Luchtvaartmaatschappijen die een nieuwe impuls Internet tarieven

Verschillende luchtvaartmaatschappijen opgeschort hun weekend speciale e-tarieven na de terreur aanslagen twee weken geleden, het afsnijden van een van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om te reizen last-minute boeken. Deze week, een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder United en US Airways bracht de tarieven terug naar hun sites. United stuurde een e-mail naar klanten te selecteren zegt dat het zou e-tarieven aanbieden op haar site, maar het was nog steeds niet het verzenden van e-mail alerts als het in het verleden gehad.

Hoewel vertegenwoordigers luchtvaartmaatschappij weigerde te zeggen waarom ze de e-fares verwijderd, analisten zei dat het was waarschijnlijk omdat de dragers dacht dat het ongepast zou zijn om promoties te duwen in de nasleep van de terreur aanslagen in New York en op het Pentagon. Maar de luchtvaartmaatschappijen nog steeds gaf die zetels naar online korting outfits, zoals Hotwire en Priceline.com, waardoor ze de enige plek online om last-minute vluchten te vinden.

Vertegenwoordigers op Hotwire en Priceline, die contracten aan de luchtvaartmaatschappijen “distressed zetels” verkopen – voornamelijk tickets de luchtvaartmaatschappijen kan niet via andere kanalen te verkopen – zegt ze zagen grote sprongen in het verkeer wanneer de luchtvaartmaatschappijen besloten om hun e-fares zijlijn.

Online reizen sterk en levendig blijft “, zegt Henry Harteveldt, een analist met Internet onderzoeker Forrester Research.” De luchtvaartmaatschappijen proberen te achterhalen wat de vraag zal zijn en in welke mate zij nodig zullen hebben om korting om mensen terug te brengen. De website zal een groot deel van hun plannen zijn.

Las Vegas-based National Airlines is het bevorderen van de tarieven op haar website, met enkele beperkingen, door middel van een programma genaamd “Get-Amerika vliegen.” Enkele van de tarieven onder meer een prijs van $ 75 tot round-trip tussen Newark, N.J, en Las Vegas te vliegen, en tussen Chicago en Los Angeles, evenals een tarief van $ 100 te vliegen tussen Miami en San Francisco.

Southwest Airlines is het aanbieden van $ 60 round-trip tarieven tussen Los Angeles en Oakland, Calif., En one-way tarieven voor bijna alle steden vliegt naar voor tussen de $ 34 en $ 89. Hotwire is reclame round-trip tarieven tussen San Francisco en Atlanta voor $ 181, en tussen San Francisco en Parijs voor $ 422.

Hoewel mensen zijn meer bezorgd over de veiligheid, de chief executive van Orbitz – de online reiswebsite ter gesteund door vijf grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen – zei dat hij verwacht dat de industrie rebound.

Het is hoe lang dat zal duren is wat ik niet weet of wat de meeste mensen niet kunnen voorspellen “, aldus Orbitz CEO Jeffery Katz.

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Maar de rock-bottom prijzen kunnen stijgen na verloop van tijd, waarschuwde hij.

De luchtvaartmaatschappijen hebben al teruggeschroefd het aantal vluchten, het verminderen van hun aanbod van zitplaatsen. En de kosten van de toegenomen veiligheid, die helpt om de angst van de bevolking te verzachten, zal worden doorberekend aan de klanten in een of andere vorm, zei Katz.

Iemand moet de kosten van de verhoogde veiligheid te betalen, “zei Katz.” De markt moet dragen dat. Betekent dit dat we allemaal betalen een deel van onze aanslagbiljet voor die, of zal dat betekenen een hogere toeslag die we betalen voor de kaartjes?

Vastgelopen start; problemen De luchtvaartsector sinds de terreur aanslagen hebben de eens zo mooie toekomst van online travel vertroebeld.

Travelocity en Expedia, de twee grootste reiswebsite Webagentschappen, had opgenomen winsten en zei dat de verkoop groeiden. aandelenkoersen van beide bedrijven waren in de dubbele cijfers – iets dat niet uit het gewone kan hebben geleken voor veel bedrijven, maar die een prestatie die weinig in de belegerde e-commerce sector kan bogen op was.

Maar de aanslagen bleek vooraf van de sector te stoppen. reizen Web bedrijven zagen hun aandelen kelderen vorige week, omdat beleggers vrezen een langdurige sales malaise in de luchtvaart. Op de eerste dag dat de handel hervat na de aanslagen, Priceline, Expedia en Travelocity al aanzienlijk gedaald, en ze hebben schoof slechts langzaam sindsdien.

De industrie neergang niet gespaard beursgenoteerd Orbitz. Het bedrijf kondigde maandag aan dat het zijn personeel had geknipt met 10 procent, of 17 werknemers.

Er zijn maar weinig binnen de gelederen van reizen Web zeggen dat de sector kan blijven groeien zelfs indien de verkoop van vliegtickets flat blijven. vliegreizen was al in een funk voor de aanslagen, als zakelijke reizigers, op zoek naar de kosten in een wankele economie knippen, gesnoeid hun reis budgetten.

De reisbranche is relatief vlak in het afgelopen jaar, afhankelijk van wat statistiek die u zoekt op “, zei Greg Stanger, chief financial officer van Expedia. ‘Maar ons bedrijf en, inderdaad, de hele sector bleef kwartaal groeien kwartaal.” Expedia zag $ 78.000.000 in het tweede kwartaal, in vergelijking met $ 37.000.000 opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Kampen met veiligheid, reizen Online, net als de rest van de luchtvaartsector, heeft te kampen met nieuwe eisen de veiligheid van de Amerikaanse regering. De Federal Aviation Agency heeft reeds nieuwe beperkingen met betrekking tot elektronische ticketing.

Volgens de FAA’s Web site, “alleen ticket passagiers zal worden toegestaan ​​buiten security checkpoints.” Elke luchtvaartmaatschappij zal beslissen wat voor soort documenten te accepteren: een afdruk van een route of ticket bevestiging, of een instapkaart die door de luchtvaartmaatschappijen als de passagier controles in bij de kassa.

De tijd dat e-ticket passagiers kon wals naar de gate, tonen hun rijbewijs en worden toegestaan ​​om aan boord zijn voorbij. Een soort van schriftelijk bewijs is nu vereist, heeft de FAA gezegd.

Sommigen in reizen Web geloven dat de overheid meer veranderingen aan hoe vliegtickets worden gekocht zou kunnen vereisen, maar wat die veranderingen zou kunnen zijn blijft onduidelijk.

Intussen is de luchtvaartindustrie hoopt dat de vakantie zal een vliegende start vliegreizen en het creëren van een extra stimulans om te vliegen.

“Ondernemers kunnen reizen met videoconferencing te omzeilen, maar videoconferencing zal de plaats van knuffelen mama en papa niet,” zei Brian Ek, een woordvoerder van Priceline.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving