Freescale onthult ARM-gebaseerde chip u kunt slikken

De miniaturisatie van de computer voedt innovaties in draagbare apparaten, maar een andere toepassing op de horizon is “in te nemen” computing.

Semiconductor bedrijf Freescale op dinsdag onthulde haar nieuwe ARM-gebaseerde “chip schaal pakket” microcontroller (MCU), de Kinetis KL02, waarvan 1,9 met 2 millimeter meet.

De lage-powered MCU is voorzien van een 32-bit ARM Cortex-M0 processor, 32 KB flash-geheugen en 4KB RAM-geheugen, een mens-tot-machine capacitive touch-interface en kan werken in temperaturen tussen -40 ° C tot + 85 ° C . Het is vergelijkbaar met Freescale vorige ARM MCU’s, maar kleiner – ‘s werelds kleinste, Freescale verkondigt.

De Kinetis KL02 zal beschikbaar zijn voor klanten te leiden voor de bemonstering in maart en zal rond de USD 75 cent per stuk kosten in 100.000 blokken.

De mini-computers maken deel uit van de push Freescale op de weg naar het internet der dingen, met de nieuwste toevoeging aan de MCU lineup ontworpen voor beperkte ruimte toepassingen die niet konden passen vorige merken, zoals de ARM-gebaseerde K-serie MCU’s onthulde afgelopen augustus dat waren flinterdun, maar twee keer de oppervlakte.

Mogelijke toepassingen het wijst op draagbare apparaten, portables consument, remote sensing knooppunten en “ingestible gezondheidszorg sensing” bevatten.

directeur van Ingebed Processor producten Richard York ARM’s woog op het onderwerp van het bedrijf blog op dinsdag, wijzend naar draagbare apparaten zoals Nike Fuel band, maar ook de toepassing ervan als een controller oplaadbare batterijen of “een slanke watch” die nauw zou kunnen integreren met een smartphone.

“Een ander onderwerp dat vaak wordt gespeculeerd over de wereld van sensoren en die we kunnen slikken, hetzij om te zien wat er gaande is van binnenuit of drugs precies het deel van onze spijsvertering voor de grootste effect te leveren. Tiny micro gaan zijn van essentieel belang om zulke dingen te verwezenlijken “, aldus York.

Processors; verkoop van de familie silicium: Waarom het Verenigd Koninkrijk is boos over de ARM overname, internet van de dingen; SoftBank CEO Son zegt ARM een multi-decennium inzet op het internet van de dingen, hardware, SoftBank chip designer ARM kopen voor £ 24.3bn als het is gericht op internet van de dingen; ARM; ARM snaps up ivd, imaging specialist apicale in $ 350m deal

Verkoop van de familie silicium: Waarom het Verenigd Koninkrijk is boos over de ARM overname

SoftBank CEO Son zegt ARM een multi-decennium inzet op het internet van de dingen

SoftBank chip designer ARM voor £ 24.3bn kopen als het is gericht op Internet of Things

ARM snaps up ivd, imaging specialist Apicale in $ 350m deal