Een ander ernstig GnuTLS bug blootstelt Linux-clients naar de server aanvallen

Linux pc’s met Ubuntu, Debian en RedHat en een onbekend aantal toepassingen in gevaar opnieuw na onderzoekers ontdekten een ernstige tekortkoming in de GnuTLS veilige communicatie bibliotheek.

De fout, door Joonas Kuorilehto van Codenomicon ontdekt – het bedrijf dat ontdekt, de recente OpenSSL heartbleed bug, – kan een schadelijke server te crashen of willekeurige code uitvoeren op een client machine die GnuTLS.

Net als bij OpenSSL, de GnuTLS bibliotheek implementeert Secure Sockets Layer (SSL) en Transport Layer Security (TLS) protocollen op pc’s, servers en applicaties om versleutelde communicatie te verstrekken over onveilige kanalen.

De open source software was in de schijnwerpers maart van dit jaar na een, dat mag een aanvaller GnuTLS te verleiden tot het aanvaarden van een valse SSL-certificaat, het blootstellen van applicaties en;; verschillende Linux-distributies om imitatie aanvallen audit door Red Hat een kwetsbaarheid ontdekt.

Hoewel het dacht dat de bibliotheek wordt gebruikt door ongeveer 200 besturingssystemen en applicaties, misschien wel veel van hen waren, niet waarschijnlijk doelen voor een man-in-the-middle-aanval.

Volgens RedHat, die een advies afgegeven voor de laatste bug op zaterdag GnuTLS loopt een onvoldoende controle van de sessie-ID lengte tijdens de TLS / SSL handdruk tussen een client en server.

“Een fout werd gevonden in de manier waarop GnuTLS ontleed sessie-id’s van de server Hallo pakketten van de TLS / SSL handdruk. Een kwaadwillende server kan dit lek gebruiken om een ​​te lange sessie-id waarde te sturen en leiden tot een buffer overflow in een aansluitende TLS / SSL-client met behulp van GnuTLS, waardoor het crashen of eventueel uitvoeren van willekeurige code, “het bedrijf schreef.

De fout is read_server_hello () / _gnutls_read_server_hello (), waarbij session_id_len gecontroleerd om maximaal inkomend pakket formaat, maar niet gecontroleerd of deze niet groter dan de maximale zittingsidentiteitskaart lengte.

Security Awareness Training en beleid; IT Security: Concerns, budgetten, trends en plannen; Secure reparatie beleid; IT Manager’s Guide to Cybercrime

GnuTLS chief ontwikkelaar en Red Hat ingenieur Nikos Mavrogiannopoulos uitgebrachte updates voor de bibliotheek op zaterdag dat de gebreken in GnuTLS versies 3.1.25, 3.2.15 en 3.3.3 op te lossen. Echter, het lijkt de bug werd twee weken geleden ontdekt op zijn minst, met een fix voor het eerst weergegeven in de GnuTLS repository op 23 mei.

Volgens RedHat, is het Fedora-project evenals getroffen extra pakketten voor Enterprise Linux (EPEL) versie 5.

Een meer gedetailleerde analyse door Radare.Today suggereert dat de bug is waarschijnlijk worden misbruikt. Het bedrijf dat Ubuntu en Debian-distributies ook worden beïnvloed door de bug.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Linux Mint 17: Hands-on met UEFI Secure Boot; De vijf meest populaire end-user Linux-distributies, Linux Mint programma’s voor Windows XP-gebruikers

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Linux