Zakelijke-savvy CIO’s belangrijk om verandering te rijden

Met de technologie nu een integraal onderdeel van de meeste organisaties, CIO’s vandaag de dag spelen een cruciale rol in het besturen van zaken verandering door IT. Om een ​​blijvende verandering teweeg te brengen, hoewel deze IT-managers moeten goede communicators zijn, hebben ervaring in het beheer buiten de IT, evenals Garner draagvlak binnen het bedrijf, nota markt waarnemers.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Katy Ring, directeur van het Britse gevestigde analistenbureau K2 Advisory, merkte op dat veel organisaties zeggen dat ze moeten innoveren om te overleven en floreren in het huidige economische klimaat. Omdat technologie is nu een integraal onderdeel van het bedrijf, en met het snelle tempo van de veranderingen in deze branche, moeten CIO’s een belangrijk lid van de transformatie team, zei ze.

“Echter, het begrijpen van de technologie is slechts een vaardigheid. Begrijpen hoe het te gebruiken om activiteiten en aanbod te transformeren in een commerciële context, is een ander,” zei Ring.

Als zodanig, CIO’s die beide kunnen doen zijn katalysatoren voor veranderingen in hun organisatie, maar ze kunnen niet, en mag niet, alleen te handelen. In plaats daarvan, drong ze deze IT-leiders om de verantwoordelijkheid met andere belanghebbenden voor change management te delen.

Ho Wah Lee, hoofd van adviesdiensten bij KPMG Singapore, zei dat de meerderheid van de CIO’s worden benoemd omwille van hun technische bekwaamheid. Maar, merkte hij op dat vele succesvolle IT-hoofden in grote organisaties zoals financiële instellingen en multinationale ondernemingen (MNO) hebben niet alleen een goed begrip van de technologie, maar ook een goede zakelijke zin.

Met kennis van zowel de technologische ontwikkelingen en de bedrijfsvoering, deze CIO’s zijn in een goede positie om organisaties te helpen bij de uitvoering van tijdige, broodnodige veranderingen in een bedrijf het IT-systeem, aldus Ho. Dit geldt in het bijzonder met de snelle opkomst van nieuwe technologieën zoals cloud computing en mobiele technologieën, voegde hij eraan toe.

Lionel Lim, Asia-Pacific voorzitter van CA Technologies, overeengekomen. “Vandaag de dag, de nieuwe CIO heeft ambities verder dan het beheren van de IT-infrastructuur van een bedrijf,” zei hij. “Niet alleen CIO’s moeten de technologie planning te optimaliseren in het kader van het bedrijf, moeten ze verhuizen van eenvoudig beheer en onderhoud van IT aan het waarmaken van bedrijfsdoelstellingen.

Nick Kirkland, chief executive van CIO Connect, herhaalde de noodzaak van veranderingen geïnitieerd door CIO’s worden afgestemd op de zakelijke behoeften van het bedrijf. Als een bedrijf probeert te veranderen, de CIO moet weten hoe het bedrijf wil om te veranderen en hoe technologie is in staat om te helpen de transitie.

Dat gezegd hebbende, Kirkland opgemerkt dat CIO’s in risicomijdende industrieën zoals de publieke sector en de financiële diensten zullen moeten begrijpen dat zij geen wijzigingen kunnen dwingen als de organisatie dat niet wil, omdat dit zou zetten IT hoofden, en hun team, in een moeilijke positie.

Om een ​​succesvolle CIO zijn, Daarom is een succesvolle CIO zal moeten goede zaken oordeel te hebben en ook begrijpen hoe technologie kan worden gebruikt om zakelijke doelen te bereiken.

Kirkland zei: “Dit is van vitaal belang als de CIO wil het management en medewerkers te overtuigen van de voordelen van de aanbevolen technologieën In tegenstelling tot net als een technisch specialist met beperkte zakelijke vaardigheden, de huidige CIO moet in staat zijn om te zien hoe de technologie heeft betrekking op het. organisatie en haar activiteiten als geheel. ”

Ring genoemde CIO vaak “wegen zwaarder” in hun rol als ze managementervaring daarbuiten. Ze moeten ook een zeer goede communicatieve vaardigheden en maken goede interne bondgenoten binnen de verschillende afdelingen, zei ze.

“De sleutel is om te kunnen aantonen hoe de nieuwe technologie elders heeft gewerkt om zakelijke voordelen te leveren, maar ook slim over hoe de technologie wordt geïntroduceerd zijn,” voegde ze eraan toe.

Echter, zei dat ze het niveau van verandering CIO’s kan brengen varieert op een bedrijf per bedrijf basis, omdat er nog steeds organisaties met het senior management teams die niet kunnen denken over het als iets anders dan een kostenplaats. Dit dwingt CIO’s.

“Maar ik denk dat de balans geleidelijk kantelen in de richting van organisaties waar de CIO in staat om proactief bijdragen aan zakelijke veranderingen via technologische innovatie,” zei Ring.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen