Google, EU-aanpak definitieve overeenkomst over antitrust probe nadat Google stelt verse search veranderingen

De EC heeft de lijst van maatregelen bekendgemaakt dat het aanbieden van het EG-stapt uit zijn rug, met inbegrip van signaleren wanneer het serveren haar eigen diensten in de zoekresultaten.

Europa’s langlopende antitrust sonde in de zoekresultaten van Google praktijken kunnen een eind medio 2014 te bereiken na de wedstrijd hoofd van de Europese Commissie, Joaquín Almunia, is verheugd over de voorgestelde wijzigingen in het bedrijf zoeken praktijken.

Speaking vandaag in Brussel, Almunia aangegeven dat de kans op een schikking met Google over de, drie jaar antitrustonderzoek; had opgepikt nadat het bedrijf naar voren gebracht, een nieuwe reeks maatregelen, bedoeld om de bezorgdheid van de EC’s aan te pakken, die aanzienlijke opgenomen ” verbeteringen “op, eerder pakketten.

“Nu, met de aanzienlijke verbeteringen op de tafel, ik denk dat we de mogelijkheid om weer aan het werk en streven naar een effectieve oplossing op basis van een besluit op grond van artikel 9 van de Antitrust verordening te vinden,” zei Alumnia.

Echter, een definitief besluit over de voorstellen is nog onderworpen aan feedback van de belanghebbenden uit de sector, die zal worden gevraagd door de Europese Commissie naar hun mening over de vraag of de technische elementen van het aan te pakken mededingingsbezwaren.

Als alles goed gaat, kan de Commissie een besluit van volgend voorjaar te maken, volgens Alumnia, anders zal het weer worden gedwongen tot onderhandelingen met Google.

Onder een artikel 9 besluit zal voorstellen Google’s worden omgezet in juridisch bindende verplichtingen, wat betekent dat het bedrijf zou, zoals Microsoft leunde, eerder dit jaar met zijn browser-keuze fout, geconfronteerd met zware boetes voor hen overtreden.

De EC kan ook streven naar een andere, hardere avenue op grond van artikel 7 die uiteindelijk sancties tegen Google zou kunnen inhouden, met inbegrip van boetes die kon oplopen tot $ 5000000000. Zo’n weg zou alleen worden genomen als alle andere opties waren, afgezien van de in artikel 7 uitgeput ‘last onder dwangsom’ orde, zei Alumnia.

Terwijl de nieuwe reeks voorstellen Google heeft niet openbaar is gemaakt, Almunia zei dat er verbeteringen in de manier waarop Google zegt dat het zou verwijzen naar gespecialiseerde zoekdiensten die concurreren met elementen van zijn eigen zoektocht producten.

In mijn mening, het nieuwe voorstel maakt deze links aanzienlijk meer zichtbaar. Een grotere ruimte van de pagina met zoekresultaten van Google is gewijd aan hen, “zei Alumnia.” Rivalen hebben de mogelijkheid om hun logo weer te geven naast de link, en er zal een dynamische tekst gekoppeld aan elke rivaal link naar de gebruiker beter te informeren de inhoud.

De commissaris merkte ook verbeteringen aan Google’s veiling proces, dat nu mogelijk maakt bedrijven te bieden voor elke specifieke zoekopdracht.

Andere verbeteringen zijn opgemerkt grotere granulariteit voor de inhoud van derden producenten om te kiezen uit de zoekresultaten van Google en betere garanties dat Google zal niet voor diegenen die doen bestraffen.

De nieuwe voorstellen omvatten ook een toezegging van Google ongeschreven verplichtingen op te leggen in contracten met uitgevers om enige bron zoekadvertenties van Google voor zoekopdrachten van gebruikers in Europa. Google heeft er ook toe verbonden om niet te voorkomen dat reclame van het verschuiven van hun Google advertentiecampagnes om concurrerende diensten.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Franse waakhond verhuist naar Google boete meer dan de weigering om privacybeleid te wijzigen; Google betaalden £ 12M fiscale aan de Britse schatkist in 2012, ondanks £ 3B UK inkomsten; Google lanceert Web Designer app voor het maken van geanimeerde HTML5-advertenties

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

verder lezen