Grenzeloze Informant: US Gov’t verzamelt 100 miljard toezicht neemt een maand

De stroom van de lekkage onthullende (NSA) geheimen van de Amerikaanse National Security Agency door met het publiek uitje van een krachtige intelligentie tracking tool.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen; Innovatie; Tesla krijgt goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor $ 2600000000 SolarCity overname

Op de achterkant van de belangrijkste gesprekken tussen de Chinese president Xi Jinping en het Amerikaanse president Obama over kwesties van, surveillance en cybercrime, heeft week van de Amerikaanse regering juist gotten een stuk slechter. In een nieuwe golf van documenten verkregen door The Guardian, worden de details van de NSA data mining tool “Grenzeloos Informant” opgemaakt voor de wereld te zien.

Het programma van de National Security Agency “PRISM” is in staat om te verzamelen, in realtime, intelligentie niet beperkt tot sociale netwerken en e-mailaccounts. Maar de zeven tech bedrijven beschuldigd van het openen van ‘achterdeurtjes’ om de spion agentschap zou wel eens het tegendeel is bewezen.

Het eerste verhaal, dat de Amerikaanse intelligence-mogelijkheden en bewaking gebracht om de aandacht van de media, waren beweringen dat de NSA een rechterlijk bevel ontvangen waardoor het aan de opnamen van telefoongesprekken van US-based Verizon klanten te verzamelen.

Het bevel werd uitgevaardigd door de Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC), een gesloten inrichting die werd opgericht in het kader van de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) 1978 en gewijzigd bij de Patriot Act in 2001. Het rechterlijk bevel gedwongen Verizon te overhandigen communicatie metadata op een, aan de gang, dagelijks; aan het agentschap tot 19 juli van dit jaar, wanneer de bestelling verloopt.

Nadat het gerechtelijk bevel aan het licht kwam, details boven interne computersysteem van NSA, genaamd PRISM, werden gelekt door The Washington Post. Het rapport beweerde dat Prism werd gebruikt om; verzamelen communicatiegegevens, uit de hele wereld sinds 2007 in het kader van de NSA Signals Intelligence directoraat, met “de hulp van communicatie in de Verenigde Staten

Zeven bedrijven naar verluidt betrokken bij het programma werden genoemd als Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, AOL, Skype, YouTube, Apple en PalTalk. Één voor één, de bedrijven alle ontkende kennis van het systeem, en de Post, rustig veranderde het rapport, die oorspronkelijk verklaarde de tech reuzen “willens en wetens heeft deelgenomen” in de regeling.

In reactie daarop heeft de Amerikaanse directeur van de National Intelligence James Clapper, een verklaring, met vermelding van het systeem is “belangrijk en volkomen legaal,” en het gedrag van de media openbaarmaking van de details van het programma was “verwerpelijk.

Het hoofd van de inlichtingendienst bracht een PRISM factsheet (.PDF) op zaterdag die beweert dat op grond van artikel 702 van FISA: “. De Verenigde Staten de overheid niet eenzijdig informatie te verkrijgen van de servers van de Amerikaanse elektronische communicatie service providers” Daarnaast worden de gegevens alleen verkregen na FISA rechtbank goedkeuring en met de kennis van de dienstverleners.

In het kort

Sectie 702 vergemakkelijkt de beoogde acquisitie van buitenlandse inlichtingendiensten informatie met betrekking tot buitenlandse doelen buiten de Verenigde Staten zich onder gerechtelijke toezicht. Dienstverleners inlichtingen te verstrekken aan de regering wanneer zij rechtmatig zijn verplicht dit te doen. De regering kan niet richten op iedereen onder de door de rechtbank goedgekeurde procedures voor sectie 702 collectie, tenzij er een geschikte, en gedocumenteerd, buitenlandse inlichtingendiensten doel van de overname.

bestaan ​​PRISM heeft onlangs bevestigd door president Obama in een toespraak op vrijdag. Overwegende dat de interne computer systeem verzamelt gegevens, Boundless Informant richt zich op het organiseren en indexeren van metadata. Met andere woorden, de functie categoriseert communicatie-records in plaats van de inhoud van de boodschap zelf, zoals een SMS-bericht of telefoontje.

Een gelekte factsheet (.PDF) legt uit dat bijna 3000000000 stukken van intelligentie is verzameld uit het Amerikaanse computernetwerken in de periode van 30 dagen eindigend in maart van dit jaar, evenals het indexeren van bijna 100 miljard stuks wereldwijd. Landen worden gerangschikt op basis van hoeveel informatie is afkomstig van mobiele en online netwerken, en kleurcode, afhankelijk van hoe uitgebreid de NSA is bespioneren een land.

Gebruikers van het gereedschap zijn in staat om een ​​land op Boundless Informant’s “heat map” te selecteren om de details met inbegrip van de metadata volume en verschillende soorten NSA informatie collectie te bekijken.

Iran is de top van de surveillance lijst met meer dan 14 miljard gegevens rapporten gecategoriseerd door de tracking tool maart, met Pakistan komt in goede tweede op 13,5 miljard rapporten. Jordanië, Egypte en India zijn ook top bijdragen.

Niveaus van landspecifieke surveillance hebben een kleurcode afhankelijk van de ernst en groen zijn zachtst gezegd en bewegen door het spectrum naar rood als een land onder zware bewaking.

Voorbeeld use cases bevatten “Hoeveel platen (en welke) worden verzameld tegen een bepaald land? ‘ en “Zijn er zichtbare trends voor de collectie? ‘ bijvoorbeeld.

De andere uitgelekt document (.PDF) zegt dat de tool is ontworpen om NSA ambtenaren antwoorden te geven op vragen met inbegrip van wat de dekking van het agentschap heeft op specifieke landen, hoe het verzamelen van gegevens vergelijkt in verschillende regio’s, en hoeveel records worden geproduceerd.

Beide documenten werden beschermend gemarkeerd als ‘top secret’ en ‘NOFORN, “ontkennen niet-Amerikaanse. Burgers uit het bekijken van hen.

Volgens de documenten, wordt Boundless Informant gehost op bedrijfsservers en maakt gebruik van open-source FOSS-technologie. Ruwe gegevens worden geanalyseerd en verwerkt in de wolk. Het niveau van de gegevens gecategoriseerd kan ook worden afgebroken om te bepalen welke slim zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, en dit detail is inclusief IP-adressen – die terug kunnen worden gevolgd naar het land van herkomst, staat en de stad van een gebruiker te bepalen.

In een hoorzitting maart vorig jaar, NSA directeur-generaal Keith Alexander heeft herhaaldelijk ontkend dat de Amerikaanse regering spionnen op haar burgers. Toen hem werd gevraagd door Rep. Hank Johnson (R-GA) als de NSA heeft de technologische capaciteit om de burgers op basis van de inhoud van hun e-mails te identificeren, Alexander merkte

Nee nee, we hebben niet de technische inzichten in de Verenigde Staten. Met andere woorden, je moet iets te onderscheppen of een manier om dat te doen, hetzij door te gaan naar een service provider met een bevel of je moet het verzamelen van in dat gebied. We zijn niet bevoegd om dat noch hebben we de apparatuur in de Verenigde Staten om dat soort informatie te verzamelen.

De blootstelling van de NSA interne Boundless tracking tool – die waarschijnlijk alleen wordt gebruikt door de geheime dienst – en eerdere opmerkingen Alexander’s lijken te zijn volledig in tegenspraak. De NSA heeft haar positie behouden en ontkent het bespioneren van Amerikaanse burgers, een woordvoerder van het bureau vertelde The Guardian

NSA heeft consequent gemeld – ook aan het Congres – dat we niet de mogelijkheid om te bepalen met zekerheid de identiteit of locatie van alle avondmaalgangers binnen een bepaalde communicatie te hebben. Dat blijft het geval. De voortdurende publicatie van deze beweringen over zeer geheime problemen en andere informatie uit de context gehaald, maakt het onmogelijk om een ​​redelijke discussie te voeren over de voordelen van deze programma’s.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Tesla krijgt goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor $ 2600000000 SolarCity overname