Kan Samsung slijpen de rand ten opzichte van de concurrentie?

De borden voor mobiele divisie van Samsung Electronics zijn niet goed: vijf kwartalen van winst dalen in combinatie met een tweederde daling van haar jaarlijkse winst en dalende marktaandeel vond uiteindelijk zijn tol vorige week als het bedrijf besloten tot een salaris bevriezen, niet precies de verhuizing van een bedrijf op de stijging.

Mobile World Congress 2016

Samsung lanceert Galaxy S7, S7 edge: Is het de moeite waard een upgrade; Lenovo lanceert tablet gericht op zakelijke gebruikers, HP onthult de Elite x3, een business-class Windows 10 phablet; nieuwste high-end Ubuntu telefoon zal wereldwijd beschikbaar zijn; LG G5? vs Samsung Galaxy S7:? Wat is het nieuwe vlaggenschip van Android-smartphone; Huawei onthult nieuwe MateBook 2-in-1 PC; Samsung’s Gear 360: Kan zij virtual reality een bedrijf hoek; Cisco Courts Service mobiele netwerk providers met nieuw management platform? ; Als alle smartphones zijn identiek en bijna gratis, alleen gebruik van diensten kwestie; Mobile World Congress

De Koreaanse reus voelt de warmte op twee fronten – van boven, met de zeer succesvolle iPhone 6 familie en de komst van de Apple Watch, en van onderen, met druk met de meeste grote Android-fabrikanten van mobiele telefoons komt moederziel alleen voor hun zendingen in het afgelopen jaar. In deze sfeer van hevige concurrentie, het is een uitzonderlijke situatie waarin de grootste speler op het gebied van mobiele telefoons verscheept eist van haar medewerkers dat een hobbel in beloning af te zien, en het maken van haar directeuren terugkeer een kwart van hun bonussen, dit alles terwijl het bedrijf nog een verlies te verwerken.

Het dragen van het wel en wee van het bedrijf is de nieuwe lijn van producten onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona, ​​en in het bijzonder, de zesde aanvulling op de Galaxy lijn: De S6 en S6 Edge.

Microsoft en Apple zijn het doden van het wachtwoord: Duim omhoog aan dat, als je onze metadata wilt, toon ons de jouwe; Op MWC zal Samsung, Android gebied in staat zijn om Apple te beantwoorden; Apple Watch:? Wat betekent succes kijk graag; Ontevreden voorbij? big data? Misschien is het dat visualisatie, magic box afhankelijkheid; verlanglijstje voor 2015: De oplossingen die we nodig hebben in het bedrijfsleven tech; jacht de hackers: Sterk en steeds harder, maar nog belangrijker dan ooit; Windows 10: Drie dingen die het moet doen om te slagen

Slechts een paar jaar geleden, zou de lancering van een nieuw paar van het vlaggenschip Galaxy apparaten veel gadget fans ‘monden drenken in het vooruitzicht hebben gehad – maar dat waren de dagen van Apple en Samsung race om meer “retina” zijn dan de andere, en Samsung profiteerde van het zijn het eerste bedrijf dat echt zetten zijn gewicht achter het scherm handset maten dat op het moment belachelijk leek.

Tegenwoordig is de industrie ingehaald wat Samsung aanbood.

Hoewel de displays zijn nauwelijks een differentiator langer, gelukkig voor het bedrijf, de halfgeleider-divisie is blijven inpluggen weg, het verhogen van de winst, en kan een paar hardware trucjes achter de hand te hebben.

Maar het optimaal gebruik maken van alle nieuwe hardware is problematisch, aangezien Samsung wordt belemmerd door de cadans van Android. Overwegende dat Apple is in staat om software functies te creëren om gelijktijdig te profiteren van hardware vooruitgang, verder dan alleen het hebben van de handset sneller lopen, Samsung moet brouwen van zijn eigen software en schoenlepel het in het besturingssysteem. En de geschiedenis heeft aangetoond dat als het gaat om software, Samsung is verre van de grootste beul: De TouchWiz aanpassingen waren vaak meer hinder dan hulp, en het besturingssysteem dat het heeft wel de volledige controle over, Tizen, wordt buitenspel gezet in lagere prestaties handsets en wearables.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Met Samsung af te stappen van een groot aantal van zijn specialiteit aanpassingen, apps en content winkels op Android, in combinatie met de S6 lijn zijn zonder een SD-kaartslot en een verwijderbare batterij – twee functies die Samsung was bekend om – roept dat de vraag op wat het precies is dat Samsung denkt dat het biedt.

Zelfs in vergelijking met haar Android-concurrenten, er zijn telefoons die beter op zoek bent naar een telefoon die beter zijn gebouwd, telefoons die een beter draaien nemen op Android, telefoons die een betere camera’s en telefoons die minder kosten.

In reactie op de dalende fortuinen, Samsung lijkt te geloven dat de oplossingen voor de ellende zijn metalen behuizing, een noodlanding op water zijn waterdicht proces, en verhuizen naar een scherm dat bochten op de verticale randen heeft. Samsung zal het oversteken van de vingers dat het verwelkomen van een nieuw tijdperk en vorm in displays, in plaats van een gimmick om klanten terug te winnen.

Om een ​​idee van hoe Samsung zal vergaan in het komende jaar te krijgen, in de gaten houden deze week op de Chinese handset makers: Lenovo / Motorola, Xiaomi en Huawei.

Een paar jaar geleden was China het verstrekken van een vruchtbaar jachtgebied voor de Koreaanse reus, maar de opkomst van lokale spelers heeft echt hit it hard, zoals Samsung heeft gehad om een ​​dosis van zijn eigen deeg te accepteren. Als de Chinese fabrikanten in staat zijn om goed genoeg concurrentie te bieden, gaat het nog moeilijker geworden voor Samsung om te concurreren en blijven op de top.

Niet te vergeten hoe veel moeilijker het zal zijn voor Samsung als Chinese bedrijven halen het, als nieuw SmartWatch Huawei’s in het weekend toonde ze zijn zeker meer dan geschikt.

In de afgelopen jaren, is het voor ons onmogelijk geweest voor casual waarnemers elkaar gebruiken Samsung en Android als parool voor elkaar, en als Samsung wil de voorhoede van de niet-Apple handsets blijven, het moet functies bieden die verder gaan dan die van de goedkopere concurrentie.

Tenzij Samsung in staat om een ​​wirwar van konijnen in een reserve hoed houden dat het ons niet laten zien dit weekend is geweest, het lijkt erop dat 2015 zal blijven Samsung vallen terug naar het veld te zien. En als een van de Chinese fabrikanten het groot buiten het vasteland van China kan kraken, dan Samsung mobiele ster kan zo snel steeg vallen.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Eerder op maandagochtend Opener