Voormalig Microsoft exec Steven Sinofsky tekent op als adviseur bij Box

Voormalig Microsoft exec Steven Sinofsky is rekken tot nieuwe optredens de laatste tijd, en zijn laatste deal is met een stijgende cloud bedrijf dat, houdt om plezier te porren; bij zijn voormalige werkgever.

Sinofsky, die als voorzitter van de Windows-divisie, voordat hij de Redmond, Wash.-gevestigde onderneming verliet geserveerd; plotseling november vorig jaar heeft ondertekend op om te dienen als een adviseur bij Box.

Box CEO Aaron Levie bevestigde het nieuws op donderdag, quipping in een verklaring dat de relatie tot bloei te danken aan een ‘ongevraagd Facebook bericht afgelopen najaar. ”

Hier is meer van de kleurrijke nog openhartige beschrijving van hun eerste gesprekken

Steven heeft een sterkere en meer vloeiende visie voor de toekomst van de computer dan bijna iedereen die ik heb ontmoet. Zoals we bleven praten en soms ontmoeten dan Pho, besefte ik dat we moesten hem mee te doen met Box te krijgen.

Het benadrukken van zijn jarenlange ervaring bij Microsoft leiden van de Windows, Office, SkyDrive en SharePoint teams, Levie opgemerkt dat de raad Sinofsky zal worden toegepast op Box product en platform strategieën en organisaties te bevorderen.

Innovaties zoals Google Docs, WhatsApp, Quip en de iPhone hebben ons een blik in een wereld die meer synchroon, aangesloten en mobiele gegeven. Deze revoluties rijdt nu een nieuw tijdperk in enterprise software. En inluiden een oude out: de desktop is niet waar mensen willen werken, de server wordt geconfronteerd met economische uitdagingen, en software die moet geïnstalleerd, beheerd en geleerd heb is niet langer aanvaardbaar.

Sinofsky de huidige status van de werkgelegenheid is het maken van golven de laatste tijd.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Vorige week werd gemeld, dat Sinofsky toegetreden tot het bestuur van de eerbiedwaardige tech venture capital firma Andreessen Horowitz als partner.

Sinofsky was mede-oprichter Marc Andreessen en Ben Horowitz ontmoetten elkaar in het najaar van 2012, het uitdrukken was hij onder de indruk van de manier waarop de onderneming zich richt op producten, innovatie, en ondernemers met dezelfde interesses.

Naar aanleiding van het breaking news afgelopen vrijdag dat de huidige Microsoft CEO Steve Ballmer zal terugtreden in de komende jaren, was er speculatie dat Sinofsky, misschien op de korte lijst om hem te vervangen, à la Steve Jobs en zijn terugkeer naar Apple jaar geleden.

Maar als Sinofsky in beweging komt in meerdere rollen in Silicon Valley – met name met een bedrijf dat een cloud storage-platform gaan head-to-head met SharePoint en SkyDrive heeft – zo’n terugkeer naar Redmond lijkt onwaarschijnlijk.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen