Facebook en Twitter zijn nog populair in het kantoor voor zakelijke communicatie te bewijzen

De enquête werd uitgevoerd door de wereldwijde zakelijke automation software provider V1 uitgevoerd. Het onderzocht variaties over verschillende generaties liefst informatie.

De respondenten werd gevraagd om zich te classificeren op basis van hun geslacht als ofwel babyboomers (geboren in de jaren 1940 en ’50), Generatie X (geboren in de jaren ’60 en ’70) en Generatie Y (’80 en ’90).

Bevindingen bleek enkele opvallende gelijkenissen in attitudes en trends digitale communicatie tussen de leeftijdsgroepen.

Alle generaties geselecteerde e-mail als de beste keuze voor het ontvangen van informatie, waarbij elke scoren social media kanalen zoals Twitter en Facebook als zijnde van lage belang. Alle leeftijdsgroepen gewaardeerd Facebook en Twitter als hun twee minst geprefereerde methoden voor zakelijke communicatie.

Ondanks de snelle opkomst van social media, 88 procent van de IT en finance professionals waardeert nog steeds e-mail als de beste manier om zakelijke informatie te ontvangen, terwijl de populariteit van het papier in het kantoor lijkt te dalen.

Oudere werknemers beoordeeld Twitter als het minst belangrijk is met 56 procent het geven van de social media platform de laagst mogelijke score, en 55 procent scoren ook voor Facebook.

Generatie Y ook gerangschikt Facebook als hun minst populaire kanaal, met 53 procent waardoor het een lage score. De jongste medewerkers waren ook de meeste kans om papier te geven een lage rating, (42 procent), gevolgd door 33 procent van de Generatie X en 31 procent van de babyboomers.

Catherine Murphy, Head of Marketing bij V1, zei: “Terwijl de e-mail is de duidelijke keuze voor de meeste financiële professionals in termen van hoe zij informatie ontvangen, voorkeuren zijn minder duidelijk als het gaat om andere vormen van communicatie.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Misschien wel het meest onthullende is de houding ten opzichte van sociale media – het lijkt tussen de generaties veel werknemers nog steeds een terughoudendheid om het ontvangen van informatie via sociale media kanalen.

Niet verrassend, de steekproef bevestigt dat papier is in verval. Slechts 20 jaar geleden was het een kantoor van essentieel belang, maar in minder dan twee decennia is achterhaald via e-mail.

Uit het onderzoek bleek ook een aantal andere IT-trends differentiatie van de generaties. Bijvoorbeeld, babyboomers besteden gemiddeld 90 minuten online voor zakelijke doeleinden, met een extra 57 minuten per dag voor sociale doeleinden.

Voor Generatie X, de cijfers waren 140 minuten voor het bedrijfsleven, en 55 voor de sociale, terwijl generatie Y besteden 167 minuten per dag online voor zakelijke doeleinden, en 107 minuten voor andere dan bedrijfsdoeleinden.

Generation X waren de meeste kans om een ​​LinkedIn-account (56 procent) hebben. Dit suggereert dat zij zien netwerken als belangrijker dan enige andere generatie. Generatie Y werknemers waren de minste kans op LinkedIn te gebruiken, bij 42 procent in vergelijking met 47 procent van de boomers.

Generation Y, bij 56 procent waren de grootste gebruikers van Facebook, gevolgd door Generatie X (39 procent). Babyboomers bij 28 procent waren minste kans om het te gebruiken.

Over het algemeen, Twitter was de minst populaire van de social media platforms, Respondenten in de Generation X leeftijdsgroep had het hoogste aantal gebruikers op 28 procent, Generatie Y gebruikers werden tweede met 22 procent van de respondenten het gebruik ervan. Babyboomers gebruikt het platform van de minste 19 procent.

Toegevoegd Murphy: “Het onderzoek duidelijk wijst op jongere werknemers gebruik van het internet de meeste, wat suggereert dat het kantoor van de toekomst in toenemende mate afhankelijk zal worden op de technologie als Generatie Y werknemers rijpen in de beslissers van morgen.

Naarmate de technologie gaat vooruit, gedreven door de mobiele giek en de wil van 4G, bedrijven groeiende afhankelijkheid van IT en digitale media zal waarschijnlijk snel toenemen in de komende jaren.

De resultaten laten zien dat jongere generaties zijn de grootste gebruikers van technologie, en we verwachten dat deze trend zich zal voortzetten.

Deze resultaten geven aan dat we nog steeds niet volledig omarmd Facebook of Twitter – ondanks de pogingen van beide organisaties om hun geloofwaardigheid te bewijzen in de bedrijfsruimte.

Als business beslissers blijven mijden deze platforms zijn hun voortdurende inspanningen die elke vooruitgang in de echte wereld van het werk?

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport