Kan Windows 9, met uitzondering van Windows?

Ik heb niet verlegen over hoe geweest, in het afgelopen jaar van, dus ik heb mezelf afstand veel van Microsoft en het Windows-ecosysteem, ondanks bijna 20 jaar te hebben gewijd aan het platform. Met Windows 8, Microsoft nam haar vlaggenschip platform in een richting die niet compatibel zijn met wat ik wilde van een besturingssysteem was. Maar met Windows 9 nu in de pijplijn, kan Microsoft op te slaan Windows en verleiden me terug in het ecosysteem?

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

Het gat dat Microsoft zich een of andere manier uit te graven of is inderdaad een diepe één. Geloof je me niet? Neem een ​​kijkje op wat Windows SuperSite Paul Thurrott schreef in het weekend

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Windows 8 is tanken harder dan Microsoft is comfortabel bespreken in het openbaar, en de nieuwste versie, Windows 8.1, dat is een groot en gratis upgrade met de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de oorspronkelijke release, in gebruik is op minder dan 25 miljoen pc’s op dit moment.

Het wordt erger

Windows 8 is terug zetten van Microsoft, en Windows, door de jaren, en eventueel voor goed.

Die woorden zou een huivering te sturen via iedereen het lezen van die denkt dat Windows is too big to fail. Microsoft kan niet blijven struikelen uit de poort met Windows-releases en dat niet een enorm domino-effect op het hele PC ecosysteem.

Dus, als het woord op de straat is dat Microsoft momenteel streeft naar een Windows 9 release datum van april 2015, dit geeft het bedrijf iets meer dan een jaar om Windows op te lossen. In feite is een jaar is veel te optimistisch, het nemen van bèta’s en bug fixing rekening gehouden, Microsoft heeft misschien op tops 9 maanden de tijd om erachter te komen wat mensen willen van Windows 9.

Dus wat doet Microsoft moet doen om Windows op te lossen?

Nou ja, bottom line, ik denk dat het nodig heeft om te doen wat ik en vele andere experts zei dat het moest doen voordat Windows 8 werd vrijgegeven, en dat is te maken van Windows meer geschikt voor desktop en notebook-pc’s – je weet wel, de platforms gebruikt door bijna een miljard PC-gebruikers – en de focus minder op niche-touch-enabled systemen.

Anders gezegd betekent dit het maken van Windows 9 meer op Windows 7 dan Windows 8. Dat is een veelbelovende start, want Microsoft heeft al een basis voor dit – het is Windows 7 genoemd.

Een ander ding dat ik graag zou willen zien Microsoft doen is de focus uit apps en zet het weer aan op een rijke, volledig uitgeruste applicaties die Windows-gebruikers kennen en liefhebben. Hoewel ik ben nog niet klaar om te zeggen dat Microsoft’s inval in Windows 8 apps een mislukking is geweest, is het nauwelijks een succes niet. Terwijl apps zinvol op smartphones en tablets, die beide hebben beperkte middelen grootte van het scherm en het systeem, maakten ze veel minder zin op een pc.

Waarom kiezen te snijden-down, lage informatiedichtheid apps als je al die gigahertz en terabytes tot uw beschikking? Het is duidelijk dat gezien de lauwe interesse in Windows apps, ik ben niet de enige persoon af dit.

Ik zou ook graag het gevoel hebben dat Microsoft heeft een visie voor Windows, en niet een “gooien alles in de muur en zie wat stokken” houding. Het aanbrengen van wijzigingen in Windows 8, en dan later backpedaling op hen in Windows 8.1, veroorzaakt veel stress voor gebruikers, consumenten en ondernemingen gelijk. Het is een onnodige productiviteit hit, en in een bedrijfsomgeving die zich vertaalt in verloren dollars.

Als de huidige oogst van geruchten zijn op de bal – en tot nu toe heb ik niet gezien dat een gelekte code te kunnen bevestigen of te ontkennen ze – dan Microsoft is van plan om wijzigingen in Windows te maken, zodat Metro apps zal draaien op het Windows-bureaublad . Hierdoor kan Microsoft om te doen wat ik geloofde het zou hebben gedaan vanaf het begin – combineren de traditionele Windows-bureaublad met de Screen Start in een enkele gebruiker functie, het Windows-bureaublad. De Windows Desktop was bekend voor alle Windows-gebruikers, en knutselen met het voor het belang van een klein aantal mensen met Windows-systeem met touch mogelijkheden was roekeloos, het spelen snel en los met één van de grootste activa van de onderneming.

Tot slot, hoe zit het met de roep om Microsoft te volgen in Apple’s voetstappen en, geef Windows gratis weg ;? Deze “gratis Windows” kan op twee vormen aannemen. De eerste zou zijn gratis upgrades voor alle Windows-gebruikers, naar het voorbeeld van wat Apple biedt. Dit zou niet alleen helpen aanmoedigen meer gebruikers op het nieuwe platform, maar het zou ook helpen OEM’s te verkopen nieuwe pc’s aan degenen die niet kunnen upgraden.

De tweede vorm van gratis zou zijn voor Microsoft om Windows gratis aan OEM’s te maken, waardoor licentiekosten en na een door Android en ChromeOS ingeslagen weg. Dit zou Microsoft te dwingen de upfront inkomsten ontvangt uit de verkoop van Windows-licenties te verlaten en in plaats daarvan maakt zijn geld terug van dienst, zoals Bing, Skype, en Office 365, terwijl het geven van OEM’s een beetje meer wriggle ruimte op prijsstelling.

Hoewel het lijkt alsof een enorme inkomstenstroom op te geven, kan Microsoft ook doorgaan in de inkomsten te trekken uit de lucratieve server markt, niet om steun aan het bedrijfsleven te noemen. En dit betekent niet het Bureau cash cow te raken.

Een gratis Windows zou zeker veranderen de tech-landschap, maar Microsoft zou hebben om al zijn eenden in een rij te hebben met een verandering als dat, want het is het soort beweging dat het bedrijf niet in staat zou zijn om backpedal uit.

Het is ook de moeite waard gezien het feit dat gepraat over “gratis Windows” – ook al is het niets meer dan geruchten en speculatie – zou een dempend effect op de verkoop van Windows 8.1 hebben als mensen zitten op hun portefeuilles en te zien wat de toekomst brengt.

Microsoft CEO Steve Ballmer noemde Windows 8 het bedrijf “meest risicovolle product inzet.” Het lijkt erop dat de inzet niet afbetalen. Maar de toekomst lijkt het vol riskante weddenschappen want wie neemt de teugels van Ballmer zou kunnen zijn.

Zoals ik al eerder heb gezegd, als Windows werkt voor jou, dan is dat geweldig. Vasthouden aan wat voor u werkt. Ik voor mij zal zeker niet spotten of kijk op je neer of ga all fanboy. Immers, herinner ik me – met voorliefde, en meer dan een zweem van verdriet – een moment dat het werkte voor mij.

Persoonlijke voorkeuren zijn immers persoonlijk.

Echter, of je een fan bent van Windows of niet, en of u denkt dat Windows 8 / 8.1 is de juiste manier om te doen Windows of niet, moet je klaar voor meer veranderingen in de manier van werken te krijgen.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset