Face-off: Sculley’s Octopus versus de Zenfone en Mi3 in nieuwe smartphone India’s oorlogen

Toen John Sculley zijn steun van Obi, een bedrijf dat zei dat het was aan de vooravond van de invoering van een eigen sub-US $ 200 smartphone op de markt India aangekondigd, de smartphone wereld was nog steeds een voorspelbare plaats.

Samsung bleef draven uit goedkopere varianten van hun hogere-end telefoons, geen van hen in het bijzonder opmerkelijk, maar genoeg om 34 procent van de markt te veroveren. Micromax en Karbonn had de lagere-end van de markt pakte met hun value-for-money eenheden die smartphones plotseling toegankelijk is voor het college set gemaakt, maar waren niet de beste bouwkwaliteit of terrifically betrouwbaar. Nokia moest nog een samenhangend plan dat zou toelaten om zijn weg terug te vorderen om zelfs de kleinste toeholds (voor smartphones) in een (functie telefoon) markt zij ooit geregeerd onthullen. Blackberry was vrij veel down and out en Sony was het goed, maar niet genoeg om de golven te maken.

Met andere woorden, de arena was open en nodigt uit tot spelwisselaar iets watertanden bieden en nieuwe ook-en dit is het belangrijkste onderdeel betaalbare tegelijk. Sculley’s set wilde om dat te doen in de meest competitieve segment van alle in India-de sub-US $ 250 één.

Dat was niet zo lang geleden, maar achteraf lijkt het alsof lichtjaren van ons verwijderd, waardoor de realiteit dat elke smartphone maand is eigenlijk gelijk aan een mens jaar cementeren. Zoveel lijkt zo snel gebeuren in een smartphone maand. Alleen al in de afgelopen vijf maanden, de consumenten in India hebben opgepikt een totaal van 1.000.000 Moto G, Moto E en de Moto X-telefoons (alle eigendom van Lenovo vandaag na Google Motorola verkocht aan Lenovo in een jaar geleden), het maken van deze telefoons het goud standaard te verslaan. De Moto G op Rs 12.999 (US $ 216) prijs was duidelijk de beste waarde in telefoons in India moest worden, en zelfs de wereld.

Dan, uit het niets, kwam de sensationele Asus Zenfone uit Taiwan, die schreef ik hier over. Met een 5 inch display, 1,6 GHz, dual-core Intel Atom-chip, 2 GB RAM, 8 GB geheugen, uitbreidbaar tot 64 GB, een 8 MP achterste shooter, stevige bouwkwaliteit en strakke lijnen-alles voor een baanbrekende Rs 9999, of US $ 166 (de 16 GB versie is rond Rs 12.999 of US $ 216, dat is ongeveer de prijs van de 8 GP Moto G) 40.000 van hen werden opgepikt in minder dan 4 dagen, de meeste van hen op de grootste online retailer Flipkart India. Zoals ik al eerder had gezegd, het Zenfone heeft nog steeds om de afstand te gaan en te leveren op gebieden als after sales service, een beruchte moeras die de neiging heeft om hoogveen menige veelbelovende oneb bedrijf, maar behoudens dat, het is misschien wel de nieuwe waarde-koning van smartphones, gemakkelijk besting de de Moto G’s specs, hier worden vermeld, terwijl ze beschikbaar voor US $ 40 of Rs 2500 minder.

Als dit niet erg genoeg voor Sculley’s telefoon- de Obi Octopus 520, die een paar dagen geleden werd gelanceerd-India heeft ook gezien een ander fenomeen lanceerde een week of zo voordat de Zenfone-China’s ontembare Xiaomi Mi3. Deze telefoon sport een 5-inch scherm met 1080p, een robuuste 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800-processor, 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen en een 13 MP achterzijde en een 2 MP-camera aan de voorkant, alles voor US $ 250 (Rs 14.999), waardoor het ruwweg vergelijkbaar met de geroemde Nexus 5, maar tegen een prijs die is een hele US $ 200 goedkoper. De Mi3 heeft genoeg mensen in China overtuigd door de verkoop van maar liefst 17 miljoen handsets daar en is nu klaar om de wereld in die prijsklasse te veroveren.

Zo kan Sculley’s Octopus in de war raken deze twee Juggernauts, of zelfs de Moto G voor die kwestie? Het goede nieuws voor de Octopus is dat voor Rs. 11.990 of US $ 199, krijg je een spiffy zoekt vijf-inch scherm telefoon, die draait op Android 4.4 KitKat die is gewapend met een 1.7GHz octa-core processor, terwijl de Zenfone’s is een dual-core en de Xiaomi is een quad-core. De rest van de specs zijn niet overweldigend en misschien zijn ze niet hoeven te worden – 1 GB RAM, 8 GB opslag uitbreidbaar tot 32 GB, een 8 MP achterste shooter en een 1800 mAh batterij die allemaal na kan worden verzorgd door 95 dienst centers.

Nu heeft de telefoon niet getest, maar op papier althans, het lijkt eenvoudig best de Moto G voor starters, een telefoon die ooit de onbetwiste zwaargewicht waarde telefoons, maar wordt al snel wordt bested door nieuwkomers. Het zal echter moeten sterk afhankelijk van de octa-core processor te winnen van de Zenfone of Xiami’s Mi3 als het enige hoop op doet het goed in de Indiase markt. En met kleinere RAM (moet minstens 2 GB zijn geweest om een ​​uitdaging te monteren zeggen industrie folk) en minder batterij, kan het nodig om beter te doen om te concurreren met de nieuwe koningen en koninginnen van de smartphone wereld.

BYOD-beleid; New Tablet Purchase Checklist; Microsoft’s nieuwste mobiele platformen terug te brengen meer business-vriendelijke kenmerken; Het beheer van de instroom van Apple-apparaten op de werkplek

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar