NFC trials CBA pooh-Poohs concurrenten ‘

De Commonwealth Bank of Australia (CBA) heeft gesniped bij zijn concurrenten near-field communication (NFC) studies, die zij van mening is “duur en ingewikkeld,” en niet te vergeten onaantrekkelijk voor de massa’s, volgens de CBA chief marketing en online officer Andy Lark .

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Beide; Westpac en, ANZ, zijn begonnen met een proef met NFC betaling technologie met een kleine groep van de Samsung Galaxy S III handsets. De beveiligde element is ingebed in de SIM-kaart, en ANZ is gebleken dat het gebruik van Optus als telco partner voor de proef.

Terwijl de CBA’s banking app Kaching NFC ondersteunt op iPhones door middel van een speciaal gemaakte geval is, werkt niet op Android-telefoons, zelfs niet degenen die al een NFC-chip binnen. De bank zei dat de NFC-chips in telefoons die niet over de veilige element geactiveerd, en dat het is aan Google of fabrikanten van mobiele telefoons om dat probleem op te lossen.

Leeuwerik zei dat het bedrijf een aantal bemoedigende gesprekken met fabrikanten van apparaten die kunnen overwegen om de bank volledige toegang tot de NFC-chip aan veilige mobiele contactloze betalingen te vergemakkelijken heeft gehad.

Maar het lijkt alsof CBA is het onwaarschijnlijk dat ANZ en Westpac’s manier van proef met NFC op Android-telefoons te volgen.

We hebben gekeken wat de andere banken hebben gedaan, trialling NFC op Android op een paar honderd gebruikers – we konden doen, maar we soort weten wat de uitkomst van dat zal zijn, “Lark zei op een CBA evenement in Sydney.” integratie met de SIM chip is een dure en ingewikkelde propositie.

Het maakt ook niet overeen met de beweeglijkheid veel eindgebruikers hebben ons verteld dat ze willen behouden, zoals de mogelijkheid om [telco] carriers naar believen veranderen, en ga zo maar door.

Hij zei dat de SIM veilige elementenmethode een klein deel van de bevolking voldoen, maar de meerderheid van de markt. Toch heeft Lark niet volledig uitgesloten runnen van een soortgelijke NFC proef, en zei dat CBA nog steeds graag de uitrol van NFC voor Android-telefoons.

“We kijken ook naar alle andere opties die er zijn,” zei hij.

Volgens betaalkaart technologie specialist Datacard, het probleem met het assembleren van een; Secure Element op de SIM-kaart, want NFC is dat banken worden gedwongen om te gaan met telco providers, of verplicht om deel te nemen met een vertrouwde servicemanager als tussenpersoon.

Een andere manier om de uitvoering van het beveiligde element in de NFC-telefoons is om het in plaats daarvan op een microSD-kaart, zegt Sebastien Tormos, Datacard directeur van mobiele oplossingen en business development, tijdens het Mobile en contactloze Australië conferentie in september. Maar waardoor dit een haalbare methode zal de samenwerking tussen banken eisen.

Op het thema van de samenwerking voor NFC, CBA uitgedrukt frustratie over het gekibbel die optreedt tussen de verschillende bedrijven die allemaal denken dat ze de controle van de technologie.

Google denkt dat het controleert, de telco’s denken dat ze onder controle te houden, en de fabrikant van de handset denkt dat ze onder controle te houden – “. CBA executive general manager corporate banking oplossingen Kelly Bayer Rosmarin zei” ze gewoon elkaar te blokkeren Onze filosofie is dat we er klaar voor gaan. Het is een kwestie van het krijgen van de rest van het ecosysteem klaar en het omhelzen van NFC-technologie.

Vorige maand, ANZ zei dat het geïnteresseerd is in een aantal biometrische aanbod voor de verificatie van de identiteit van de klant, waaronder het gebruik van fingerprinting technologie bij geldautomaten.

Lark beschouwd biometrie bij geldautomaten als overkill.

De ATM is een van de meer beveiligde apparaten die er zijn, “zei hij.” We zullen doorgaan om die ruimte te kijken als iets interessants gebeurt, maar het maken van iets dat is ongelooflijk veilig veiliger – het is interessant, maar er zijn andere echte kansen elders.

CBA is actief probeert om de macht van de camera’s te benutten op smartphones als een biometrische scanner.

Maar de bank op haar hoede voor eigenlijk het opslaan van biometrische gegevens van de klant. Hoewel het gemakkelijk om de details van een gestolen credit card te annuleren, het is een stuk lastiger als het gaat om het resetten van de klant biometrie detail, als dat is zelfs mogelijk, volgens Bayer Rosmarin.

Vingerafdrukken en biometrie niet kan veranderen als het ooit wordt aangetast, en het is een verantwoordelijkheid die we zouden zeer serieus nemen, “zei ze.” Terwijl we blijven kijken naar een reeks van verschillende biometrische gegevens, zouden we alleen doen als we vonden het veilig genoeg.

NAB heeft al een; voice biometrie-systeem, in de plaats voor de deelnemende phone banking klanten.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace