Google breidt analytics toolset met Tag Manager

Google breidt haar digitale marketing mogelijkheden met de introductie van de Google Tag Manager.

Ondersteuning van zowel Google en niet-Google-website-tags, de Tag Manager consolideert labels door middel van een stukje code. Dit kan worden beheerd via web interface waar gebruikers tags kunnen toevoegen en beheren zonder dat u de site code te herschrijven of hebben betrekking op IT.

Enkele van de functies variëren van eenvoudige taken aan de preview-modus en tag sjablonen om meer diepgaande functies zoals debugging console en asynchrone tag laden ontworpen om eventuele vertraging van de gebruiker zichtbare deel van de site te voorkomen.

Laura Holmes, een product manager op de Tag Manager team Google, uitgelegd op de Google Analytics blog maandag dat de doelstellingen van de Tag Manager is om helemaal fine-tunen van de tagging proces

Tags zijn kleine stukjes van de website code kan helpen nuttige inzichten, maar ze kunnen ook problemen veroorzaken. Te veel tags kunnen plaatsen traag en onhandig te maken; onjuist toegepast tags kunnen uw meting vervalsen, en het kan tijdrovend voor de IT-afdeling of webmaster team om nieuwe tags toe-leidt tot verloren tijd toe te voegen, verloren gegevens, en verloren conversies.

Daarnaast Holmes beweerd dat dit ook zal geven marketingafdelingen meer flexibiliteit voor het ontwikkelen van beter geïnformeerde campagnes om hun klanten op nieuwe manieren te bereiken.

Een andere feature die speciaal voor marketeers zijn onder andere meerdere accounts functionaliteit en gebruikersrechten zodat grote marketing teams samen, maar op verschillende niveaus van toegang tot de Tag Manager en de website van het bedrijf / de campagne kan werken.

De Google Tag Manager is een gratis tool en zal lanceren in het Engels eerst met ondersteuning binnenkort beloofde extra talen. Voor een kijkje op de Google Tag Manager, check de promo video hieronder

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer