Kan CBA’s Kaching voor Android doen NFC? Het kan niet

De Commonwealth Bank of Australia (CBA) heeft zijn populaire Kaching bankieren app gelanceerd op het Google Android-platform, maar is het niet ondersteuning voor near-field communication (NFC) mogelijkheden hebben.

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Kaching werd uitgebracht voor de Apple iPhone eind vorig jaar, en sindsdien pijnigde tot meer dan 365.000 downloads in de App Store. De app is een verbeterde dagelijks bankieren tool met extra functies, zoals overschrijvingen fonds met behulp van Facebook of e-mail.

Kaching kan voor MasterCard PayPass, een NFC betaling functie, maar het vereist iPhones worden uitgerust met een case iCarte. De zaak compenseert voor het ontbreken van een NFC-chip van de iPhone.

De beslissing van de bank om Kaching op het Android-platform te lanceren werd onder impuls van de populariteit van Google OS smartphones.

“Trends wijzen nu naar Android als een van de twee echt belangrijke ecosystemen te ondersteunen, en we hebben altijd gezegd dat we wilden wat telefoons onze klanten werden gebruikt, te ondersteunen” CBA executive general manager voor kaarten betalingen en retail strategie, David Lindberg, zei .

De bank zal ondersteunen Kaching voor 80 procent van de Android-apparaten – ongeveer 13 toestellen – die momenteel in omloop, dus het kan de app als een gestandaardiseerd instrument te bieden, in plaats van een browser-based ervaring.

“Sommige mensen zullen boos over dat zijn, maar we denken dat het een betere trade-off, met een fris en schoon ervaring voor het merendeel van de apparaten,” zegt Lindberg.

Wat Kaching voor Android mist, in vergelijking met zijn iOS tegenhanger, is een nieuwe “Bump” functie, die onmiddellijk de betalingen mogelijk maakt om te worden gedaan door samen te tikken op twee telefoons. De functionaliteit, heeft vandaag aangekondigd, is beschikbaar op iPhones met iOS 4.2 of hoger. Het wordt aangedreven door versnellingsmeter en GPS het apparaat.

Omdat Bump kan worden gebruikt om geld van een KBA rekening naar een niet-KBA één, de bank ziet het als een nuttig instrument voor de handelaar gemeenschap.

Bump wordt aangedreven door een derde partij in de VS gevestigde onderneming, en CBA heeft zijn software onder licentie model. Er is momenteel geen werkende versie van Bump voor Android beschikbaar.

Een ander teleurstellende eigenschap ontbreekt Kaching voor Android is NFC vermogen. Een aantal van de Google Android-smartphones hebben al NFC-chips geïnstalleerd.

Volgens CBA, er nog geen telefoons in de Nederlandse markt die echt NFC zijn ingeschakeld.

De meeste Androids die naar de markt van vandaag hebben een NFC-chip, en sommigen beweren te hebben geactiveerd, maar zij over het algemeen alleen hebben de radio gedeelte geactiveerd, “CBA chief marketing en online officer, Andy Lark, gezegd.” Ze hebben niet de beveiligde element geactiveerd – we eigenlijk nodig hebben van Google of van fabrikant van het apparaat handset de specifieke code base te krijgen om te kunnen beveiligde NFC transacties doen op deze apparaten.

Niemand heeft vrijgegeven maar deze, en er is geen tijdlijn.

CBA werkt momenteel aan een speciale Kaching Facebook-app, die naar verwachting worden gelanceerd tegen het einde van het jaar. Het is momenteel in beta-testfase.

Zodra deze is uitgebracht, zullen klanten in staat zijn om toegang te krijgen tot accountgegevens en maak transacties met Facebook vrienden. Opvallende kenmerken omvatten de mogelijkheid om een ​​verzoek tot betaling op de sociale-media website, evenals een optie voor gebruikers om transacties via de Kaching app op hun Facebook wall te posten.

Betaling informatie geplaatst op een Facebook-muur kan worden aangepast, volgens de Lark. Hij is ervan overtuigd dat Kaching op Facebook gunstig voor consumenten en bedrijven zullen zijn.

Facebook is de ultieme marketing en distributie kanaal, “Lark vertelde de website van Australië.” We doen veel van marketing op Facebook, en het heeft enorm effectief.

CBA is zich bewust van de veiligheid en privacy zorgen gesteld door het uitwisselen van geld op een mobiel en Facebook. Het is het aanbieden van een 100 procent veiligheidsgarantie te verliezen door middel van ongeoorloofde transacties op de rekeningen van de klant te dekken.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace