Voormalig NSA’s chief advocaat: BlackBerry encryptie inspanningen hebben geleid tot haar ondergang

BlackBerry’s belangrijkste functie, versleutelde e-mail en messaging, was de ondergang, volgens voormalig National Security Agency general counsel Stewart Baker.

Sprekend op Web Summit in Dublin, Ierland, Baker zei dat (onder andere) de BlackBerry’s overlijden was voor een deel te wijten aan de encryptie-inspanningen, die in de afgelopen maanden zowel Apple en Google hebben geduwd om te repliceren.

Deze zogenaamde ‘trusted third-parties “misschien wel het belangrijkste tech bedrijven die u nog nooit van gehoord. De website laat zien hoe deze bedrijven werken als tussenpersonen of ‘brokers’ van klantgegevens tussen ISP’s en telefoon bedrijven, en de Amerikaanse overheid.

“BlackBerry pionier hetzelfde business model dat Google en Apple nu aan het doen zijn. Dat is niet goed afgelopen voor BlackBerry,” Baker vertelde Guardian redacteur James Ball op het evenement.

Hij rechtvaardigde zijn beweringen, zeggend dat landen als Rusland, China en de Verenigde Arabische Emiraten, die bedrijven nodig hebben om overhandigen opgeslagen gegevens aan de autoriteiten van terrorisme en andere ernstige misdrijven te bestrijden, gaf BlackBerry een koude ontvangst.

Ze beperken hun eigen vermogen om te verkopen “, zei Baker.” We hebben de neiging om te denken dat zodra de cyberoorlog wordt gewonnen in de Verenigde Staten dat is het einde van het – maar dat is de makkelijkste oorlog te zwemmen.

Baker had een punt. India had een reeks van heen-en-weer eisen aan het openstellen van de versleutelde data netwerk, zodat deze door Indiase veiligheidstroepen ambtenaren kunnen worden geïnspecteerd. Uiteindelijk werd een compromis gemaakt. Andere landen hebben soortgelijke eisen gesteld, maar slaagde er niet om te erkennen dat de BlackBerry’s belangrijkste service is untappable door het ontwerp.

De Waterloo, Ontario-gebaseerde telefoon maker ingekrompen door de jaren heen na een reeks van slechte kwartaalcijfers rapporten. De onderneming blijft gericht op de smartphone unit, maar is sindsdien verspreid naar mobiele diensten apparaat en enterprise software.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

BlackBerry fundamenteel niet verkruimeld vanwege de encryptie inspanningen, maar omdat het niet in geslaagd om gelijke tred te houden met de vraag van de consument in het gezicht van Apple en Google, en het mislukte alle inspanningen om te concurreren.

De Amerikaanse overheid en andere westerse landen, en grote particuliere verticals zoals gezondheidszorg en financiën, nog steeds rekenen op BlackBerrys voor veilige messaging. Hoewel het bedrijf blijft naar beneden, het is verre van uit – zolang het heeft nog steeds een vriend in de regering.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond