Kan geen verbinding krijgen? Apple patenten systeem om u een back-up met een vriend te laten plaats

Apple heeft een patent ingediend voor een systeem dat apparaat eigenaren hun bestanden staat zou stellen zonder hun eigen netwerk verbinding met back-up door meeliften op apparaten vrienden ‘dat te doen.

Apple patenten telefoon, waar buigen is een functie, niet een fout

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Apple gedetailleerd het systeem in de toepassing ervan op de Amerikaanse patenten en Merkenbureau, ‘Secure Ad Hoc Data Backup om de omgeving vriend Devices’. Het is in wezen een peer-to-peer back-up systeem, die kunnen worden gebruikt om kritische data op een iPhone, iPad of draagbaar apparaat te besparen wanneer zij haar eigen internet-verbinding ontbreekt.

Apple heeft een patent dat de weg zou kunnen leiden tot een volledig flexibel iPhone die daadwerkelijk is gebouwd om te buigen in je zak verleend.

De ad hoc-netwerk ‘verwijst naar de mogelijkheden voor een set van mobiele apparaten die via NFC, Wi-Fi of Bluetooth verbonden zijn met hun eigen mobiele netwerk dat kan werken om belangrijke bestanden op te slaan van een apparaat dat tijdelijk geen verbinding vormen een cloud backup dienst als iCloud.

“In veel gevallen, de gebruiker van een mobiel apparaat in het ad hoc-netwerk kan het verzamelen van gegevens (bijvoorbeeld foto’s, notities) op een moment dat er geen verbinding met een data back-up server. Als het mobiele apparaat is beschadigd, verloren of gestolen tijdens deze periode van geen connectiviteit, kunnen de gegevens verloren gaan, “Apple legt van zijn doel.

Natuurlijk zou het niet verstandig zijn om belangrijke bestanden met vreemden, die waarschijnlijk niet zou anderen consumeren schaarse opslag van hun apparaat te waarderen delen: Apple overweegt iets wat lijkt op AirDrop, waarbij een apparaat scant het apparaat van een vriend in het gebied en stuurt een verzoek voor hun deelname in de backup.

Een slimme deel van het systeem zou slechts toestaan ​​dat een vriendelijke apparaat om deel te nemen als het voldeed aan een of meer criteria, zoals de vraag of het genoeg opslagruimte, voldoende bandbreedte, en batterijlading. Het systeem zou ook zorgen voor de back-up gegevens die worden verzonden worden versleuteld en heeft een tijdstempel. De back-up van gegevens worden automatisch verwijderd uit het apparaat van de vriend na een ingestelde tijd en ook na de back-up naar een netwerk-gebaseerde storage-systeem wordt gestuurd.

Onnodig te zeggen, dit is gewoon een patent en er is geen manier om te weten of Apple uiteindelijk zal beslissen om dit een kenmerk van de Watch, handheld iOS-apparaten, of Macs te maken.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip