Zoals iPad verkoop traag, hybride pc’s beginnen om een ​​voet aan de grond te vinden

Als je in de iPad zaken, ik heb goed nieuws en slecht nieuws voor je.

Zes business-class cloud storage services in één oogopslag; Toolkit: Het berekenen van tape back-up nodig heeft; Storage Problemen oplossen Stroomdiagram

Het goede nieuws is dat consumenten en zakelijke afnemers in toenemende mate behandelen iPads als zeer mobiele pc’s, die in staat zijn een serieuze zaak taken.

Het slechte nieuws is dat de markt ook de behandeling van iPads, net als pc’s, dat is de reden waarom in het zojuist afgesloten kwartaal van Apple’s iPad bedrijfsleven sterk gedaald, met zendingen daling van 16 procent jaar-op-jaar. Dat was een nare nadeel verrassing zelfs voor de profs, in een onderzoek van Fortune’s Philip Elmer-DeWitt, 33 van de 34 analisten voorspelde omzet die hoger is dan de werkelijke totale waren. Gemiddeld deze analisten waren af ​​met meer dan 16 procent.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Maar er is echt niets mis met de iPad zaken, net zoals er is niets fundamenteel mis is met de pc-business. Wat gebeurt er in plaats daarvan is dat de definitie van de PC – in wezen elk computerapparaat dat is te groot om te passen in de zak – verschuift meer en meer vorm factoren omvatten.

Ik heb kritiek op Gartner’s analyse voor, maar hun pc-verkoop nummers zijn over het algemeen solide, met name op de korte termijn. En een Gartner-rapport van vorige maand is bemoedigend nieuws voor iedereen die wil een uitgebreide definitie van PC die ook tablets en hybride apparaten vast te stellen.

Deze dagen, tabletten zijn pc’s. Microsoft goedkeuring gehecht aan de iPad als een serieuze zaak apparaat met de introductie van Office voor iPad, die is, door alle rekeningen, een enorm succes.

Natuurlijk zijn mensen nog steeds het kopen van honderden miljoenen conventionele desktop en notebook-pc’s per jaar ook. De aantallen zijn iets jaar gedoopt op-jaar, maar er is geen bewijs dat de pc-verkopen gaan van een klif af te vallen anytime soon.

En, meest fascinerende van alles, de markt is eindelijk begint te ontwaken voor de mogelijkheid dat u een tablet en een pc in dezelfde hardware pakket kan combineren. Microsoft noemt deze hybride apparaten; Intel noemt hen “. 2-in-1s” Maar wat je ze noemen, lijken de verkoop aan te trekken.

Tablet omzet groeien nog steeds, hoewel het tempo van de groei vertraagt. Conventionele pc-verkopen zijn nog steeds af, hoewel het tempo van de daling is bescheiden.

Maar die hybride en ultramobiele apparaten, die in wezen pc’s met afneembare toetsenbord, zijn de snelst groeiende groep van allemaal, met een omzet klaar om te verdrievoudigen tussen 2013 en 2015.

Deze dagen, het deel in het midden is waar de meeste van de innovatie er gebeurt. Tablets zijn tamelijk voorspelbaar geworden, met Apple levert meer geraffineerde versies van hetzelfde basisontwerp in twee verschillende maten, terwijl de Android-makers vechten om te zien wie de goedkoopste, meest generieke ontwerpen kunnen maken. In de conventionele pc-markt, de meeste apparaten verkochte cookie cutter beelden van dezelfde ontwerpen die populair zijn tien jaar. Sneller, lichter, dunner, maar niet echt zo verschillend.

Die hybride ontwerpen, aan de andere kant, zijn echt anders, met elke pc-maker (waaronder Microsoft) experimenteren met de form factor. En stel je voor wat die verkoopcijfers eruit zou zien als Microsoft niet had tastte de lancering van Windows 8 en bracht toen twee jaar (en tellen) maken het goed.

Gezien de groeicurve, is er geen twijfel dat pc-makers iteratie zal blijven deze “nu is het een PC, nu is het een tablet” ontwerpen. Dat laat een grote vraag: Wanneer zal Apple een MacBook en een iPad te combineren in een enkel apparaat? Te oordelen naar het aantal Apple klanten die beide apparaten uitvoeren, jij de vraag is er.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar