Het afbreken van China’s Great Firewall

wekelijks roundup Dus, China filter instellen voor het Net of niet? De geruchten gaan al op voor een lange tijd. En terwijl de Chinese functionarissen zulke beschuldigingen ontkend, hun westerse collega’s hebben duidelijk gemaakt dat ze anders te geloven.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

In november vorig jaar, een Chinese functionaris zei dat het land geen software die blokkeert internetsites en in plaats daarvan het probleem toe te schrijven aan een probleem met toegang te zetten.

Deze week echter één van mijn collega’s in de Verenigde Staten bezocht Peking en “getest” de censuur in China om enkele interessante resultaten.

Dus, heeft China te censureren of niet? Maar de vraag is, maakt het eigenlijk uit?

Het is het voorrecht van iedere regering om te beslissen of het wil materiaal en informatie te censureren, online of offline, dat zijn mensen te zien en hebben toegang tot. Als regeringen de aangewezen hoofden van een land, dan is het aan de burgers van dat land om te beslissen – en stem geven – hoe zij willen dat hun regering om hun vaderland te voeren.

Soms buitenlandse waarnemers vergeten dat dit is een fundamenteel recht van elke burger en zijn overgegaan tot het Chinese volk de beperkte toegang tot informatie afkeuren.

Wat is dat nog een keer zeggen … When in Rome, doe zoals de Romeinen doen.

Er zijn bedrijven die een inspanning leveren om deze stelregel te observeren hebben getoond. Een Google executive, bijvoorbeeld, heeft onlangs gezegd dat een aantal journalisten in Singapore, dat het draait haar activiteiten in China als in elke internationale land – binnen de grenzen van de overheid beleid en regelgeving van het land.

De zoekgigant, samen met andere bedrijven zoals Yahoo en Microsoft, zijn onder vuur komen voor hun “gehoorzaamheid” en de bereidheid om zich te houden aan de Chinese verzoeken.

De thuisbasis van ‘s werelds grootste bevolking, China heeft nog steeds een groot onbenut – en lucratieve – internetmarkt en het is duidelijk waarom tech bedrijven geen kans om te zetten winkel in het land zou grijpen. Maar, net zoals elk bedrijf dat actief is in Europa of de Verenigde Staten, bedrijven die actief zijn in China zal haar wet- en regelgeving in acht.

Betekent dat dat ik door de vingers beleid van China op Net censuur? Niet noodzakelijk. Maar het betekent dat ik begrijp waarom bedrijven als Google en Yahoo, hebben de noodzaak om te voldoen aan China’s “unieke” eisen gevoeld. Bent u het eens? Plaats uw commentaar op de intercom of pingen me.

Ander nieuws deze week, Dell Computer houdt off zijn Linux-initiatief in Azië-Pacific, voor nu, terwijl Thailand ICT minister tweede zichzelf gissingen. Ook erachter te komen wat Azië datacenters nodig hebben en zou Noord-Korea toetreden tot de gelederen van India en China?

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen