Hoogconjunctuur vooruit in netwerken?

Toen Reeves ging op zoek naar een tweede ronde van de financiering eerder dit jaar voor zijn huidige bedrijf, een telecommunicatie-apparatuur maker genaamd Mangrove Systems, landde hij $ 21.000.000, waardoor het totale kapitaal verhoogd tot $ 42.000.000. En meer dan zes maanden na de laatste ronde van financiering gesloten, worden nieuwe investeerders nog steeds bezig om het bedrijf geld te geven, zei hij.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Het is niet zo makkelijk voor iedereen, “zei Reeves.” Maar voor de start-ups met vaste teams die dit eerder hebben gedaan en die hebben een sterke business plan, er is genoeg geld beschikbaar is, en er geen tekort aan van mensen die proberen om het te investeren .

Venture capitalists en ondernemers het erover eens dat de technologie start-up markt weer tot leven in het afgelopen jaar is gekomen. De waarderingen voor top-tier ondernemingen zijn over de opkomst en grote bedrijven, zijn bijzonder groot netwerkapparatuur fabrikanten zoals Cisco Systems en Juniper Networks, nogmaals het winkelen voor een goede acquisities.

Cisco, van oudsher een van de meest productieve acquirers in alle tech, kocht negen bedrijven in de eerste helft van 2005, met inbegrip van Wi-Fi-switching speler Airespace, waarvoor hij betaalde $ 450.000.000. Het is de voortzetting van een aankoop spree dat het jaar daarvoor begonnen, toen het 13 bedrijven gekocht – up van slechts vier jaar eerder.

De Cisco indicator; Onze algemene acquisitiestrategie is niet veranderd “, aldus Cisco CEO John Chambers tijdens het bedrijf fiscale vierde kwartaal conference call met analisten en investeerders in eind juli.” Er is geen magisch getal. Het is meer opportunistisch. We hebben nog steeds de voorkeur kleine acquisities met geografische nabijheid, meestal een particuliere onderneming met ongeveer 100 medewerkers.

Cisco is comfortabel terug in de overname-modus moet ervoor ondernemers denken over het nemen van de duik in netwerk- en communicatieproducten, zeggen venture capitalists.

Cisco is een goede indicator van de markt in termen van het creëren van een geloof te stellen dat er licht van het einde van de tunnel zal zijn “, aldus Steve Baloff, een beherend vennoot bij de venture capital firma Advanced Technology Ventures.” Je ziet dingen worden steeds beter . De kwaliteit van de mogelijkheden is duidelijk beter geworden en de venture capital gemeenschap reageert.

Dat uitbundigheid is nog niet te zien in de totale venture capital data, echter. Venture capitalists investeerde $ 811.000.000 in 91 netwerken start-ups, en $ 926.000.000 in 114 communicatie start-ups in de eerste helft van dit jaar, volgens een PricewaterhouseCoopers / Thomson Venture Economics / National Venture Capital Association Money Tree enquête. Dat is ongeveer op een lijn met de investeringen van vorig jaar.

Niettemin, een onderzoeksrapport dat is ingesteld door het onderzoeksbureau The Carmel Group worden vrijgegeven maandag voorspelt forse groei in de communicatie sector dankzij Californië de toenemende belangstelling voor de zogenaamde convergentie technologieën zoals Voice over Internet Protocol, of VoIP. In Californië alleen al, het rapport voorspelt $ 5000000000 tot $ 7000000000 in durfkapitaal zal worden geïnvesteerd in de sector in de komende drie jaar.

Reeves, een veteraan die een goede start-up omgeving moet weten wanneer hij het ziet, zegt het anekdotisch bewijs is er al. Hij is door de start-up game twee keer in de afgelopen tien jaar met bedrijven die samen voor meer dan $ 3000000000 verkocht. Hij richtte zijn eerste, Sahara Networks, in 1995. Twee jaar later, het bedrijf verkocht hij aan Cascade Communications, die later een deel van Lucent Technologies voor $ 216.500.000 in voorraad werd.

In 1999, Reeves was er weer fantastisch uit met Sirocco, een bedrijf dat optische-edge switches gebruikt in de bouw van telefoon en internet carrier-netwerken ontwikkeld. Na slechts 18 maanden, werd het bedrijf gekocht door Sycamore Networks voor $ 2900000000.

Reeves ‘huidige start-up, Mangrove Systems, zou hebben dead on arrival vier jaar geleden, na de telecommunicatie-industrie ingestort.

Het is nu een ander verhaal.

Met venture capital stroomt, de waarde gekoppeld aan hot start-ups is springen. De waarderingen op de tweede-ronde-investeringen voor zeer gewilde start-ups uit een reeks van $ 10.000.000 tot $ 15.000.000 enkele jaren geleden vandaag gegaan tot $ 25 miljoen tot $ 30.000.000, zei Venky Ganesan, managing partner bij Globespan Capital Partners. De waarderingen zijn ook verdubbeld voor de derde ronde investeringen, gaande van $ 35.000.000 en $ 40.000.000 twee jaar geleden tot $ 70.000.000 en $ 80 miljoen vandaag de dag, zei hij.

Maar de vloed is niet opgeheven alle boten. In totaal, zijn de waarderingen flat van een jaar geleden bleef, volgens de Money Tree enquête.

VC’s zijn op zoek naar enige zekerheid dat het bedrijf zal maken “, aldus Kirk Walden, nationaal directeur van durfkapitaal onderzoek bij PricewaterhouseCoopers.” Het is anders dan vijf jaar geleden, toen niets meer dan een PowerPoint-presentatie die u een miljoen dollar kon krijgen. Dat zal niet eens je in de deur tegenwoordig.

Venture capitalists en ondernemers van nature zijn blij met de stijgende waarderingen. Maar grote acquirers zoals Cisco zeggen dat ze zijn bang dat sommige deals worden steeds te duur.

We hebben zeker gezien de waarderingen op de top start-ups omhoog gaan aanzienlijk in de afgelopen 12 maanden, “zei Ned Hooper, vice-president van corporate business development voor Cisco.” Zowel als investeerder en de overnemende partij dat is verontrustend voor ons. Handhaving van rationele taxaties is van cruciaal belang. Als ze te hoog zijn we gewoon niet de deal te doen.

Vandaag de dag, het is veel realistischer voor een start-up te krijgen verworven of partner met een grotere speler dan de publieke gaan, “zei Reeves.” Het is heel moeilijk om een ​​IPO hebben deze dagen, dus ik denk dat we nog veel meer te zien overnames in de komende 12 maanden.

Een van de grootste afschrikmiddelen voor kleine bedrijven met IPO aspiraties is de 3-jarige Sarbanes-Oxley Act, die beursgenoteerde ondernemingen moeten in hun jaarverslagen op te nemen een beoordeling van de interne controle van het bedrijf van de financiële verslaggeving, en vervallen een bijbehorende accountantsverklaring . De kosten voor het naleven van de wet is duur, overal van $ 1 miljoen tot $ 4.000.000 per jaar, zeggen experts.

Kleinere bedrijven ook te maken met moeilijke toetsing van bankiers die grotere bedrijven bevoordelen.

Omdat het een beursgenoteerd bedrijf is niet een kick van deze dag, tenzij je een voorspelbare inkomstenstroom, “zei Baloff.” De economie in de bancaire wereld hebben veranderd en bankiers niet dezelfde vergoedingen op ondernemingen met marktkapitalisaties te maken onder $ 200 miljoen dat zij gewend om. Dus deze kleinere bedrijven lijden aan een gebrek van de handel in volume.

Ondanks deze hindernissen, CEO’s van start-ups zeggen dat ze nog steeds denken groot.

Bedrijven die zelf bouwen worden gekocht door een ander bedrijf zijn bestemd klein te zijn “, zegt Selina Lo, president en chief executive van een home networking bedrijf genaamd Ruckus Wireless.” Je krijgt wat je wenst. En als je niet van plan om te proberen een duurzaam bedrijf op te bouwen, waarom zou je het bouwen van een bedrijf in de eerste plaats?

Cisco executives het erover eens dat ze niet geïnteresseerd zijn in bedrijven die bewust zijn op een zoektocht om te worden gekocht.

De meest interessante bedrijven om ons vandaag zijn degenen met een sterke duurzame bedrijfsmodellen, een goede omzet draaien prijzen en verkoopkanalen “, zegt Hooper.” Deze zijn toevallig ook dezelfde eigenschappen die nodig zijn voor bedrijven gaan voor een beursgang bent.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven