HP kan bounce back?

HP’s verhuizing naar 27.000 banen te schrappen, te herinvesteren in onderzoek en ontwikkeling (R & D) en in het algemeen krijgen van het bedrijf op een betere voet klinkt veelbelovend op papier. Helaas voor HP’s CEO Meg Whitman, te veel mensen hebben dit eerder gehoord.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Met andere woorden, er is een veel scepsis over de vraag of HP zijn innovatie mojo terug kan krijgen. Om samen te vatten, HP gepost beter dan verwachte winst en kondigde een herstructurering. Tot zijn eer, het grootste deel van de herstructurering van besparingen zal gaan naar R & D. Voormalig CEO Mark Hurd snijden 50.000 banen in vijf jaar, en snijd R & D.

Whitman zei op HP’s winst conference call

Ik zou zeggen dat onze prestaties begon te stabiliseren. We zagen enkele lichtpuntjes. Er is nog heel veel werk te doen, en we kijken naar alle opties om het tempo te versnellen. Zoals besproken tijdens onze Q1 gesprek, werken we heel hard om HP’s kostenstructuur beter af te stemmen op haar inkomsten profiel. We stroomlijnen en het verwijderen van de complexiteit bij elke beurt, en, in het proces, we zijn het creëren van de mogelijkheid om te investeren in innovatie en kwaliteit. En na verloop van tijd, zijn we natuurlijk denken over hoe we sommige van onze besparingen kunnen vallen op de bottom line.

HP aandelen zijn een beetje de dag nadat de resultaten van het bedrijf, maar weinig analisten roepen de ommekeer. In feite is HP’s herstructurering wordt geportretteerd in sommige kampen als een beweging die niet de werkelijkheid datde bedrijf kon worden geconfronteerd met bedrijven vast te zitten in een seculiere daling zal veranderen.

Hier is een bemonstering van de post-game analyse na wat lijkt op een positieve eerste stap voor HP zijn.

HP’s omzet, winst, de jaarlijkse begeleiding en de algehele commentaar waren allemaal beter dan verwacht post in dit verslag, vooral gezien de opmerkingen van Dell slechts een dag geleden. Hoewel we geloven dat een ommekeer zal een multi-kwart inspanning van HP zijn, beleggers zullen waarschijnlijk dit rapport als een positieve eerste stap te zien. Dat gezegd hebbende, in het kader van de vraag verslechtering in Europa, en seculiere druk nog steeds in veel bedrijven in 2012, we geloven nog steeds kan het te vroeg is om de roep om een ​​duurzaam bocht te maken zijn.

De grote zorg: HP’s software business een omzet van US $ 970.000.000, ruim onder zijn schattingen. Blijkt dat Autonomy’s business viel dramatisch af. Autonomy chief Mike Lynch zal verlaten om te worden vervangen door Bill Vegte. HP bracht US $ 11000000000 voor Autonomy en “de snelle tekort is verontrustend”, zei Reitzes.

We merken op dat in het verleden herstructureringen (50K vermindering van het personeelsbestand van meer dan vijf jaar onder Hurd) weinig om de concurrentiepositie van HP’s te verbeteren, of te verminderen de afhankelijkheid van afnemende of onrustige bedrijven (printen, PC, Itanium, etc), noch de verbetering van haar marktaandeel traject hebben gedaan in opslag of servers. Daarom kiezen voor een “wait and see” benadering van deze laatste ronde van de herstructurering en de impact ervan in omkantelen verslechterende bedrijf fundamentals. Behoudens een significante verandering in de strategische richting, verwachten we aanhoudende dalingen in drie grote bedrijven HP’s (services, printers, pc’s).

De grote zorg: “In de toekomst zullen de diensten waarschijnlijk onder druk blijven staan ​​voor een aantal kwartalen als gevolg van verminderde personeelsbestand en een slechte concurrentiepositie (concurrerende biedingen, het aantrekken en het werven van hogere marge service mogelijkheden, re-investeringen, etc),” zei Whitmore.

HP heeft al genomen meer dan 5 miljard US $ in herstructureringslasten in de afgelopen zeven jaar, en toch denken we dat haar concurrentiepositie heeft alleen uitgehold. In feite, van een innovatie en toegevoegde waarde oogpunt, hebben we de neiging te denken dat HP al cut “te” ver, en toch is nu weer terug naar de bron gaan. Wanneer inclusief afschrijving, de kloof tussen HP’s GAAP en non-GAAP winst wordt steeds breder, met al gestegen tot US $ 3,3 miljard aan FY11 tegenover US $ 2.1B in FY10, dit alles terwijl de kasstroom blijft dalen.

De grote zorg: erosie worden alle kernactiviteiten HP’s hit. “We zien erosie over vrijwel alle HP’s consumenten-en commerciële PC, printen, enterprise en diensten bedrijven.”

Via de website van US

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen