Fake social network PRSM toont we zijn bereid om alles toch te delen

Bent u informatie over wie je regelmatig contact met het delen, locaties die u hebt bezocht, of hoe u uw creditcard de laatste tijd gebruikt met een uitgebreid online netwerk?

Sardonisch geadverteerd als de “sharing netwerk”, een nieuwe sociale media site genaamd “PRSM” belooft om u te helpen met die taken – allemaal zonder dat u een vinger uit te steken.

Sommige van de directe voordelen voor PRSM onbeperkt opslag (dankzij enorme datacenters en super-computers die overweg kan met “een biljard requests per seconde”), samen met geen vervelende reclame in de weg te krijgen.

Trots om meer dan 320 miljoen mensen en tellen dienen, PRSM werft dat “maakt niet uit waar je gaat, daar gaat het”, zodat gebruikers zullen nooit “zorgen over het niet opnieuw te delen.

Dat geldt ook voor het delen van gegevens over de blog posts, toont TV gekeken, zoekopdrachten op internet, en nog veel meer.

Voordat we verder gaan (en als je nog niet kunt zien), de site is een spoof.

Op het eerste gezicht is het duidelijk bedoeld om een ​​satirische versie van de inmiddels beruchte PRISM programma van de National Security Agency zijn.

Maar als je erover nadenkt een beetje meer, hoe ver bezijden de waarheid is dat in vergelijking met wat de meeste internetgebruikers zijn al vrijwillig doen met producten die door Google, Apple en Facebook, onder vele, vele anderen?

Hoe veilig zijn de National Security Agency spion lijnen, Facebook en Microsoft mee oproep om FISA verzoeken bekend te maken; Prism:? Claims over GCHQ zijn ongegrond, aldus Hague; ACLU klaagt Amerikaanse Gov’t via NSA-Verizon dataverzamelingsmethoden

The Wall Street Journal publiceerde onlangs een handige infographic te tonen wat Google alleen weet over haar gebruikers, ontworpen in een geniale wijze met behulp van een schets van het menselijk lichaam doet denken aan het bordspel “Operation” rekening houdend met de internet gigant waarschijnlijk kent iedereen binnen en buiten door nu.

Technisch gesproken, dat is allemaal gebaseerd op informatie die mensen zijn vrijwilligerswerk te delen met Google bij het maken van de beslissing aan te melden voor Gmail, kopen Android-apparaten en content downloaden via Google Play.

De NSA controverse is een hot debat over de hele wereld over hoeveel privacy we zijn allemaal nog steeds het recht om in het digitale tijdperk, met meer nuggets van informatie opkomende elke dag het stimuleren van de media storm om verder te gaan aangewakkerd.

Maar hoeveel van dat is gewoon hype? Wat zou kunnen krijgen over het hoofd gezien is dat veel mensen zijn niet al te verrast – laat staan ​​overstuur – over de NSA bewakingsprogramma’s.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Een opiniepeiling gepubliceerd door The Washington Post net na de eerste nieuws over PRISM brak begin juni bleek dat ongeveer 62 procent van de Amerikanen werd gezegd dat ze prima met waardoor “de federale overheid om mogelijke terroristische dreigingen te onderzoeken, zelfs als dat binnendringt op de persoonlijke levenssfeer te zijn. ”

Zo’n houding – zo niet compleet negeren dan ook – vermoedelijk zullen blijven gezien het feit dat de meeste jongere internetgebruikers al alles en nog wat via social media te delen.

Niets van dit alles is om te zeggen dat het debat over het toezicht activiteiten van de NSA niet moet doorgaan, noch moeten we stoppen met de rapportage over en de vraag hoe de gegevens worden gebruikt (laat staan ​​verkregen).

Maar de PRSM “sharing netwerk” doet een goede baan te worden tot nadenken stemmende en bedelen gebruikers in staat om verder te denken over hun acties en keuzes online.

Screenshot via PRSM

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond