Eerste laptops met Intel Sandy Bridge CPU’s geopenbaard, alles inpakken Core i7-2630QM quad-core processor

Intel heeft de wereld laten weten dat het van plan om de uitrol van de nieuwe Sandy Bridge processors op de CES in januari, maar dat wil niet zeggen dat speurneuzen geen details kunnen ontgraven online weken voor de officiële aankondiging. Tot nu toe zijn drie laptops met de nieuwe CPU is op het internet, elke sport de quad-core Core i7-2630QM processor op 2 GHz.

Zo blijkt dat de prestaties / gaming laptops zijn de eersten die de nieuwe platform, die is gebaseerd op een 32nm fabricageproces. HP is verfraaiing van haar 17,3-inch dv7 draagbaar, terwijl Gateway en Lenovo (de Y560P) hebben 15,6-inch systemen komen. De laatste paar zijn al genoteerd op etailer sites, maar als “speciale bestelling” of “back besteld.” Het is twijfelachtig deze modellen zullen klaar voor verzending voordat de CES zijn, als Intel een volledige line-up van Sandy Bridge systemen kunnen onthullen.

Een andere opmerkelijke spec voor de HP en Lenovo laptops: Beiden zijn onder andere AMD Mobility Radeon HD 6570 grafische kaarten, die deel uitmaakt van AMD’s nieuwe 6000M serie zijn. Ze zijn uitgerust met 1 GB dedicated videogeheugen en ondersteuning voor DirectX 11 en AMD’s HD3D technologie. Dus terwijl de nieuwe Sandy Bridge quad-core zal helpen uit te breiden dominantie van Intel’s aan de bovenkant van de laptop grafieken, kan AMD een klein beetje troost in het feit dat in ieder geval de nieuwste grafische kaart wordt opgenomen in deze nieuwe notebooks.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen