Gartner neemt AIIA aangesproken op Govt IP

Een van de meest senior analisten van Gartner Australië heeft een flagrante aanval op piek representatieve groep van de technologische industrie in een scherp geformuleerde blog post nemen van de groep aan taak voor zijn “misleidend”, “onlogisch” of “fout” positie op de overheid het vrijgeven van intellectuele eigendom (gelanceerd IP) rechten aan hun leveranciers.

Enkele weken geleden heeft de NSW State regering markeerde plannen om zijn vernieuwde IT-framework procurement vrij begin volgend jaar, met inbegrip van een grote verandering die ziet leveranciers behouden IP rechten op werk gemaakt bij de uitvoering van werkzaamheden voor de staat. Daarbij NSW trok zich in lijn met de federale en Victoriaanse regering over de kwestie.

De Australische Information Industry Association (AIIA), die giganten als Microsoft en IBM vertegenwoordigt, samen met kleinere Australische bedrijven, nam een ​​leidende rol in de onderhandelingen over de vernieuwde kader.

Echter, in een blog post gisteren gepubliceerd, Gartner research vice president Brian Prentice sloeg de AIIA benadering van de materie. Prentice zei beslissing NSW werd ontsierd.

“Dit is slecht beleid. Het is verre van de beste praktijken. Het is niet in het beste belang van de burgers. Het zal niet helpen de lokale IT-industrie als geheel,” schreef hij.

Prentice wees erop dat, terwijl de AIIA’s missie was om te leiden en te vertegenwoordigen de ICT-industrie in Australië, de raad van bestuur was eigenlijk vrijwel geheel uit bestaat “grote multi-nationale aanbieders, zoals Intel, Google, Microsoft, EMC en CSC.” Hoewel de integriteit van de personen op het bord was “onberispelijk,” Prentice zei dat de rol van elke sector lobbygroep was om te pleiten voor wat er in het beste belang van haar leden.

Helaas, “de analist toegevoegd over de AIIA,” de diagnose van de problemen in verband met de klanten op zoek naar eigen intellectuele eigendom in nieuw gecreëerde artikelen is ofwel misleidend, onlogische of aantoonbaar onjuist.

Prentice maakt bezwaar tegen de IP veranderingen. Bijvoorbeeld, zo betoogt hij, IP wordt vaak gebruikt door leveranciers om de concurrentie te remmen, niet te verbeteren is. Ook dan IP niet noodzakelijkerwijs worden verder ontwikkeld door een leverancier in zijn eigen recht – het kan in plaats daarvan alleen worden ontwikkeld door middel van verdere contracten met de overheid.

Maar de kern van zijn betoog is het idee dat de overheid is het weggeven van IP dat hij en leveranciers kunnen beter profiteren als het hield op het. “Kan de AIIA gelieve aan te tonen, met feiten en cijfers, precies waar klantenbinding van IE-rechten aanzienlijk heeft beperkt de IT-industrie ?,” vroeg hij.

De AIIA is uitgenodigd om te reageren op Prentice’s post.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze