Gillard wurgt geloofwaardigheid bij NBN opmerkingen

commentaar Het maakt niet uit hoe hard de Australische Partij van de Arbeid probeert, als het gaat om de telecommunicatiesector het gewoon blijft zichzelf in de voet schieten – een feit bewezen grimmig door verschrikkelijke opmerkingen premier Julia Gillard op de NBN van de afgelopen week.

Stephen Conroy en Julia Gillard, (Credit: NBN Co)

Het was moeilijk om het gevoel van triomfalisme in de lucht laatste donderdagochtend negeren als de federale regering eindelijk zijn langverwachte National Broadband Network contract met Telstra aangekondigd. De symboliek van het moment, immers, werd een hoofdletter.

Churchill-achtig, Gillard meerdere malen herhaald dat zij “vastbesloten” het NBN zal doorgaan, “vastbesloten” om supersnel breedband naar Australië te brengen en “bepaald”, lijkt het, om te kijken alsof de Arbeid is in staat om steken met één beleid ten minste tot het bittere einde. Communicatie Minister Stephen Conroy, voor zijn eigen deel, liet het “speciale gelegenheid” red Labor stropdas, het herhalen van de aspecten nation-building van het NBN met zijn handelsmerk overenthousiaste dictie.

Minister van Financiën Penny Wong keek rustig op, trouw bescherming van de staatskas, terwijl Telstra CEO David Thodey en NBN Co chief Mike Quigley stap uit naar het heilige vertrouwen dat in hen heeft geplaatst om telecommunicatiediensten te behouden om elke Australische … of woorden vouchsafe in die zin. Het was een publiciteitsstunt extravaganza die glinstert met productiewaarden alleen anders vinden in de meest high-profile podium evenementen … Andrew Lloyd Webber moet kennis te nemen.

Het zou voldoende zijn geweest voor Gillard en haar supporters om daar te stoppen. Om rechtvaardig te accepteren applaus voor een deal die vertegenwoordigt, na een decennium, een uiteindelijke uitkomst van de mislukte deregulering van de Australische telecommunicatiesector. De heilige graal, de scheiding van Telstra, is binnen handbereik, en beter nog, we krijgen universele vezels op te starten.

Maar Gillard kon zichzelf niet helpen. Haar goot instincten steeg naar voren en ze toegegeven hen, van de gelegenheid gebruik om de boot steken in de oppositie. “De oppositie is vastbesloten om de NBN te vernietigen”, zei de minister-president. “Ik verwacht dat de oppositie zal gaan naar de volgende verkiezingen zeggen dat ze zullen de kabels uit de grond te graven.

zichzelf genomen, zou de opmerkingen Gillard’s worden gezien als slechts een geïsoleerd voorbeeld van een minister-president die niet helemaal begreep waar ze het over had. Immers, zou niemand het in zijn hoofd rip up merk nieuwe infrastructuur als het eenmaal was gelegd, of dat de infrastructuur is een weg of een glasvezelkabel. Je maakt gebruik van – of, in het ergste geval, te verkopen.

Maar Gillard vrolijk geploegd op.

Geconfronteerd met vragen over de kwestie van de ene dappere journalist, die erop wijst dat Shadow Communications minister Malcolm Turnbull had net die ochtend verklaard dat een coalitieregering zou niet graven de NBN vezel, Gillard herhaalde haar opmerkingen.

De minister-president beweerde oppositieleider Abbott had Turnbull instructies gegeven om “te vernietigen” het NBN. “Je vernietig de NBN door het rippen van deze overeenkomst, het rippen van de vezel uit de grond en het houden van deze natie in het verleden”, zei ze.

En dan, later in het parlement, dat op dezelfde dag, Gillard voortgezet (PDF). “Als je in het bedrijf van de National Broadband Network rippen uit de grond, dan is uw niet aflatende negativiteit kost Australische families, ‘zei ze tegen de Coalitie. Later: “Ze willen de NBN uit de grond te scheuren.” Het citaat werd vele malen herhaald in die sessie van het parlement – en Gillard blijft exact dezelfde woorden te gebruiken, opnieuw en opnieuw. Alleen deze week, op een NBN lancering in de Northern Territory, Gillard beschuldigde Abbott van het willen “rippen de vezel uit de grond”.

Nu is er slechts een probleem met de eis van Gillard: zowel de logica en de Coalitie zelf geven aan dat het is gewoon niet waar. Er is geen reden dat een coalitieregering zou bestellen glasvezelkabel fysiek te worden gescheurd uit de grond als het kostte de overheid. Heel afgezien van het feit dat het een monumentale verspilling van geld om dit te doen zou zijn, zou het een grote bouw inspanning kost.

Nextgen Networks, bijvoorbeeld, is al gebouwd duizenden kilometers van glasvezelverbindingen over Queensland, West-Australië en Zuid-Australië als onderdeel van de $ 250.000.000 NBN backhaul project. Het zou, zoals Turnbull heeft opgemerkt, “belachelijk” te suggereren dat de infrastructuur moet worden verscheurd, net zoals het belachelijk te verscheuren een belangrijke snelweg als het eenmaal was gebouwd zou zijn.

Het wordt nog meer belachelijk als je bedenkt de weegschaal de NBN zal tegen de tijd dat de volgende verkiezingen komt rond hebben bereikt … met enkele miljoenen panden in steden in Australië hebben fiber gekregen om hun voordeur. Om te suggereren dat een politicus zou willen fysiek miljoenen Australiërs los te koppelen van hun prille glasvezelverbinding – met de vorige kopernetwerk heeft waarschijnlijk al verwijderd in veel gevallen – is erger dan een slechte grap. Het is gewoon niet waar.

Nu, meningen verschillen in hoeverre Gillard is of is niet gek in het algemeen. Het is echter duidelijk, gezien de aanhoudende aard van haar ‘rip it up “opmerkingen gericht op de Coalition, dat deze opmerkingen in het bijzonder niet komen uit de losse pols. Ze zijn een bewuste strategie ontworpen om te profiteren van het populisme van de NBN nemen en ondermijnen van de Coalitie breedband geloofwaardigheid.

Met een hele afdeling vol breedband experts en een minister die is snel steeds een wandelende encyclopedie over het onderwerp, is er geen twijfel over bestaan ​​dat onze minister-president heeft de middelen om te begrijpen dat geen enkele regering, ja, niemand bij zijn volle verstand, zou “rip up “nieuwe telecommunicatie-infrastructuur.

Het feit dat ze in het openbaar is het maken van uitspraken die contra uitvoeren om die kennis en begrip betekent dat ze is comfortabel misleiding van het Australische publiek. Om het te bestempelen als het zou moeten worden geëtiketteerd, vorderingen Gillard’s met betrekking tot de Coalitie plannen voor het NBN is een leugen: een leugen vertelde opzettelijk en bewust in het openbaar met het doel van het aanvallen van haar rivalen.

Het probleem met dit is dat je gewoon niet kunt een kale leugen gebruikt om in het openbaar te ondermijnen de geloofwaardigheid van iemand anders. Uiteindelijk is de enige geloofwaardigheid u zal ondermijnen is je eigen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze