Google nadert verzadigingspunt: Zal ​​incrementele marketing dollars ga elders?

Google kan het bereiken van het verzadigingspunt als marketing voertuig en incrementele ad dollars nieuwe opties, waaronder Microsoft’s Bing en Yahoo en Facebook als je leest tussen de data nuggets in Digital Index rapport van Adobe kunnen worden verkennen.

Adobe’s elk kwartaal op digitale marketing is gebaseerd op meer dan 500 miljard Google en Yahoo / Bing indrukken en meer dan 400 miljard Facebook-pagina’s. Het resultaat is dat Google Shopping Ads, voorheen Product Listing Ads (PLA), had een grote vierde kwartaal. Daarnaast zijn Google-advertenties goed geoptimaliseerd door marketeers als click-through-rate groei overtrof de kosten per klikken met meer dan twee keer.

De uitgaven voor het winkelen van Google advertenties, visuele plaatsingen ingebed in de zoekresultaten, steeg met 47 procent. Het resultaat is dat Google is afhankelijk van detailhandelaren voor de ontvangsten — vooral in het vierde kwartaal. “Maar er zijn tekenen dat Google wordt steeds verzadigd is en de volgende beschikbare marketing dollar elders te gaan”, zegt Tamara Gaffney, principal analyst voor de Adobe Digital Index.

Het lezen tussen de data, niet marketeers lijken te duwen wat geld om Bing als een test bed. Daarnaast toont Adobe’s gegevens die Facebook heeft genomen incrementele dollars. Er is geen zorgen te maken over Google, dat profiteerde van de winkelcentra advertenties goed voor 20 procent van alle search engine marketing klikken in het vierde kwartaal. Google’s tekstadvertenties leiden US retail met een marktaandeel van 66 procent markt.

Hier wringt de schoen wel. Google heeft onlangs gedumpt regionale prijzen voor zijn winkels advertenties en gedwongen retailers om te gaan met enige nationale-prijzen. We hebben gehoord dat sommige retailers hebben ervoor gekozen om te verlaten Google Shopping Ads als gevolg in plaats van interne veranderingen te voldoen. Het is vermeldenswaard dat Bing heeft regionale prijsstelling. Regionale prijsstelling is belangrijk om retailers, omdat de producten vaak verschillend zijn geprijsd per regio. Een grote doos retailer met regionale prijsstelling kan niet meer adverteren op Google Shopping-advertenties naar aanleiding van de naleving van wijzigingen, tenzij zij operationeel verschuiving naar de prijs gelijkmatig op het web in plaats van consistente prijsstelling in al hun verkoopkanaal land.

De recente schorsing van regionale prijsstelling is een uitdaging voor een aantal van onze klanten, “zei Tim Daly, CEO van Vincodo, een digitale marketing bureau met de nationale adverteerders.” Onze klanten kunnen gewoon niet gemakkelijk voldoen vanuit een operationeel standpunt en eerlijk gezegd is het niet goed zakelijk gebruik om forward pricing zetten op het web die in strijd is met de in-store ervaring. Voor Google, een nationale eis prijsstelling is makkelijker te automatiseren, maar het is onduidelijk of de voordelen voor de consument — vooral als dat shopper is in een markt met een goedkopere regionale prijs. Google heeft niet openbaar gemaakt zijn compliance-eisen tot nu toe.

In ieder geval zal iedere vorm van ontrouw van Google meer dan regionale prijsstelling geen inkomsten kwetsen aangezien de vraag om te winkelen advertenties is er voor nu. Wat is onduidelijk is of incrementele search marketing dollars ergens anders heen gaan. “Ik ben niet van plan om te zeggen dat marketeers gaan hun uitgaven op Google te verlagen, maar er is verzadiging,” zei Gaffney.

Gaffney opgemerkt dat een voor de hand liggende product optie voor Google zou zijn om zijn winkels advertenties — gericht op alleen de detailhandel — voor andere categorieën, zoals reizen uit te breiden. Een industrie die transactionele en visuele kon Google’s shopping advertentie aanpak op grotere schaal. Google ploeterde met het uitbreiden van zijn winkels ad technieken in oktober vorig jaar

Op basis van Adobe data, click-through-rate op Google was een stijging van 19 procent in het vierde kwartaal ten opzichte van een jaar geleden. Bing plat was. Google en Bing zag de kosten per klik groei van 8 procent en 7 procent, respectievelijk in het vierde kwartaal. Dat verschil in click through en de kosten per klik geeft aan dat Bing is het aantrekken van dollars, maar is nog niet geoptimaliseerd door marketeers. Bing op dit punt is meer van een test optie om Google eerlijk te houden.

Misschien is de grotere bedreiging voor de digitale marketing dominantie van Google is Facebook. Retailer Facebook posten steeg met 64 procent ten opzichte van een jaar geleden, op basis van Adobe en betaalde indrukken waren een stijging van 13 procent. Adobe’s gegevens blijkt ook dat marketeers aangepast aan Facebook’s algoritme verandert ook. “De reactie op het algoritme verandering is een indicatie dat marketeers zijn aandacht voor Facebook en vertakking van Google,” zei Gaffney. “Google heeft veel inertie die moeilijk te overwinnen voor iedereen, maar de eerstvolgende beschikbare dollar zal ergens anders heen gaan als Google niet iets met haar product doet.

Ons bureau heeft de focus van onze klanten verschoven naar het uitbreiden van de budgetten naar andere alternatieven dan Google in de afgelopen 6 maanden, met name Facebook. De resultaten van de uitbreiding zijn in eerste instantie vruchtbaar met de Bing / Yahoo alliantie en Facebook, hoewel er hobbels in de weg zijn geweest “, zei Daly.” Vraagstukken zoals Yahoo re-lancering van hun onder- uitvoeren contextuele advertenties en Facebook’s Power Editor problemen met de prestaties als gevolg naar de browser caching storingen, zal er nog steeds een sterke afhankelijkheid van Google voor al onze klanten.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen