Ello kan rondkomen van een manifest en een smiley?

Als je niet graag bij de recente stemming manipulatie onderzoek, dan is er een eenvoudig antwoord op het bedrijf zijn manieren verandert te krijgen.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

De willing suspension of disbelief. Het is een essentieel ingrediënt voor elke vorm van verhalen vertellen, zegt Wikipedia. Het stelt ons in staat om voor de hand liggende feit dat Lois Lane zeker zou opmerken dat Clark Kent en Superman zien er precies hetzelfde over het hoofd. En het stelt ons in staat om nieuwe sociale netwerk van Ello’s duidelijke tekortkomingen over het hoofd – het heeft weinig gebruikers, kleine code die goed werkt, geen strategie, zelfs niet een duidelijke, onderscheidende doel – en beginnen met het bespreken van de vraag of het een “Facebook-killer”.

Nu, Ello is zeker interessant. Het verdient te worden gerapporteerd. Het is niet elke dag dat iemand ervoor kiest niet naar de standaard Startupland business model van het hoeden van de gebruikers en het melken van hen voor al hun persoonlijke gegevens te nemen. Een startup behandeling van de gebruikers met het respect dat mensen verdienen? Dat is nieuws.

Maar het is niet de eerste keer dat iemand dit heeft geprobeerd. Sommige analyse van de manier waarop Ello vergelijkt met bijvoorbeeld Dalton Caldwell’s pay-to-use social network App.Net, of gedecentraliseerd sociaal netwerk Diaspora – Ik ben geneigd om te zeggen “de noodlottige Diaspora”, maar ik weet zeker dat ik ‘d klachten krijgen – zou een waardige journalistieke inspanning zijn.

Dus het zou een vergelijking van de huidige stand van Ello, want het zijn stijging in de media sterrendom van het moment afgelopen weekend, met andere sociale netwerken schopte als ook zij worstelde door middel van hun eerste weken van het openbaar bestaan. Het is gemakkelijk om te vergeten hoe ruw Twitter was toen hij zijn debuut maakte, bijvoorbeeld. Hoe hebben andere sociale netwerken tarief als zij vonden hun voeten en gepolijst uit de ruwe randen? Wat waren hun groei? Hun uptime cijfers?

Heck, zelfs wat rechte melding van wat Ello kan en niet kan doen, en wat zij voornemens is te gaan doen, zou een goede zaak zijn – vooral als het bevatte een aantal vragen voor de oprichters.

Vragen als: “Een manifest is allemaal goed en wel, maar wat betekent het in de praktijk? ‘

Of: “Al deze eigenschappen je zegt dat je zult toevoegen, wanneer zal dat gebeuren? ‘

Of: “Dit middel voor mensen om beveiligingsproblemen melden, betekent dat je het verzamelen van persoonlijke informatie zonder dat een van uw $ 450.000 + in venture capital-middelen dat aan de penetratie tests of security audits of een bug bounty? Hoeveel heb je echt respecteert de privacy van uw gebruikers? ‘

Wilt u niet bij het bijhouden van uw elke beweging op het web? Hier is hoe uit de nieuwe Facebook-traps te krijgen.

Of, meer botweg: “Serieus, Ello, heb je enig feitelijke plan, of zelfs een ruwe strategie hier? Of bent u gewoon een dertien-in-een-dozijn startup met een vage feel-good idee en een boot van wishful thinking?”

Het probleem hier is dat er te veel mensen in de tech pers lijken te zijn vergeten dat we bezig met een specifieke vorm van storytelling genaamd “journalistiek”. De willing suspension of disbelief is niet bedoeld om een ​​belangrijke functie. We zijn bedoeld om te beginnen met de feiten. We zijn bedoeld om onze analyse te bouwen op de top van die feiten, met behulp van dingen genaamd logica en getallen. En als we mening toe te voegen in die structuur, zijn we bedoeld om zo eerlijk en ethisch te doen.

En, als een terzijde, te veel in de tech pers lijken te zijn vergeten dat het woord “beta” beschrijft een specifieke, laat stadium van het testen van een compleet product, wanneer alle functies zijn in plaats en we gewoon vinden en vaststelling van de resterende ongrijpbare bugs. “Beta” is niet bedoeld om een ​​label aan de dumping van een kwart gebakken gammele roestbak excuus op een nietsvermoedende publiek, het benutten van hun natuurlijke enthousiasme voor iets nieuws, en het verlaten van hen open voor het risico van een security mislukking.

Ello een ‘Facebook killer “? Grip krijgen. Dit is geen 2004 meer. Facebook is een $ 200.000.000.000 kolos met de bevoegdheid om een ​​serieuze oppositie als een slak te verpletteren.

Als sommige parvenu wil kloppen Facebook off haar troon, zal het moeten een fenomenaal meeslepende ervaring die meer dan alleen neophiles te overtuigen om het eens te proberen biedt wel. Het zou de meerderheid van de Facebook-gebruikers te overtuigen om jaren van het evenement planning en familiefoto’s te verlaten, en verplaats alles naar een nieuw platform. Dat is een grote vraag.

Wat doet Ello aanbod in dat opzicht? Een manifest. Een sparkly emoticon aan het einde van de bulk e-mails. Monospaced typografie.

Het is niet een willing suspension of disbelief we nodig hebben voor dit, het is een volwaardige hallucinatie.

Laten we terug komen in een jaar en zie hoe Ello gaat. Voor nu, hoewel, ik heb het te druk lachen.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport