn e-mail.

Hij voegde eraan toe: “Op dit punt, kan e-mail innovaties traag, maar het is zeker niet het einde bereikt Het is gewoon dat de omvang en de aard van de innovatie is van een heel ander karakter vandaag [Developments zal niet] big bang impact.. –die is onwaarschijnlijk dat op zo’n volwassen platform – maar veel kleinere aanpassingen aan de ervaring van een gebruiker te verbeteren “.

Dit is de reden waarom de ontwikkelaars vandaag de dag zijn meer gericht op innovaties die inbox en mappen, snellere toegang tot het optimaliseren van e-mailberichten, ook op mobiele apparaten, evenals een betere samenwerking, verbeterde beveiliging en spam controle, Baidya uitgewerkt.

Benjamin Cavender, associate principal bij China Market Research Group (CMR), stemde: “E-mail is niet van plan om weg te gaan Het is onmisbaar en te belangrijk om te veel mensen.”.

In een e-mail interview, zei dat hij de e-mail innovatie gaat verschuiven in de richting van het gebruik, zoals de integratie met social networking sites, mobiele computers en instant chat-platforms.

E-mail innovaties ook niet meer de “wow” factor, Cavender gewezen. Tien jaar geleden, de mogelijkheid om toegang te krijgen tot e-mail op een mobiele telefoon was “spannend” en niet algemeen beschikbaar voor veel gebruikers. Vandaag de dag, hoewel, het concept is “passé” en heeft minder spannend, legde hij uit.

Sociale messaging rijzende ster over e-mail, Jake Saunders, ABI Research’s vice-president voor forecasting, wees er ook op dat het niet zozeer de vraag of e-mail is innoveren of stagneert. Integendeel, het is de basisfunctie van een bericht tussen twee mensen die evolueert met andere platforms om de massa, op internet gebaseerde communicatie van berichten mogelijk verzenden, zei hij in een telefonisch interview.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Dus er zullen altijd micro-innovaties zoals e-mail evolueert naar andere messaging platforms zoals Facebook en Twitter, die degenen die meer van de mensen de tijd zijn.

Cavender het erover eens, zeggen dat er een belangrijke verschuiving in de manier waarop de maatschappij deelt informatie geweest en te communiceren. Dit kan worden gezien vooral onder de jongere generatie, die “effectief opgegeven op e-mail” in het voordeel van meer onmiddellijke vormen van communicatie, zoals SMS (short messaging service), Twitter of instant messaging, voegde hij eraan toe.

Christopher Blake, Lotus samenwerking executive bij IBM Asean, wees erop dat de huidige belangrijke innovatie trend is het samenbrengen van alle vormen van communicatie in een verenigde, cross-platform, cross-device interface, die is gericht op weten de status van een persoon te brengen. Hij legde uit dat dit betekent dat het zien of iemand beschikbaar via instant messaging te communiceren op een bepaald platform, of als hij of zij weg is, beslissen wat andere vormen van communicatie beschikbaar zijn om hen te bereiken.

Een voorbeeld van zo’n innovatie is activiteit streams die los staan ​​van de standaard e-mail inbox zijn, merkte hij op. Deze stroom zal een mix van status updates die gebruikers in staat stelt om sociale netwerken en enterprise applicatie, afgeleverd aan hen in een synchrone wijze door middel van een client die ook toegang tot de e-mail te mengen weer te geven, voegde hij eraan toe. Dit wordt ook afgestemd op de visie van zijn Lotus e-mail client Big Blue’s, onder “Project Vulcan”.

Met deze functies kunnen bedrijven de technologie om de productiviteit en differentiatie in betrokkenheid met hun klanten en leveranciers rijden benutten, zei Blake.

Xavier Pereira, directeur van enterprise marketing, Microsoft Asia-Pacific, voegde eraan toe dat mensen in toenemende mate gebruik van technologie om de flexibiliteit te krijgen in hoe ze werken, en e-mail speelt een grote rol in het besturen van deze flexibiliteit.

“Microsoft Outlook is een van de meest gebruikte zakelijke productiviteit van applicaties in de wereld. Vandaag de dag, Outlook werkt met Lync, SharePoint, en de rest van Microsoft Office om mensen te helpen meer uit hun e-mail. Binnen Outlook, hebben klanten toegang enterprise voice, instant messaging en web, audio en videoconferencing te gebruiken. Dit helpt de productiviteit, “zei hij in een e-mail.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen