Een gratis heerschappij over 4G? Hoe de parvenu’s LTE openingszet upended de mobiele markt in Frankrijk

Toen de Franse enfant terrible Mobieltje begin december aangekondigd dat het toevoegen van LTE haar rollen maandelijkse € 15,99 en € 19,99 tariefplannen zonder extra kosten met 20GB van mobiele data op te starten, zou het interessant zijn geweest om een ​​vlieg op de muur in de kantoren van rivalen Orange, Bouygues Telecom en Vivendi-eigendom SFR.

Interessanter nog zou zijn het observeren van de reacties op Gratis mobiel daaropvolgende aankondiging dat LTE werd toegevoegd aan de € 2-a-maand plan met 50MB aan data.

SFR is begonnen met het testen van LTE-A in de stad van Marseille, de site van de eerste LTE-test twee jaar geleden.

Wanneer de mobiele parvenu op het toneel in 2012, maar schudde de Franse markt voor mobiele telefonie. Nu, door het weggeven van gratis 4G met zijn low-cost tarieven, het ziet er hetzelfde te doen helemaal opnieuw.

De drie gevestigde exploitanten hebben zeker al geleden in de handen van Free Mobile na de invoering van low-cost plannen van de Iliad eigendom operator in januari 2012: € 19,99 voor 3 GB aan data verschenen ongelooflijk goedkoop op het moment, en de gebruikers overgestapt naar Free Mobile in drommen.

Het leidde tot een blijvende verandering op de Franse markt en veroorzaakte Orange, SFR en Bouygues Telecom om hun prijzen te vernieuwen, de invoering van low-cost secundaire merken en het aanbreken van nieuwe strategieën om overeind ARPU.

Deze nieuwe strategieën zijn onder andere de introductie van LTE, met een vierde generatie diensten nu in het proces van wordt uitgerold in heel Frankrijk. SFR was de eerste Franse operator commerciële LTE-diensten te lanceren voor de consument: hij debuteerde LTE in de stad Lyon eerder dan gepland in november 2012.

Oranje was vlak achter, terwijl Bouygues Telecom gelanceerd diensten in oktober van dit jaar na de operator het startsein om haar 1800MHz spectrum refarm voor LTE-diensten werd gegeven. Bouygues Telecom en SFR zijn sindsdien begonnen aan gesprekken om delen van hun mobiele netwerken te delen, en deze gesprekken zijn nog aan de gang.

Orange 4G dekking van 40 procent van de France einde van het jaar; SFR lanceert 4G in Parijs, als Bouygues Telecom onthult LTE tarieven; France 4G uitrol te versnellen na SFR, Bouygues start netwerk delen gesprekken

Gratis Mobile, al geconfronteerd met kritiek over zijn 3G-dekking en nog steeds afhankelijk van het Orange-netwerk in het kader van een 3G-roaming-overeenkomst, is de laatste van de vier Franse mobiele operators LTE-diensten te lanceren en heeft ook toegepast op het netwerk gesprekken sharing tussen de twee rivalen te sluiten .

Of zullen ze sympathie voor Free wensen zijn nog te bezien: de parvenu heeft al de hand Bouygues Telecom gedwongen op LTE prijsstelling, bijvoorbeeld: de exploitant LTE uit te breiden tot al haar mobiele plannen zonder extra kosten en de plannen om LTE toe te voegen aan de low-cost plannen aangeboden onder de B & U-merk dit jaar. Oranje heeft op dezelfde manier gedaan, kondigen dat het toevoegen van LTE te Sosh, de low-cost merk vanaf 9 januari op zijn € 24,99 plan met 5 GB aan gegevens opgenomen.

Hoe ver Free LTE uitdaging zal blijven om de bestaande prijzen te beïnvloeden blijft ook te zien. Emma Mohr-McClune, services director bij Current Analysis, merkte op dat de campagne Free ‘Free 4G’ is een aanpak die “nu gemeengoed in Europa, met name uit prijs agressors lancering LTE laat in een markt, en we hebben recente voorbeelden van deze gezien van TDC in Zweden, drie in het Verenigd Koninkrijk, en Base in België. ”

Orange heeft kritiek geuit op Free opname van LTE in zijn huidige aanbod als ‘een oefening in communicatie samenvallen met de start van de kerstverkopen periode, “en heeft eerder gesteld dat het zal doorgaan met haar plan om de LTE prijzen te verhogen volgend jaar. Toch Mohr-McClune vragen of exploitanten zal nu in staat zijn om de prijzen te verhogen, dankzij de gratis.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

First-to-market LTE providers in staat waren om een ​​premie te dwingen, maar dat venster is nu gesloten, “zei ze.” Vanaf het begin was het duidelijk dat de mogelijkheid om de markt LTE als een premium-service het moment dat zou aflopen van de markt uitdagers lanceerden hun eigen LTE-netwerken.

Evenals aantrekkelijke prijzen, zullen de exploitanten moeten hun beloften te voldoen aan een continue verbetering van de dekking en capaciteit over het hele land. Orange, Bouygues Telecom, SFR en leveren al regelmatig updates over hun dekking statistieken, omdat ze voor het eerst gelanceerd diensten, en het is hier dat ze hebben momenteel een voorsprong op Mobieltje’s biedt.

Bijvoorbeeld, Gratis Mobile zei dat het aanbieden van een dienst op basis van 700 LTE-masten in 1000 gebieden. Dit om zich verhoudt tot 3800 LTE-masten in dienst bij Orange, die zei dat het biedt dekking in 866 steden en gemeenten in Frankrijk. “Tegen het einde van het jaar zullen we dekking voor 50 procent van de Franse bevolking en hebben tot doel een miljoen 4G klanten te bereiken,” zei een woordvoerder van Orange.

Bouygues zei dat het heeft nu 63 procent dekking en biedt LTE in meer dan 2.100 steden met meer dan 5.300 masten in dienst. Het heeft 500.000 actieve klanten op zijn LTE-netwerk. SFR zegt zijn LTE-netwerk aanwezig is in 567 steden is, en het bedrijf zei dat het heeft 40 procent LTE dekking, en heeft als doel om 70 procent van de bevolking met ofwel LTE en dual carrier HSPA te dekken tegen het einde van 2013.

Volgens de Franse spectrum waakhond ANFR (Agence Nationale des frequenties), met ingang van 1 december Oranje had 3879 LTE-masten in dienst, SFR 1013, Bouygues Telecom 5392 en Free Mobile 700. ANFR zei 12.069 sites zijn nu goedgekeurd voor LTE en het aantal stijgt op gemiddeld met 6,4 per maand per maand.

Operators hebben al komen voor kritiek dan netwerkdekking vorderingen, met gratis Mobile in het bijzonder uitlokken van een scherpe reactie van de Franse regering voor de lancering van haar LTE-diensten, zonder de nodige dekking

“Als Iliad bouwt haar mobiele netwerk, de lancering lijkt een riskante en gedurfde gok zijn,” Arnaud Montebourg, minister van industrie en Fleur Pellerin, staatssecretaris voor telecom en digitale exemplaren, zei in een verklaring.

Ondanks hun superieure aantal masten, hebben de gevestigde exploitanten niet ontsnapt aan de kritiek op het maken van beloften zijn ze op dit moment niet in staat om te voldoen aan. Bijvoorbeeld, in begin november de consument waakhond UFC Que Choisir diende een juridische klacht tegen Orange en SFR over de vorderingen die zij hebben gemaakt over hun respectieve LTE-diensten.

Volgens UFC Que Choisir, tests uitgevoerd tussen 3 en 17 oktober in Parijs liet een discrepantie tussen de LTE dekking die Orange en SFR vordering in de hoofdstad te hebben en de toegang van de consument echt.

De groep consumenten ook gevraagd Franse telecomregulator ARCEP voor het opzetten van een speciaal orgaan om de uitrol van LTE-netwerken en garantie operator vorderingen op de dekking en snelheid te controleren.

Als 2013 was het jaar dat Frankrijk LTE markt opnieuw gemaakt, dan is 2014 lijkt klaar om meer van hetzelfde te brengen. In het komende jaar, verwachten een voortzetting van het netwerk uitrol en de mogelijke reacties op nieuwe low-cost plannen samen met de nieuwe pogingen om gebruikers te verleiden om de hogere snelheid aanbod te zien. Plus ça change, plus c’est la même koos?

sharing netwerk

LTE dekking

Lees verder

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar