Kan de BlackBerry PlayBook een beroep doen op non-BB eigenaars?

Research in Motion is springen in de tablet markt met de BlackBerry PlayBook lancering op 19 april. Maar dit is niet een tablet, en RIM zou moeite de verkoop van dit apparaat aan niet-BlackBerry eigenaren hebben.

RIM weddenschappen big bucks op Playbook succes: Vijf kernvragen; PlayBook gepast in twee weken: Nog geen enkele reclamecampagne; RIM BlackBerry PlayBook een waardering het een 7 op 10, BlackBerry PlayBook: Mixed bag van beoordelingen, maar genoeg om de onderneming te verdedigen; Beyond iPad: Top 10 tabletten om dit jaar te kijken

In de eerste plaats zou ik willen zeggen dat ik dit apparaat in persoon hebben gezien, en terwijl ik niet een uitgebreide hoeveelheid tijd die je hebt besteed gieten over elke functie, de eerste indruk was een goede oplossing. De gebaren zijn intuïtief, waardoor navigatie zeer eenvoudig voor elke koper. De BlackBerry Tablet OS (met Android app ondersteuning verborgen in daar ergens) is rijk aan graphics zonder overweldigend.

Voordat zelfs maar de vraag waarom deze tablet zou kunnen zijn voor slechts BlackBerry eigenaars, het is zeker tablet een bedrijf persoon meer dan een gemiddelde consument model. Het is een 7-inch tablet, en toen ik voor het eerst hield het, de PlayBook onmiddellijk herinnerde me aan de HP Slate. De PlayBook speelt zeker het deel van een consument tablet beter dan de Slate (die lijkt op de richting die RIM wil nemen) met zijn kleurrijker en helderder OS, samen met de uitstekende 1080p HD-video afspelen die op het capacitive multi spectaculair uitzag touch display.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Toch is de 7-inch chassis maakt het ideaal voor een frequente zakenreiziger, en dat form factor wordt aangeprezen om te kunnen passen in innerlijke jaszakken. Zo mooi als het scherm is, iemand die het kopen van een tablet in de eerste plaats voor entertainment gaat om een ​​iets groter scherm willen. Andere handige functies direct vanaf de lancering keer dat zal aantrekkelijk zijn voor business-minded kopers onder dezelfde hoge beveiligingsniveaus zien op BlackBerry-smartphones, samen met nogal verbeterde mobiele versies van Microsoft Word en Excel.

Maar de absolute grootste reden dat deze tablet onaantrekkelijk voor niet-BlackBerry-eigenaars zal maken is het e-situatie. BlackBerry-eigenaars zal geen probleem hier als e-mails (samen met contacten en agenda’s) worden gespiegeld van een BlackBerry-handheld naar de PlayBook via een beveiligde Bluetooth-verbinding.

Er zijn geen inheemse e-app op de PlayBook – hoewel RIM heeft beloofd dat een dergelijke app zullen worden uitgegeven in een toekomstige software-update, zonder het opgeven van een tijdsbestek om te bepalen wanneer we dit kunnen verwachten. Tot die tijd zullen de niet-BlackBerry-eigenaren hun toevlucht moeten nemen tot het gebruik van de browser om toegang te krijgen tot e-mail. Gezien het feit dat de Wi-Fi-only versie van de PlayBook is het enige model wordt vrijgegeven op dinsdag, dat een probleem voor gebruikers die willen dat hun e-mail checken op de browser van de tablet tijdens vervoer zal presenteren. (De 4G editie zal de uitrol van deze zomer met Sprint.)

Men moet zich afvragen, waarom niet gewoon de client te installeren voor de verzending van de tablet in de eerste plaats? Vermoedelijk zijn er technische redenen, maar het is een grote fout om een ​​tablet uit te rennen zonder dat een e-mail client geïnstalleerd. Hoe kan een tablet enige kans van slagen zonder een native e-mailclient? Dat is één van de belangrijkste redenen van het kopen van een tablet. Het maakt de basics handig om toegang, maar je kunt meer werk gedaan dan je kon op een smartphone te krijgen.

RIM kan geen dromen over Apple en de iPad 2 te verslaan op dit punt te vergeten. Tenminste, dat e-mail app ondersteunt e-mail van meerdere bronnen, waaronder Gmail, Yahoo Mail en meerdere Microsoft Exchange-accounts. Het moet een kans tegen de Motorola Xoom gegeven weg gegaan beoordelingen mee! Staan, alsmede tegen de HTC Evo View 4G (die dezelfde grootte) zodra deze zomer vrijkomt.

Toch zal ik zeggen dat ik denk dat dit de ideale tablet voor BlackBerry-eigenaars. Het is duidelijk dat deze tablet is ontworpen voor hen, dus waarom zou gaan met iets anders? Niet te vergeten zijn er verschillende mogelijkheden om te prijzen op deze tablet naast het display, waaronder HDMI-connectiviteit en de 3-megapixel front-facing webcam die ideaal zijn voor video-chat en conferencing zou zijn.

Maar RIM is nog steeds een zeer moeilijke tijd met ingang van dit dinsdag in een poging om de PlayBook te verkopen aan de massa markt. Net zoals geadverteerd op de productpagina, is het een “professionele” tablet. Maar de PlayBook is zeker een zakelijke tablet en slechts waard om te kopen (althans op dit moment) als u al een BlackBerry.

 dekking op de website

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar