Evoluerende biz modellen top ICT-trends voor 2012

SINGAPORE – Te midden van een onheilspellende marktvooruitzichten, volgend jaar zal de opkomst van de Aziatische ondernemingen zien, enkelvoud IT biedt wordt geworpen op-Aziatische gebaseerde bedrijven en de opkomst van enterprise-georkestreerde cloud-diensten, volgens IDC’s top 10 ICT-trends voor 2012.

Sandra Ng, Asia-Pacific Group Vice President van IDC’s praktijkgroep, legde uit dat in het licht van de huidige economische ellende, zal Azië markten op zoek te gaan door het transformeren van hun business modellen.

Sprekend op een persconferentie hier Dinsdag Ng zei dat dit zou leiden tot de opkomst van de opkomende Aziatische bedrijven die rijdt een nieuwe golf van IT-uitgaven.

Ze voegde eraan toe dat de time to market, flexibiliteit en klantgerichtheid zijn de top drie van meest belangrijke eigenschappen bedrijven moeten om te overleven hebben. Echter, zij opgemerkt, zullen zij ook de “moeilijkste karaktertrekken om tegemoet te komen aan”.

Uitwerken, de IDC-analist zei dat de snelheid is alles als het gaat om marketing en Aziatische bedrijven moeten de juiste balans tussen klanttevredenheid en de noodzaak om de super-economieën te bereiken vinden.

Om de flexibiliteit te winnen en te smeden relaties met Aziatische bedrijven, technologie-leveranciers zullen “seed vroeg” voor te bereiden op “cultuur-alignment” en zorgen voor een betrouwbaar partnerschap, aangezien beide partijen hebben te maken met risico’s en economische onzekerheid, zei ze, en merkt op dat de regio Azië -Pacific regio was zeer heterogeen en bestaat uit verschillende markt culturen.

Volgens Ng, zal tech leveranciers ook richten op customer experience bij de aanpak van de Aziatische markten.

Een andere trend met betrekking tot business model transformatie is de opkomst van de “bijzondere aanbiedingen” targeting-Aziatische gebaseerde bedrijven, zei ze.

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Een enkele portfolio kan succesvol en duurzaam business model voor de IT-leverancier te genereren, Ng zei, daarbij verwijzend naar leveranciers zoals Amazon Web Services en China gevestigde BestTV als zijnde in staat om “delight” klanten “laser-scherpe focus”.

Ze voegde eraan toe dat veel zakelijke diversiteit had aangeprezen als een kritische succesfactor, maar niet iedereen kan slagen in zijn “een manusje van alles.” Ze merkte op dat meer ICT-bedrijven over de hele linie zal worden gelet op de ‘enkelvoud’ product model in 2012 en daarna.

Een “-enterprise georkestreerde cloud” zal ook het uitbesteden van een nieuwe dimensie, aldus Ng.

Ze wees naar een onderzoek van IDC, die schat dat 80 procent van de nieuwe enterprise applicatie-ontwikkeling zal zijn voor publieke clouds, maar in 2015 zal ongeveer 20 procent van de enterprise applicatie uitgaven cloud-source zijn.

Daarom zal cloud service kopers moeten nu een groter aantal dienstverleners en leveranciers te beheren, het toevoegen van een niveau van het management moeite om wat aangeprezen naar een eenvoudiger toepassing van nieuwe diensten, legde ze uit.

Om dit aan te pakken, zal cloud service providers een geïntegreerd beheer van ongelijksoortige cloud-diensten, de IDC-analist genoteerd. Ze voegde eraan toe dat in 2015, zal er niet veel hype via cloud computing, die zal worden gezien als een natuurlijke evolutie outsourcing.

Rise of big data, automatisering; Met betrekking tot business intelligence, zal 2012 ook de komst van big data in de regio Azië-Pacific, Ng genoteerd. Dit zal onder meer social media interacties, real-time sensor data feeds, ruimtelijke informatie en andere gegevensbronnen beschikbaar zijn binnen de organisatie.

Dit zal leiden tot business analytics die op de groeiende omvang, snelheid en variatie kunnen worden ingezet gegevens organisaties produceren geven, legde ze uit. Echter, aangezien big data is waarschijnlijk nieuw te zijn, sets vaardigheden voor het beheer van deze opkomende gebied zal worden gezocht en “Chief gegevens Scientist” naar boven komen als een functie, voorspelde ze.

Nieuwe cloud workloads zal ook ontstaan, wat leidt met automatisering, aldus Ng. In het licht van de economische onzekerheid, de mogelijkheid om snel voorziening IT-mogelijkheden en middelen zullen leveranciers onderscheiden in de markt, zei ze.

Zoals workloads te verplaatsen naar de cloud, wordt het steeds belangrijker om te standaardiseren en automatiseren van IT-processen te worden, voegde ze eraan toe, opmerkend dat automatisering een belangrijk aandachtspunt voor CIO’s volgend jaar geworden.

Mobiliteit, sub-US $ 100 smartphones; Op de werkplek, mobiele en IT zal smelten en de weg vrijmaken voor een nieuwe omgeving, aldus Ng. Ze legde uit dat de consumerization van IT nieuwe eisen in kantooromgevingen en organisaties heeft gecreëerd zal piloot nieuwe mobiele diensten en initiatieven volgend jaar.

Bovendien, met smartphone unit zending naar verwachting PC volume hoger zijn dan in 2012, voorspelde ze dat de “sub-US $ 100 smartphones” zal op de markt worden geïntroduceerd.

De ingang van de “middle class” smartphones zal nieuwe inkomstenstromen en kansen voor dienstverleners in Azië te brengen, voegde ze eraan toe.

IDC’s top 10 ICT voorspellingen voor 2012

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen