Facebook, Twitter, BlackBerry leiders ondervraagd door het Europees Parlement meer dan rellen

Na de rellen in Engeland vorige maand, sociaal netwerk leiders van Facebook en Twitter, samen met vertegenwoordigers van Research in Motion, woonde een Britse parlementaire commissie gisteren naar de rol van sociale media en technologie tijdens de week van geweld te bespreken.

Research in Motion trok zware kritiek van politici en het publiek, werd ontdekt dat het versleutelde BlackBerry Messenger-netwerk werd gebruikt door relschoppers om locaties van de plaatsen waar de aandoening uiteindelijk plaatsvond verspreiden. Facebook en Twitter werden ook bekritiseerd tijdens de nasleep van de rellen, maar Facebook zei dat veel van zijn gebruikers “self-bewaakt” de site. Twitter, aan de andere kant, was uitdagend en zei dat de “tweets moet stromen”, een punt dat tijdens de Arabische lente opstand eerder dit jaar.

Stephen Bates van Research in Motion, de BlackBerry maker, verraste de commissie toen hij zei dat het bedrijf “in overeenstemming zou zijn” met bestellingen, zoals het afsluiten van hun netwerk, in tijden van massale criminaliteit of terrorisme.

Zijn bewijs had geen betrekking op, echter de vraag of het bedrijf zou overhandigen instant messenger logs of haar encryptiesleutels bij de politie of inlichtingendiensten. Volgens de Britse wet, zou worden gedwongen om, maar de BlackBerry maker heeft nooit of het zou bevestigd, of zelfs heeft.

Hoewel BlackBerry communicatie in de toekomst kunnen worden verlaagd, de Britse regering gesteunde neer op plannen om met geweld los te maken van het netwerk van bestaande mobiele verbindingen, in een poging om verdere rellen te onderdrukken. Het idee werd geopperd dat sociale media zou kunnen worden ‘afgesloten’ om de verspreiding van verdere wanorde te voorkomen, als het weer uit te breken.

Twitter openbare orde executive, Alexander Macgillivray, vertelde de commissie dat het een “absoluut verschrikkelijk idee” zou zijn om sociale netwerken en online media op te schorten, onder vermelding van de politie zeggen dat ze gebruikt tijdens de rellen om te bepalen waar stoornis werd breken.

Richard Allan, een voormalig politicus, nu directeur van het beleid in Europa met Facebook, het sociale netwerk dat werd berispt door de leden van het panel bij het Europees Parlement Privacy Platform vorige week, gaf ook bewijs. De woordvoerder zei dat de site werd gebruikt door vele legaal om te controleren of familieleden waren veilig en goed, en herhaalde dat de ‘self-policing’ aanpak die velen hadden ondernomen.

Gezamenlijk, maar Research in Motion maakte duidelijk dat het zou voldoen aan wettelijke verzoeken, alle drie over eens dat het afsluiten van sociale netwerken in een tijd van crisis een slecht idee zou zijn. Onder verwijzing naar de opstanden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, woordvoerders van het bedrijf zei dat ze waren blij dat de minister van Binnenlandse Zaken blijkt dat sociale netwerken niet verplicht zou worden geblokkeerd.

RIM’s dilemma: BlackBerry aangewakkerd rellen zetten kern privacy principes in gevaar; BlackBerry Messenger ‘gebruikt om rellen te bestendigen’ in Londen, CBS News: Londen rellen: de rol van technologie in het heetst van het, criminologisch spreken: Als technologie is niet de schuld van de London rellen, wat of wie is;? Britse premier beschouwt het uitschakelen van sociale netwerken amid verdere rellen Facebook gebruikt om Britse rellen te organiseren, maak ze schoon up

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport