Van het Gardameer aan de Thames: Waarom boot drones nemen om het water

Evenals een aangepaste elektronica board en sensoren, elke robot boot is uitgerust met een Android-smartphone voor comms, GPS en kompas.

Lees meer van de Italië’s Got Tech blog

Onderzoekers zijn met behulp van goedkope drones en kunstmatige intelligentie om de waterkwaliteit in enkele van de belangrijkste rivieren en meren van Europa in een van de sector de meest ambitieuze projecten van dit jaar te testen.

Gefinancierd met de € 8,7 miljoen ($ 9,1 m) van de EU in het kader van het programma Horizon 2020 wordt het project bekend als de “ontwikkeling en toepassing van nieuwe, geïntegreerde tools voor het monitoren en beheren van stroomgebieden”, of IntCatch voor kort.

Het zal zich richten op het analyseren van de gezondheid en de kwaliteit van de vier strategische reservoirs van drinkwater: het Gardameer en Yliki meren in Italië en Griekenland respectievelijk, de rivier de Theems in het Verenigd Koninkrijk, en de rivier Ter, die water levert aan Barcelona, ​​Spanje.

“Ons doel is om te begrijpen en valideren van de impact van verschillende waterbehandeling methoden en infrastructuren op de gezondheid van de rivier en meren, het verzamelen van real-time data van parameters zoals pH, geleidbaarheid, de aanwezigheid van zware metalen en koolwaterstoffen in water en nog veel meer, “Francesco Fatone, IntCatch’s milieuactiviteiten coördinator voor de universiteit van Verona, een van de partners van het project, vertelt de website.

Het kabinet heeft een daling van € 6 miljard vastgesteld om Italië beter breedband te geven, en het hoopt lokale telco zal hetzelfde doen.

Het project, dat werd gepresenteerd aan het publiek in Peschiera del Garda in de buurt van Verona, zal officieel van start in juni, en doorgaan tot het einde van januari 2020.

Vierenveertig maanden van onderzoek en experimenten zal worden uitgevoerd door zes grote Europese universiteiten en 14 andere particuliere en openbare bedrijven en instellingen, met de Londense Brunel University coördinatie van de inspanningen worden verricht.

Italië tech renaissance? De cash uitgehongerd startups kunnen eindelijk zien meer financiering; girale betalingen: Hoe de ene stad heeft gemaakt van elektronische transacties af te betalen; GPS voor binnen? De smartphone tech die u begeleidt in grote gebouwen

Een van de belangrijkste elementen van IntCatch is het gebruik van de vloten van radiografisch bestuurbare bootjes te verzamelen en het monster van de wateren te analyseren. In tegenstelling tot de drones ontwikkeld in andere soortgelijke initiatieven, die kunnen de kosten zo veel als 20.000 € per stuk, die ontwikkeld door Italiaanse onderzoekers zijn low-cost machines.

“Onze drones kost minder dan € 5000 per stuk,” Universiteit van Verona onderzoeker Alessandro Farinelli vertelt de website.

“Ze zijn niet vanuit het niets opgebouwd, maar eerder in de handel verkrijgbare boten die we ingenieur met een low-cost sensoren om de kwaliteit van het water te controleren.”

Voor geolocatie bijvoorbeeld GPS een smartphone gebruikt. De belangrijkste controller is een Arduino board, en de batterijen die de macht van de apparaten zijn vergelijkbaar met die gebruikt worden voor hobby modellering.

Innovatie; LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI looks dergelijke; CXO;? # CXOTALK Reinventing the juridische sector met AI, machine learning, en augmented reality

“De hommels hebben een soort kunstmatige intelligentie, een algoritme, waardoor ze coördineren met elkaar, waardoor één enkele operator een kleine vloot van schepen, van 04:57 darren besturen,” zegt Farinelli.

De andere belangrijke bron van data zal de analyse van het genoom van de bacteriën in het water, met behulp van DNA testkits. Alle verzamelde bewijsmateriaal zal dan worden overgebracht naar de cloud, en verwerkt door software om de veranderingen in de biologie van wateren, en de impact van menselijk handelen op de rivier en meren te beoordelen.

“We zullen proberen om vragen als antwoord ‘Wat is de impact van de storm wateren? Is het de moeite waard ze te behandelen? Wat is het effect van pesticiden of toeristische activiteiten?’, ‘De universiteit van Verona Fatone zegt.

Het publiek zal ook moeten worden betrokken, niet alleen door middel van demonstratie naar innerlijke werking van het project presenteren, maar ook door te vragen voor hun steun in de besluitvorming en het verhogen van de bewustwording over de gevolgen voor het milieu van de verschillende methoden van het oppervlaktewater management.

De online database van de waterkwaliteit gegevens toegankelijk voor iedereen, met behulp van een web-of mobiele interface, alleen de hoeveelheid detail in de gepresenteerde informatie kan variëren, gebaseerd op de expertise van de gebruiker. Mensen zullen ook in staat zijn om de database te ondervragen om hun kennis van de aquatische ecosystemen in hun omgeving te verbeteren.

Waar water management taken worden uitgevoerd door openbare nutsbedrijven, zoals in Italië, zal het aan dergelijke instanties te informeren en betrekken van de bevolking. Waar particuliere bedrijven zijn verantwoordelijk voor deze activiteiten, zoals in het Verenigd Koninkrijk, de missie van het draaien van de bewoners in “burger wetenschappers” zal dalen tot NGO’s zoals Thames21.

? LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

? #CXOTALK Reinventing de juridische sector met AI, machine learning, en augmented reality