Gewaagde voorspelling: Samsung laat de smartphone markt in 2020

De smartphone landschap is zonder twijfel veranderd in de afgelopen acht jaar. En het zou kunnen veranderen weer op dit moment, genoeg dat een analist suggereert dat Samsung de smartphone markt in de komende vijf jaar zal verlaten.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Op de Tech.pinions site, Ben Bajaran is het maken van deze voorspelling in niet mis te verstane. Hij maakt een aantal goede punten, met als voornaamste is dit

Sterker nog, we zien nu al dit fenomeen, evenals de effecten ervan op Samsung.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; mobiliteit; Apple iPhone 7 Plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note halen 7 plaats, hardware, Kan ik gewoon negeren het terugroepen en doorgaan met mijn Galaxy Note 7?

Voor $ 379 kunt u een zeer capabele Moto X Pure Edition handset, bijvoorbeeld, compleet met wat beschouwd als high-end chipsets, beeldsensoren en display-technologie te krijgen. Google’s nieuwe Nexus 5X is ook indrukwekkend met een $ 399 startprijs. En er zijn tal van andere voorbeelden van deze dagen.

Vergelijk een van deze naar een Samsung Galaxy S6 en S6 Edge en het eerste verschil dat springt is de prijs: u zult besteden $ 700, $ 800 of meer voor een vlaggenschip van Samsung toestel.

Samsung weet dit, dat is waarom het meer aandacht besteden aan de minder dure low- tot mid-range markten, die veel minder winst per handset te genereren.

Gisteren heb ik gewezen op het belang van deze goedkopere telefoons met Samsung’s totale smartphone productmix als gevolg van de verandering: Galaxy S verkoop te maken van een kleiner percentage van de smartphone-inkomsten van het bedrijf ten opzichte van de mid-range Galaxy J. Dat is een goede strategie alleen als je kan deel uitmaken van de omzet per handset tekort door een grotere volume van de minder dure product.

Zelfs daar, maar er is veel meer concurrentie dan dat er was slechts een paar jaar geleden. Kijk naar Huawei, Xiaomi, Asus en vele andere Google Android hardware partners en u zult grote aantal vergelijkbare apparaten te zien op of onder de kostprijs van een Galaxy J.

Samsung was zeker instrumentaal in de snelle opname van smartphones over de hele wereld, maar Barajin zegt dilemma innovator is een inhaalslag aan het bedrijf.

Hoewel wat er zal gebeuren met Samsung vijf jaar vanaf nu is buiten mijn visie, ik zie waar de Bajarin vandaan komt.

In feite, heb mijn eigen aankoop handset beslissingen bedacht dat als ik de minder dure Moto X in 2013 aangekocht en opnieuw in 2014, hoewel de telefoons niet volledig high-end componenten te gebruiken. In plaats daarvan, op voorwaarde dat ze me met een high-end ervaring voor minder.

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Apple iPhone 7 Plus: 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 in plaats daarvan halen

Kan ik gewoon negeren het terugroepen en doorgaan met mijn Galaxy Note 7?