Facebook Connect gebreken niet kan of niet zal worden vastgesteld: onderzoeker

Facebook is niet bereid of niet in staat om twee kwetsbaarheden Facebook Connect vast te stellen, op basis van een security-onderzoeker, het verlaten van een site die de functie in gevaar gebruikt en informatie van gebruikers blootgesteld.

Zelf beschreven web security evangelist Egor Homakov heeft de twee kwetsbaarheden beschreven op zijn blog, de eerste die zich bezighoudt met het koppelen van een aanvaller Facebook-profiel met de service die het slachtoffer probeert te gebruiken.

Volgens Homakov, kan een aanvaller een inlineframe die automatisch legt de gebruikersnaam en het wachtwoord van een account onder hun controle om Facebook te laden. Het is een relatief eenvoudig proces, waarbij een paar regels inline JavaScript, maar het doet bloot de referenties voor rekening van de aanvaller.

Bij succes kan een gebruiker worden misleid in het te weten in te loggen op andermans account. De implicaties van dit te doen kan onder meer het delen van informatie met deze account, niet wetende dat het wordt gecontroleerd door iemand anders.

“Elke website met ‘Sluit uw Facebook-to main-account om in te loggen sneller’ functionaliteit is kwetsbaar voor hijacking account,” Homakov schreef.

Volgens hem zou een oplossing voor dit probleem een ​​token eerste zorgt de site die de gebruiker probeert verbinding te weten dat het proces dat van hen en niet een externe partij vereist.

Facebook gereageerd op bezorgdheid Homakov in een e-mail, maar merkte op dat het niet zou worden de afgifte van een fix.

“Dit is een van de gebieden die we bewust voor een tijdje geweest, maar heb niet echt een systematische oplossing,” Facebook’s antwoord e-mail aan Homakov gezegd.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Facebook ook aan de orde waarom Homakov de suggestie van de implementatie van een cross-site request forgery (CSRF) bescherming token zou niet praktisch zijn.

Handhaving van bescherming login CSRF is iets dat een niet-starter hier voor een aantal jaren is geweest, aangezien elke poging om mogelijk te maken dat het een groot aantal uitbreidingen, integraties, en andere Shenanigans gebroken. Ik vermoed dat het zal een relatief ernstige kwestie te nemen om het breken verandering rechtvaardigen.

De tweede kwetsbaarheid onthult de toegangstokens voor toepassingen die zijn aangesloten op Facebook.

Wanneer gebruikers machtigen een toepassing te verbinden met Facebook en vervolgens inlogt, wordt een access token wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de ingediende verzoeken toegestaan. Als deze tokens worden gestolen, zou een aanvaller dezelfde voorrechten als de toepassing ze aanvallen te hebben. In sommige gevallen kan dit onder meer detachering naar tijdlijnen gebruikers, of het bekijken van gevoelige informatie.

Homakov wijst op een belangrijke eigenaardigheid in de manier waarop de meeste omleidingen werk online, dat dit beveiligingslek ondersteunt.

Bijvoorbeeld, de website van de eigen redirector, ZD.Net, gaat naar de website.com. De eigenaardigheid hoe omleidingen werk is echter dat wanneer een URL wordt toegevoegd met een #, die vaak wordt gedaan om te navigeren door gedeelten van een webpagina, die informatie bijgaande ook doorgestuurd naar de uiteindelijke omgeleide locatie.

Dat wil zeggen, http: //ZD.Net#randomInformation, zal uiteindelijk een gebruiker te sturen naar http: //www.elaptopcomputer.com#randomInformation.

De redirect eigenaardigheid is van belang vanwege de houtkap-in proces. Facebook’s API vereist een Application ID, een redirect URI, en eventueel een reactie type. Als het antwoord op “token”, dan een keer per gebruiker is ingelogd, hun browser wordt omgeleid naar de redirect URL opgegeven met de toegang token toegevoegd aan het einde van het.

Gezien het feit dat iedereen de redirect URL kan veranderen, zijn app-ontwikkelaars nodig om aan te geven in de instellingen van de applicatie die URI’s zijn toegestaan. Deze moet ervoor zorgen dat wanneer het token wordt toegevoegd aan de URL, blijft hun domein.

Echter, als whitelist van een applicatie bevat alleen de domeinnaam, subdomeinen, en alle URL’s die de domeinnaam in hebben worden beschouwd als aanvaardbaar plaatsen onmiddellijk na het inloggen om te buigen naar. Dit betekent dat als een redirector aanwezig op het domein is, het ook wordt beschouwd als een aanvaardbare redirect URL.

Een aanvaller kan vervolgens een redirect URL die verwijst naar de redirector op het domein (dat is de witte lijst), maar dat op zijn beurt verwijst naar hun eigen server. Dit login aanvraag kan worden geserveerd op het slachtoffer in een aantal manieren, waaronder via een phishing e-mail. Op dit punt is de toegang token doorgegeven via de redirector naar de server van de aanvaller, waardoor ze te stelen met behulp van enkele JavaScript-code op een bewerkte pagina. Het zou theoretisch mogelijk zijn voor een aanvaller om verder het verzoek terug naar de oorspronkelijke eindpunt te leiden, om de illusie dat er niets was gebeurd bieden.

de website heeft bevestigd dat toegangstokens gevangen op deze manier te doen bloot gebruikersinformatie op hetzelfde niveau waarop de aanvraag is de toegang is verleend. Homakov beweert dat het ook mogelijk om in te loggen op de gekoppelde dienst zou zijn alsof ze de gebruiker Facebook-gegevens.

Een Facebook security engineer reageerde op Hacker News dat ontwikkelaars moeten worden beperkt door die URL’s kunnen worden doorgestuurd naar in hun aanvraag whitelist.

Gezien de maatregelen die Facebook heeft ingevoerd, in combinatie met het feit dat geopend omleidingen buiten de macht van Facebook’s vormen de kern van dit beveiligingslek, kan het sociale netwerk te worden ontheven van de schuld. Echter, Homakov merkt op dat het wegwerken van redirects is een moeilijk ding voor ontwikkelaars om te doen.

Facebook klanten zoals Soundcloud, Songkick, Foursquare zijn tegelijkertijd OAuth providers ook, dus moeten ze in staat zijn om te leiden naar websites van derden. Elk naar die ‘sub’ klanten is ook een bedreiging voor Facebook token lekken.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond